Kevään piristävät messu-uutuudet

Kinnarpsin Tukholman messuosasto rakentui vahvasti kestävän kehityksen ja vastuullisuuden teeman ympärille. Capella-työtuolit, Fields ja Space-kalustesarjat sekä vastikään iF Design Award -palkittu Leia-tuoli oli pisteytetty uudella The Better Effect Index-työkalulla, ja messukävijät saattoivat tuotteiden avulla lähemmin tutustua sen sisältöön. 

Kinnarps Groupin muut tuotemerkit: Materia, Skandiform sekä Nordic Care puolestaan toivat messuille runsaasti mielenkiintoisia uutuuksia, joista monessa kantavana ajatuksena oli tarjota liikunnan iloa toimistoon.

Pax

Paxia luonnehtii hyvin sen aaltoileva muoto, mikä takaa erinomaisen mukavuuden kompaktissa koossa. Käsinojat kaartuvat alaspäin kohti istuinta tehden tilaa istujalle. Voit siirtää jalkojasi sivusuunnassa ja kohta, jossa selusta ja käsinojat yhtyvät on muotoiltu siten, ettei selkänoja töki kyynärpäitäsi. Saumaton muotokieli viestii siitä, että tuoli on suunniteltu vastaamaan ihmiskehon joustavuuteen ja takaamaan istujalle mainion mukavuuden. Pax on ruiskuvalettua muovia ja se voidaan tilata ilman verhoilua, verhoillulla istuimella tai ympäriverhoiltuna.

Design: Fredrik Mattson

 

Vagabond ja motus

Se, mikä erottaa Vagabond pöydän toisista, on monikäyttöisyys. Pyörien ansiosta sitä on helppo siirtää, pitää vaikkapa kokous ja kohta taas käyttää työpöytänä. Se sopii hyvin myös ruokailutiloihin ja ravintoloihin. Pöydän päädyt toimivat ripustustelineinä ja niihin kuuluvia magneetteja voidaan käyttää kuvien tai viestien ja luonnostelmien kiinnittämiseen. Pöydän yläpuolella kulkevaan tankoon voi kiinnittää valaisimia, ripustaa kasveja, sisustustavaroita tai vaikkapa henkareita.

Motus-jakkaran muodon määrää toiminta. Kaareva verhoiltu istuin on mukava ja sen design sallii sekä ryhdikkään istumisen että rennomman asennon, kuin satulassa ikään. Tuolissa on pyörät jotka antavat istumiseen vielä lisää liikkuvuutta.

Design: Maria Oscarsson

 

Humlan

Humlan (mehiläinen) on pehmeä ja syleilevä tuoliperhe jossa on neljä jäsentä. Aivan kuin muutkin tuolit tässä perheessä, tämä pieni herhiläinen omaa pehmeän ja syleilevän muotokielen, sekä hyvän istumakorkeuden. Tuoli on myös joustava; valitse samaa tai eri kangasta istuimeen ja selkänojaan. Istuimen kangas on irrotettavissa pestäväksi, mikä on tietysti hyvä asia, mutta etenkin NC:n kestävän kehityksen toimintamallin ytimessä. Uusi Humlan toimii yhdessä tai yksinään kaikenlaisissa tiloissa.

Erilliset käsinojien suojat on saatavana lisätilauksesta. Istuimen ja selkänojan väliin jäävä rako estää likaa kerääntymästä. Jalat luonnonväristä koivua, tamme tai petsatut.

Design: Eva Schildt

 

 

NESTOR

Nestor koostuu seitsemästä selkeästä osasta joilla voi rakentaa tuhansia versioita, yksinkertaisesta penkistä pitkään polveilevaan sohvaan. Joustavuuden ei tarvitse olla tämän monimutkaisempaa; miellyttävä, mukava ja täynnä mahdollisuuksia!

Tahdoin tehdä pelkistetyn, miellyttävän moduulisohvan joka luo paljon joustavuutta. Istuimissa on useita pituuksia ja selkänojat ovat siirrettävät. Jalat on saatavana vain yhtenä versiona ja korkeutena joka sopii kaikkiin sohviin, jotta muutokset olisi helppo toteuttaa. Nestor tarjoaa miellyttävän ja mukavan istuimen samassa paketissa. Sohva sopii hyvin tämän hetkiseen designiin ja korkea laatu on luonteenomaista Skandiformia"

Design: Lars Hofsjö

Rock On

AKTIVOIVAA MUOTOILUA. Istuva elämäntyyli on kasvava terveyshaitta. Tutkimusten mukaan tätä ongelmaa ei voi kompensoida ainoastaan urheilemalla. Rock On on rahi, joka kutsuu muutokseen ja jonka tarkoituksena on tehdä istumisesta fyysisempää. Ristikkäinen ja pyöristetty alusta tekee mahdolliseksi keinua kaikkiin suuntiin, mikä puolestaan aktivoi käyttäjän sisäisiä lihaksia. Rock Onin minimaalinen design toimii sekä yksityisissä että julkisissa tiloissa.

Design: Oda Homlong Klarén

Timeout

Kuten tiedetään, Timeout tarkoittaa taktista aikalisää, ja tunnetaan myös osallistumisena erilaisiin kokoontumisiin. Timeout-tuoli on täysin tilaisuuteen sopiva puhdaslinjaisen muotoilunsa ansiosta. Muoto ei pistä silmään, mutta tuoli miellyttää etenkin mukavuutensa ansiosta. 

”Kun suunnittelin Timoutia keskityin täysin mukavuuteen. Koetin antaa tuolille kevyen ja yksinkertaisen asun sekä orgaanisen ilmeen, mikä on minun töilleni luonteenomaista. Minun mielestäni yhdistelmä yksinkertaisuutta ja äärimmäistä mukavuutta on paras. Lopputulos on kaunis ja lähes kaikkiin ympäristöihin sopiva.”

Design: Thomas Pedersen

Timeout on saatavissa syksyllä 2018.

 

Crest

Crest luo hienovaraisen tasapainon avoimuuden ja yksityisyyden välillä. Se on suunniteltu julkitiloihin tarjoamaan suojaa uteliailta silmiltä, mutta myös rohkaisemaan keskustelua ja vuorovaikutusta. Vaikutelman luo taustapaneeli, joka on hieman korkeampi kuin istuimen tyynyt. Miten erillinen ulkopuoli ja sisäpuoli verhoillaan, voi haluttaessa korostaa tunnetta yksityisyydestä ja myöskin siitä, että istutaan mukavasti sohvassa eikä vain sohvalla. Crestin monet moduulit voidaan yhdistellä erilaisiksi järjestelmiksi, perinteiseen kahden istuttavaan tai suurempaan tai vapaaseen muodostelmaan.

Design: Mattias Stenberg

Nämä ja monet muut raikkaat uutuudet ovat nähtävillä Helsingin näyttelyssämme toukokuusta alkaen! Tervetuloa!