Yhteistyössä arkkitehtien ja muotoilijoiden kanssa

Kutsuimme joitakin alan johtavia arkkitehtejä, sisustussuunnittelijoita ja muotoilijoita Kinnarpsilla järjestettyyn työpajasarjaan. Tehtävänä oli valita yhdessä kanssamme uusia värejä ja materiaaleja Kinnarps Colour Studioon. Ajatus oli sekä yksinkertainen että itsestäänselvä: annetaan tuotteidemme käyttäjien olla mukana päättämässä, miltä tuotteiden pitäisi näyttää. Yhteistyön tuloksena Kinnarps tuo nyt markkinoille yhdeksän uutta kangasta. 
 

Kinnarps Colour Studio

"Inspiroiva Kinnarps Colour Studiomme sisältää kaiken, mitä voit toivoa luovien ja houkuttelevien materiaalien osalta (kankaita, nahkaa, laminaattia, viilua, metallia, akryylia, muovia ja lasia). Tämä kestävä mallisto sisältää runsaasti värejä, ja kuvioissa yhdistyvät klassinen eleganssi ja uusimmat trendit. Täällä on kaikkea, mitä tarvitset juuri omaan ympäristöösi sopivan ilmeen löytämiseen."

Christina Wiklund, CMF Manager – Colour Material Finish, Kinnarps

"Tämän olemme tehneet yhdessä. Oikeasti. Vilpittömästi. Ja suurella ilolla."

Kinnarpsin designcenter Skillingarydissä oli keskittyneen tunnelman vallassa, kun arkkitehdit, sisustussuunnittelijat, muotoilijat ja edustajat kahdeksalta Kinnarpsin markkina-alueelta kokoontuivat yhteen. Nyt oli aika päättää vuoden aikana pidetty workshop-sarjamme, jossa käsiteltiin materiaaleja ja värejä. Oli tehtävä lopulliset valinnat ja päätettävä, mitä uusia kankaita Kinnarps Colour Studioon. 

Kuuntele arkkitehtejä        

Mutta aloitetaanpa aivan alusta.  Kinnarps Colour Studio sisältää satoja materiaaleja ja värejä, jotka auttavat arkkitehtejä ja sisustussuunnittelijoita luovien, houkuttelevien ja kestävien ratkaisujen luomisessa. Lähtökohtana on näkemys, että värit vaikuttavat käyttäytymiseemme ja tunteisiimme, samoin kuin materiaalin kestävyyttä, laatua ja turvallisuutta koskevat vaatimukset.  Kinnarps päivittää mallistoaan joka kolmas vuosi. 

THE TEAM

Tengbom
Wingårdhs
Krook & Tjäder
Semrén & Månsson
White
Howl Designstudio
Fixa & Dona - Hildur Blad
Spectrum
Note
Idesign
Propeller
Stefan Brodbeck Design
Materia Group
Kinnarps

”Muotoilu-, tuotanto- ja markkinointiosastomme tekevät aina monialaista yhteistyötä hyvän kokonaisnäkemyksen saamiseksi. Tällä kertaa päätimme ottaa mukaan myös ulkopuolisia arkkitehtejä, sisustussuunnittelijoita ja muotoilijoita kuunnellaksemme heidän toiveitaan värien ja materiaalien osalta"

Christina Wiklund, Kinnarpsin Colour Material Finish Manager.

Yhdessä on parempi

Ajatuksena oli kutsua mukaan ihmisiä, joilla on kokemusta sekä suurista että pienistä projekteista, jotta saisimme enemmän näkemystä siitä, mitä viehättävien työympäristöjen luominen vaatii. Taustalla on myös trendi, jonka mukaan sisustus on yhä tärkeämpi osa yrityksen identiteettiä ja tavaramerkkiä, etenkin nuoremman sukupolven houkuttelemiseksi. 

   "Näemme, että arkkitehtien, sisustussuunnittelijoiden ja muotoilijoiden kysyntä kasvaa kaikilla markkina-alueillamme, joten yhteistyö heidän kanssaan on meille yhä tärkeämpää. Haluamme ymmärtää heidän tarpeitaan ja pystyä tarjoamaan, mitä he tarvitsevat voidakseen tehdä hyvää työtä", Christina Wiklund sanoo.

   Kiinnostus yhteistyöhön näyttää olevan molemminpuolista, sillä vastaanotto oli heti positiivinen. Ja tämä tunne vain vahvistui jokaisen toteutuneen työpajan myötä. Osallistujat ovat tehneet töitä ja keskustelleet, keskustelleet ja tehneet taas töitä, innostuksen ja sitoutumisen kasvaessa.

