Referenssi: MERCER - YKSI TOIMISTO KAIKILLE

TAPAUKSEN TIEDOT

Projekti:
Mercer Germany GmbH

Sijainti:
Platz der Einheit 1, Frankfurt / M.

Arkkitehti:
Robus GmbH, Köln

Sisustusarkkitehti:
conceptsued ° gmbh, München

Rakennusaika:
Lokakuu 2016–huhtikuu 2017

Kokonaislattiapinta-ala:
3 400 m2

Tervetuloa Mercerille – avoimeen toimistoon taivaalla.

Kansainvälinen konsulttiyritys Mercer on päättänyt siirtyä erillisistä toimistoista yhteen avoimeen tilaan, josta on henkeäsalpaava näkymä yli Frankfurtin horisontin. Mercer on kirjaimellisesti kaatanut seiniä löytääkseen uusia tapoja jakaa tietoa ja lisätä innovaatiota. Kaikki työntekijät toimitusjohtajasta vastapalkattuihin konsultteihin jakavat saman työtilan. Kinnarps on keskittynyt löytämään ratkaisuja, jotka lisäävät yhteistyötä ja luovuutta.

TILAA RENTOUTUA

Deli on täydellinen tuolin ja sohvan välimuoto. Pehmustettu runko tukee selkää orgaanisesti ja käsinojat tarjoavat rennomman istuma-asennon.

SEISO TAI ISTU

Sarja P -malliston toiminnallisissa sähköpöydissä ergonominen muotoilu yhdistyy älykkäisiin säilytysratkaisuihin. Sarjan P -työpöydät ovat korkeussäädettäviä, joten työntekijät hyötyvät erilaisista työskentelyasennoista.

TILAA AJATELLA

Jeffersonin katseen vangitseva graafinen muoto kääntää nojatuolin kulmat tavallisuudesta poiketen ylösalaisin luoden laajan alaosan ja napakasti tukevat käsinojat.

"Uskomme, että innovaatio tulee yhteistyöstä toisten kanssa, ei istumisesta yksin huoneessa."

Andrea Nau, MMC Facility Managementin johtaja, Saksa.
UUSI TYÖ ON DYNAAMISTA

Uusi toimisto antoi Mercerille mahdollisuuden toteuttaa uusia visioita ja luoda tulevaisuuden työtila. Aloituspisteenä tälle uudelle lähestymistavalle oli ymmärrys työntekijöistä innovaatioresurssina. Suunnittelua inspiroi newyorkilainen trendi, jossa joustavat rakenteet antavat enemmän mahdollisuuksia luovalle yhteistyölle. Yksi tärkeä huomioon otettava asia uudessa toimistossa oli pitää aiemmin yhdessä työskennelleet tiimit yhdessä.

 Vaikka uusi työtila on avoin, Mercer ei halunnut seurata jaettujen työpisteiden trendiä. Kinnarps avusti Conceptsued-sisustusarkkitehteja tarjoamalla jokaiselle työntekijälle ergonomisesti muotoillun henkilökohtaisen työpisteen. Käytettävissä on myös kokoustiloja virallisempia tapaamisia varten ja reilu ilmaista kahvia tarjoava henkilökunnan oleskelutila lepäämistä ja rentoutumista varten. Tiloissa on myös aktiviteettihuone, yhdeksäntoista ajatushautomoa ja viisi hiljaista huonetta puheluita ja hiljaista mietiskelyä varten. Kaikki nämä alueet on kalustettu työtilaratkaisuilla kukoistavuutta ja hyvinvointia ajatellen

MAISEMANMUUTOS

Fieldsin toiminnallisuus mahdollistaa joustavuuden mukautettujen ratkaisujen luomiseksi. Fields-moduulit yhdistelevät Kinnarps Colour Studion värejä ja tekstiilejä ja tuovat eloa ja ainutlaatuisuutta kaikkiin työtiloihin.

ERGONOMINEN MUOTOILU TEHOSTAA MOTIVAATIOTA

Ergonomisesti suunniteltu työtila on hyödyllinen muutenkin kuin työntekijän hyvinvoinnin kannalta; se tehostaa myös motivaatiota. Väri on usein huomiotta jätetty ergonomisen suunnittelun tekijä. Conceptsued-sisustussuunnittelijat päättivät käyttää lämpimiä värejä ja tehostevärejä jo projektin varhaisessa vaiheessa. Kinnarps Colour Studion ansiosta valitseminen sadoista kestävien tekstiilien ja värien yhdistelmistä oli helppoa ja tuotteet voitiin personoida muutamalla helpolla napsautuksella.

 Valo ja ääni ovat kaksi tärkeää ergonomista tekijää. Mercerin uudessa toimistossa työasemien välissä on käytetty sermejä tilan jakamiseksi pienempiin tiloihin, yksityisyyden ja paremman keskittymisen saavuttamiseksi. Lattiat ja katot on käsitelty akustisesti vaimentamaan äänten heijastumista ja LED-valaistusta voidaan säätää osastoittain. Jokaisen osion lämpötilaa voidaan myös hienosäätää pari astetta lämpimämmäksi tai viileämmäksi. Kaikki nämä tekijät yhdessä tarjoavat työntekijöille parhaan mahdollisen työskentely-ympäristön. 

SUUNNITTELUA TULEVIA TARPEITASI VARTEN

Onnistunut suunnittelu vastaa käyttäjän pitkän aikavälin tarpeita. Uuden toimistotilan suunnittelussa Mercer halusi turvata sijoituksen tulevaisuuden varalta. Sijoittamalla kestävään ja ergonomiseen designiin he varmistivat että tulevilla työntekijäsukupolvilla on mahdollisuus menestyä. Konsultoimalla työntekijöitä ja kuuntelemalla heidän tarpeitaan pystyimme käyttämään tietojamme ja asiantuntemustamme Mercerin ohjaamisessa heidän päätöksentekoprosessissaan ja varmistamaan, että kaikki työtilaratkaisut vastaavat heidän tulevia tarpeitaan.

YHTEENVETO

  • Toiminnallinen rakenne toimii
  • Ergonomia muokkaa tapaamme tehdä yhteistyötä
  • Hyvinvointi vaikuttaa motivaatioon
  • Suunnittele työtila tulevia tarpeitasi varten

KIINNOSTUITKO? AUTAMME MIELELLÄMME TYÖYMPÄRISTÖN MUUTOSPROJEKTEISSA.

OTA YHTEYTTÄ

NÄYTÄ LISÄÄ KÄYTÖT KINNARPS