Referenssi: Ranskan valtionhallinto

Projekti:
Ranskan valtionhallinto

Työntekijöiden lukumäärä:
250

Työpisteiden lukumäärä:
250

Päättymispäivä:
2021

Valokuvaaja:
Alexis Paoli

Ranskan valtionhallinnon osastojen muutto uusiin toimitiloihin

Kinnarps loi tietyille Ranskan hallituksen tukitoiminnoille toimistokonseptin Pariisissa. Innovatiiviset työympäristöt on suunniteltu täyttämään käyttäjiensä vaatimukset tuottavuuden ja hyvinvoinnin suhteen. Ensi silmäyksellä kalusteiden uusimiseen liittyvät toiveet olivat seuraavanlaisia: henkilöstön mukavuutta lisäävä parempi ergonomia ja designiltaan täysin uudenlaiset kalusteet, jotka muuttavat toimiston ilmeen.

Meidän tuli ohjata muutoksen toteuttaminen ja toimistotilan uudenlainen ajattelu eri osastojen yhdistämisen onnistumiseksi. Tavoitteena rohkaista ihmisiä vuorovaikutukseen ja luomaan uutta yhteistä dynamiikkaa. Siksi Kinnarps korostaakin erityyppisiin työtehtäviin sopivien, räätälöityjen tilojen etuja. Kokonaisuudessa on huomioitava useita tekijöitä ja jokaisella yksilöllä on tilan suhteen omat vaatimuksensa. Pyrimmekin aina vastaamaan kaikkien tarpeisiin mahdollisimman tarkasti.

Koska asiakas antoi meille vapaat kädet, pystyimme ilmaisemaan suunnittelussamme Kinnarpsin syvintä olemusta, ts. käyttämään moninaisia värejä ja muotoja luodaksemme sopivan, käytännöllisen ja miellyttävän ympäristön.

Uusi tila kunnioittaa työntekijöiden työn pohjalta määritettyjä tarpeita. Lisäksi tila sisältää yhteiskäyttöön suunniteltuja alueita, joissa on korkeat pöydät ja jakkarat. 

Ongelma:

Muutostarpeiksi mainittiin lisää tilaa, enemmän valoa ja mukavampi ympäristö, joka kannustaa ihmisiä liikkumaan omalta työpisteeltään, keskustelemaan keskenään ja tekemään työtä yhdessä ‒ unohtamatta sitä, että muutosten on sovittava tämän arvokkaan kiinteistön henkeen.

RATKAISU:

Teimme muutoksia lukuisiin tiloihin rakennuksen pohjaratkaisua kunnioittaen ja niin, että kukin muutos vastaa juuri tiettyyn tarpeeseen. Näin saimme aikaan lopputuloksen, joka täyttää asiakkaamme odotukset. Pystyimme hyödyntämään rakennuksen kauneutta ja valoisuutta kalusteiden esiintuonnissa ja tuomaan henkilöstön ulottuville sitä mukavuutta, jota he kaipasivat.

Avoin tila muodollisille kokouksille

Epämuodollinen kohtausalue

Hal-pöytä, Neo Lite -baarituolit, Boullée-palloistuin ja Spino-sohva – kaikki suuressa, valoisassa ja avoimessa tilassa. Tässä kohteessa huomio kiinnittyy käytettävissä olevan tilan suureen määrään. Huonekalut on sijoitettu niin, että ne kutsuvat työntekijöitä istumaan alas ja osallistumaan keskusteluun.

Ravintola

Massiivitammipöytä ja Neo Lite -tuolit. Tuoli on saatavana käsinojilla tai ilman, ja runkovaihtoehtoja ja pehmusteen materiaalivaihtoehtoja on useita erilaisia. Tässä tuoli näkyy neljässä eri värissä, ja sen selkeä tyyli ja geometriset muodot kiinnittävät katseen.

Rentoutumisalue

Viininpunaista samettia oleva Crest-sohva on sekä mukava että kaunis. Sen kangas ja väri ovat valittavissa, joten se sopii täydellisesti erilaisiin tiloihin, kuten sisäänkäynteihin, odotustiloihin ja oleskelutiloihin.

Monet käyttävät yhteisiksi tarkoitettuja työtiloja, joten sinne oli tärkeää valita moniin erilaisiin työtehtäviin sopivia toimintoja. Osa niistä on tarkoitettu pitkäkestoiseen keskittymistä vaativaan työhön ja osa lyhyeen istuen tehtävään työhön, kuten projektitöiden hoitamiseen. Meidän mielestämme tuolien pitää olla intuitiivisia ja erilaisten työtilojen täytyy pystyä tarjoamaan ratkaisuja erityyppisiin työtehtäviin.

KINNARPSIN PROJEKTIPÄÄLLIKKÖ

YHTEENVETO:

  • Tavoitteena oli luoda pätevä työtila, jossa on korkealaatuisia kalusteita ja jossa on keskitytty joustaviin ratkaisuihin, jotka tuovat ihmiset yhteen.
  • Työalueilla on huonekaluja, jotka mahdollistavat erityyppisten töiden tekemisen. Osa niistä on suunniteltu keskittymistä vaativaan työhön ja osa lyhytkestoiseen istumiseen tai projektitöiden hoitoon.
  • Avotilat on sisustettu eri tavoin sekä ravintolassa että työskentelyyn varatuilla alueilla. Tämä toimisto synnyttää positiivista dynamiikkaa ja joustavuutta vuorovaikutuksen ja yksilön tarpeisiin mukautumisen välillä.
  • Tuloksena on joustava ja monikäyttöinen tila, jossa on keskitytty kestäviin ratkaisuihin ja käytetty kulutuskestäviä tekstiilejä, jotka tekevät tilasta lämpimän ja akustiikaltaan miellyttävän.