    "Energia, reiluus ja avoimuus ovat olleet valtavia koko prosessin ajan. On ollut nähtävissä, että osallistujat ovat kokeneet tämän sekä tärkeäksi että hauskaksi. Aivan kuin me Kinnarpsilla. Kaikki voittavat, kun teemme yhteistyötä ja päädymme yhdessä parhaisiin ratkaisuihin", Christina Wiklund sanoo. 

200:sta yhdeksään

Ensimmäiseen työpajaan Christina verhoilutti 200 tuolia erilaisilla tekstiileillä, joista  työpajaan osallistuneet arkkitehdit, muotoilijat, sisustussuunnittelijat ja myyjät saivat valita mieleisensä. Jokaisessa seuraavassa työpajassa tuolien määrä pieneni. 

”Mallistossamme on ainutlaatuista huippulaatua ja laajuutta. Mutta tällä työskentelytavallamme vakuutumme yhä enemmän siitä, miten tärkeää on kuunnella markkinoita ja seurata ajankohtaisia trendejä, samalla kun luomme yhteyksiä omaan muotoiluhistoriaamme. Tämän olemme tehneet yhdessä. Oikeasti. Vilpittömästi. Ja suurella ilolla."

Christina Wiklund

Skillingarydissä järjestettyyn finaaliin kutsutut arkkitehdit edustivat Tengbom-, Wingårdhs-, Krok & Tjäder-, Semrén & Månsson-, Spectrum-, Note- ja White-toimistoja, minkä lisäksi tapahtumaan osallistui muotoilijoita Howl Designstudiolta, Idesignista, Propelleristä ja Brodbeck Designista sekä sisustussuunnittelija ja bloggari Hildur Blad. 

”Alkuperäisistä 200 tuolista jäi jäljelle 30, jotka oli kaikki verhoiltu eri kankailla. Ne esiteltiin kuin muotinäyttelyssä, ennen kuin oli aika tehdä lopulliset valinnat. Lopulta päädyimme yhdeksään kankaaseen, jotka ovat nyt ottaneet paikkansa Kinnarps Colour Studiossa. Mutta voin myös paljastaa, että jatkamme valikoiman päivittämistä uusilla väreillä, materiaaleilla ja puulaaduilla vuoden aikana", Christina Wiklund sanoo.

Huippulaatua ja laajuutta

Hän on yhtä ihastunut kaikkiin yhdeksään kankaaseen, mutta haluaa nostaa esiin erityisesti kolme. Liv muistuttaa klassista pellavaa, mutta se on itse asiassa erittäin toimiva, Trevira CS -tekstiilikuidusta kudottu kangas. Fox-kankaassa on art déco -tyylin inspiroima trendikäs kalanruotokuvio. Ja Steelcut Trio -kankaan hän haluaa mainita, koska se on ollut arkkitehtien suosikki jo vuosien ajan. 

Kolme trendikästä kangasta

LIV

Pellava on muotia

Luonnollisilta näyttävät tekstiilit ovat suosittuja sekä sisustuksessa että muodissa. Nyt tuomme markkinoille Liv-kankaan, joka muistuttaa klassista pellavaa mutta on Trevira CS -tekstiilikuidusta kudottu kestävä ja pestävä kangas. Pellavan tuntua ja toimivuutta. 

Fox

Flirttaile art déco -tyyliin

Kalanruotokuvioita näkee nyt kaikkialla, tapeteista vaatteisiin. Uuteen trendikkääseen Fox-kankaaseemme on saatu inspiraatio art déco -tyylistä ja 20-luvun Ranskasta. Hieman luksusta ja eleganssia, joka sopii kaikkiin ympäristöihin.

Steelcut Trio

Luonnollinen suosikki

Ehkä se johtuu kaikista villan luonnollisista eduista. Ehkä siitä, miten helppoa se on yhdistää muihin kankaisiin. Tai sen sopivuudesta moniin käyttötarkoituksiin. Kuinka vain – joka tapauksessa Steelcut Trio on selkeä suosikki. 

Yhdeksän uutuutta, valtavasti mahdollisuuksia.

Step Melange


Kestävä ja helposti yhdisteltävä 

Hyvä valinta silloin, kun tuotteen on kestettävä kovassakin ympäristössä. Likaa hylkivä, pestävä ja tulenkestävä.  Värit ovat sekoitus luonnon omia selkeitä yksityiskohtia.

Rustico


Pestävä, useita värivaihtoehtoja

Monivärinen, nykyaikainen retrodesign-kangas, jolla on hieno värivalikoima ja melange-tyyli. Likaa hylkivä, pestävä ja tulenkestävä. 

