Referenssi: Ava-akatemia

Kohteen tiedot

Kohde: Ava-akatemia, Herttoniemen Opus Business Park, Helsinki

Työympäristön tyyppi: Oppimisympäristö aikuisopiskelijoille sekä toimistotilat henkilökunnalle

Työntekijöiden/opiskelijoiden määrä tilassa: opiskelijoita n. 80, henkilökuntaa: n. 10

Valmistuminen: lokakuu 2019

Muunneltavuutta ja monikäyttöisyyttä tilaan

Ava-akatemia on valmennustalo ja oppilaitos, jonka erityisosaamista ovat räätälöidyt valmennukset ja ammatilliset tutkinnot. Kun yritys muutti uusiin tiloihinsa Herttoniemeen, toivomuslistalla oli monta asiaa. Haluttiin lisää valoa ja raikkautta mutta myös muunneltavuutta ja monikäyttöisyyttä. Tiloissa tehdään sekä yksilötyötä, ryhmätyöskentelyä että kuunnellaan luentoja, joten saman tilan tulee taipua moneen. Myös ergonomia ja liikkuvuutta lisäävät ratkaisut nähtiin tärkeänä sekä opetustiloissa että henkilökunnan työtiloissa.

Hiljattain tehty brändi-ilmeen muutos ja yrityksen arvot haluttiin nostaa näkyville.

Kinnarps valittiin yhteistyökumppaniksi laadukkaiden tuotteiden ja tuotevalikoiman monipuolisuuden vuoksi. Kinnarpsin jatkuva tuotekehitystyö ja kokemus uudenlaisten ja innovatiivisten oppimisympäristöjen kalustamisesta vakuutti. Yhteistyö sujui erinomaisesti, sovitut asiat ja aikataulut pitivät koko projektin ajan.

Marja Kivivuori, rehtori/toimitusjohtaja, Ava-akatemia

joustava aulatila

Valoisa aula soveltuu sekä kokoontumiseen että ryhmätyöskentelyyn.

"Kalusteiden valintaan vaikuttivat niiden ergonomisuus, muunneltavuus sekä ympäristövastuullisesta näkökulmasta laatu. Kalusteet hankittiin kestämään kulutusta ja vuosia", kertoo Kivivuori.

Hiljaiset työskentelytilat

Ava-akatemiassa on opiskelijoille myös hiljaisia työskentelytiloja, jotka kalustettiin neuvottelutilakalustein. Värivalinnoissa otettiin huomioon kalusteiden käyttöikätavoite ja skandinaavisuus.

muunneltavat luokkatilat

Kaikkiin luokkatilojen tuoleihin ja pöytiin valittiin pyörät alle, jotta kalusteita on helppo siirtää erilaisiin ryhmätyömuotoihin eikä kalusteita tarvitsisi nostaa. Pyörällisen Trixagon-pöytäryhmän ääreen mahtuu tarvittaessa useita opiskelijoita.

 

Keittiö ja viihtyisä taukotila opiskelijoille

Tilan raikas seinäteippaus tuo luonnon vehreyden lähelle. Pinottavat Leia-tuolit ovat kevyet ja helposti siirreltävät.

 

Henkilökunnan valoisa keittiö ja taukotila

Henkilökunnalla on omat tilat joihin kuljetaan erillisestä ovesta. Valoisa taukotila sijaitsee keittiön yhteydessä. Puolikorkean pöydän ääressä on mukava rupatella työkaverin kanssa kahvikupin kera. Tila soveltuu hyvin myös ad hoc -palaveriin.

Työpistepyörät, pallojakkarat ja sähköpöydät tuovat liikettä työpäivään

Henkilökunnan työpisteet kannustavat liikkumaan työpäivän aikana. Valinnanvaraa riittää ja työasentoa kannustetaan vaihtamaan. Puolen tunnin pyöräily vilkastuttaa verenkiertoa ja aktivoi kehoa.

Pöytiin kiinnitetyt sermit tukevat keskittymistä avotilassa.

Suurimman luokkahuoneen takaosassa on erillinen työskentelytila, josta löytyy korkeussäädettävät pöydät ja pyörälliset Motus-jakkarat.

YHTEENVETO:

Tilojen suunnittelun ja kalusteiden valinnan lähtökohtana oli onnellinen oppimispolku. Kalusteiden valintaan vaikuttivat niiden ergonomisuus, muunneltavuus sekä laatu ja ympäristövastuu.

Sisustuksella haluttiin tuoda opiskelijoille ja henkilökunnalle erilaisia työskentely-mahdollisuuksia; joko istuen työtuolilla tai pallolla, seisten tai polkien toimistopyörällä.

Sisustussuunnittelussa otettiin huomioon oppimisympäristöjen vaatimukset nyt ja tulevaisuudessa.