Referenssi: Fujitsu Finland

Kohteen tiedot

Kohde:
Fujitsu Finland Oy, pääkonttorin uudistuksen 1. vaihe

Työntekijöiden määrä tilassa:
yli 500

Valmistumisvuosi:
2020

Sisustussuunnittelu:
dSign Vertti Kivi & co

 

Toiminnallinen ja moderni kokonaisuus

Fujitsun Helsingin pääkonttorin tiloissa tehtiin perusteellinen saneeraus ja tiloja uudistettiin. Yrityksen visuaaliset suuntaviivat ohjasivat tilojen käyttöä ja kalustusta mutta myös paikalliset toiveet otettiin huomioon. Vanhoja kalusteita haluttiin hyödyntää mahdollisimman paljon, sillä kestävyys ja ympäristöystävällisyys ovat Fujitsulle tärkeitä arvoja.

Työympäristön muutoksen tavoitteina oli siirtyä omista työpisteistä monitilaan ja luoda toiminnallinen, viihtyisä ja yhteistyötä tukeva kokonaisuus, jossa voidaan työskennellä tuottavasti.

Muutos tehtiin vaiheittain, jotta työntekijöillä olisi työtiloja käytettävissä myös remontin aikana. Tästä syystä aikataulutus oli hyvin tärkeässä roolissa.

”Olemme Fujitsussa matkalla kohti yhteisöllistä ja osallistavaa yrityskulttuuria. Uudistunut työtila tukee tätä, sillä se edistää vuorovaikutusta ja yhteistyötä kollegojen kanssa. Työnteko on jo irronnut fyysisestä paikasta, koska digitalisaation myötä rutiinit hoituvat mistä tahansa. Tämän vuoksi yhteiset kohtaamiset kasvokkain ovat entistä tärkeämpiä, kuten myös yhteisöllisyys ja innovointi porukalla" , kertoo Fujitsu Finlandin hankinta- ja kiinteistöjohtaja Tuomo Järvinen.

Pienemmät ympäristövaikutukset

Kestävyys ja vähäiset ympäristövaikutukset olivat tärkeä osa tätä projektia. Kinnarps auttoi Fujitsua hyödyntämään osan jo olemassa olevista, hyväkuntoisista kalusteista yhdistelemällä layoutsuunnitelmaan sekä uutta että vanhaa.  

Toimimalla näin onnistuttiin vähentämään:
n. 90 000 kg hiilidioksidipäästöjä ja
n. 50 000 kg jätettä.

”Olemme erittäin tyytyväisiä Kinnarpsin projektiryhmään, aikataulut pitivät ja toimitukset saapuivat suunnitellusti. Projektin muuttuvat tarpeet otettiin huomioon ja yhteistyö sujui saumattomasti. Uudistettu tila on raikas ja moderni, siitä voi olla ylpeä.”

Tuomo Järvinen, hankinta- ja kiinteistöjohtaja, Fujitsu Finland Oy

Ergonomiset työpisteet

Fujitsun uudessa ratkaisussa luovuttiin henkilökohtaisista työpisteistä. Ergonomiasta on huolehdittu sähköpöytien ja monipuolisesti säädettävien työtuolien avulla. Henkilökohtaiseen säilytykseen valitut lokerokaapit tuovat väriä tilaan.

Yhteistyön ja kohtaamisten tärkeys

Yhteistyötä ja epävirallisia kohtaamisia halutaan tukea Fujitsun uusissa tiloissa. Tilat ja kalusteratkaisut ovat joustavat ja helposti muunneltavissa muuttuvien tilanteiden mukaan.

Viihtyisät Lounge-tilat

Jokaisesta kerroksesta löytyy eri väriteemalla sisustettu lounge-tila. Lounge on viihtyisä kohtaamispaikka, jossa sekä syödään eväitä, luetaan sähköposteja, että pidetään nopeita palavereja.

Monet erilaiset tilat neuvotteluihin ja projektityöskentelyyn

Tiloista löytyy monta erilaista neuvottelutilaa sekä perinteisille palavereille että projektityöskentelyyn. Ergonomiset ratkaisut, kuten esimerkiksi puolikorkea istuminen tuo vaihtelua työasentoon.

Tiloja keskittymiselle

Keskittymistilat ovat tarpeen monitilaympäristössä ja Fujitsulla niitä on erilaisia - puhelinhuoneita sekä pieniä huoneita itsenäiseen työskentelyyn tai etäyhteyksien pitoon.

Positiiviset kokemukset johtivat yhteistyöhön

Kinnarpsin kanssa tehdyt aiemmat toimitilahankkeet sekä vakuuttavat referenssit, saivat yrityksen kääntymään Kinnarpsin puoleen. Laaja mallisto, hyvä laatu, vastuullisuus sekä yrityksen tapa hoitaa projekteja vaikuttivat vahvasti päätökseen.

Layoutsuunnitelmat tehtiin hyvässä yhteistyössä. Työpistealueille, neuvottelutiloihin ja projektitiloihin suunniteltiin toimiva ja harmoninen kokonaisuus yhdistelemällä uusia ja jo olemassa olevia kalusteita. Kinnarps toimitti irtokalusteet, valaisimet, viherkasvit ja irtomatot sekä osan kiintokalusteista. Sisustusprojektissa oli mukana sisustusarkkitehtitoimisto dSign, joka määritti tilasuunnitelman, yleisilmeen ja värimaailman.

Mittava projekti toteutui suunnitelman mukaisesti ja lopputuloksena saatiin toiminnallinen, viihtyisä ja ajanmukainen työympäristö.

"Jo tämän projektin alusta lähtien Kinnarps osoittautui olennaiseksi tekijäksi onnistuneen lopputuloksen saavuttamisessa. Heidän kykynsä mukautua projektin eri vaiheissa, ja saumaton yhteistyö suunnittelutiimimme kanssa, tuotti aidosti yhteisöllisen työympäristön, joka ei ainoastaan täyttänyt, vaan ylitti, hankkeelle asetetut tavoitteet."

Olly Dickinson, Head of Property and Workplace Standards - Nordic & Western, Fujitsu NWE

YHTEENVETO:

  • Tilojen suunnittelun ja kalusteiden valinnan lähtökohtana oli kestävyysarvot, laatu ja toiminnallisuus. 
  • Mittava projekti toteutui suunnitellusti aikataulussa.
  • Lopputuloksena luotiin raikas, moderni ja aikaa kestävä työympäristö.