Fenice


Nykyaikainen ja trendikäs 

Lämmin ja kaunis väriskaala. Valmistettu kierrätetystä villasta ympäristöystävällisessä valmistusprosessissa, jossa on kiinnitetty huomiota erityisesti veden kierrätykseen.

Liv


Pestävä, muistuttaa pellavaa

Muistuttaa klassista pellavaa, mutta on kudottu likaa hylkivästä, pestävästä ja tulenkestävästä Trevira CS -tekstiilikuidusta. Laaja värivalikoima, jossa esiintyy luonnon sävyjä.

Capture


Klassinen vintage 

Rentoa ja eleganttia, hienostunut värivalikoima ja tweedmäinen ulkoasu. Lisänä villan hienot ominaisuudet – antistaattisuus, kosteuden imukyky ja luonnollinen tulenkestävyys.

Fox


Trendikäs kalanruotokuvio

Ylellistä ja trendikästä muotoilua klassisilla kalanruotokuvioilla ja miellyttävällä väriskaalalla. Kudottu likaa hylkivästä, pestävästä ja tulenkestävästä Trevira CS -tekstiilikuidusta.

BARDAL


Villakangas, ajaton design

Klassikko hillityllä väriskaalalla. Lisänä villan hienot ominaisuudet – antistaattisuus, kosteuden imukyky ja luonnollinen tulenkestävyys.

SYNERGY


Inspiroiva ja ekologinen

Inspiroiva villakangas tunnusomaisella designilla ja laajalla väriskaalalla. Ekologisesti värjätyssä kankaassa on kaikki villan hienot ominaisuudet – antistaattisuus, kosteuden imeminen ja luonnollinen tulenkestävyys.

Steelcut


Arkkitehtien suosikki

Steelcut ja Steelcut Trio klassisella muotoilulla ja väriskaalalla. Saatavana yksivärisenä ja melange-värjättynä, joten se sopii, kun haluat yhdistellä värejä. 

HALUATKO LUKEA LISÄÄ KANKAISTAMME JA MUISTA MATERIAALEISTAMME?

Siirry materiaaliosioon
Christina Wiklund

"Kaikki käytännön kokemus ja runsas tutkimus osoittavat, että värit vaikuttavat tunteisiimme ja käyttäytymiseemme. Väritys ja kuviot ovat tärkeitä sekä yksilöiden että organisaatioiden hyvinvoinnin ja identiteetin kannalta. Tämä on juurtunut syvälle Kinnarpsin kulttuuriin ja ulottuu aina perustajaamme Evy Anderssoniin saakka. Hänellä oli tekstiilialan koulutus ja loistava tuntuma muotoihin, väreihin ja materiaaleihin. Kinnarps Colour Studion avulla luomme yhteyden Evyn perintöön ja päivitämme sitä omaan aikaamme."

Christina Wiklund, CMF Manager – Colour Material Finish, Kinnarps

Christina Calisir

"Kokonaisuus ratkaisee aina sen, mitä kankaita päätämme lanseerata Kinnarps Colour Studiossa. Niissä on tietysti oltava oikeat värit ja kuviot, mutta lisäksi niiden on täytettävä kestävyyttä, laatua ja turvallisuutta koskevat vaatimuksemme. Minulla on tapana sanoa, että meidän on ajateltava asioita, joita asiakkaamme eivät ehkä aina tule ajatelleeksi. Niin että he voivat luottaa siihen, että tekstiilimme ovat aina turvallinen valinta – niin estetiikan, toimivuuden, ympäristön kuin yhteiskuntavastuunkin kannalta."

Christina Calisir, Technical Manager Cover Materials, Kinnarps

Olle Gyllang

"On itsestäänselvää, että minä muotoilijana haluan päästä vaikuttamaan prosessiin varhaisessa vaiheessa. Siksi Kinnarpsin hanke on tärkeä, koska se osoittaa, että he ovat todella avoimia ja kuuntelevat uusia ideoita, ajatuksia ja toiveita. Minusta tämä on yksi monista Kinnarpsin toteuttamista hyvistä ideoista: selkeä halu yhteistyöhön saa aikaan luottamusta ja vahvistaa yhtiön asemaa."

Olle Gyllang, Designer, Propeller Design

Hildur Blad

"Väreillä on suuri vaikutus siihen, millaiseksi koemme sisustuksen. Nyt, kun monet uskaltavat luopua valkoisesta, on tietysti yhä tärkeämpää, että on olemassa harkittu strategia ja päivitetty valikoima värikkääseen sisustamiseen. Tällä uudella tavalla tehdä yhteistyötä arkkitehtien ja sisustussuunnittelijoiden kanssa Kinnarps vahvistaa asemaansa entisestään. Tapaamisemme olivat sekä luovia että hauskoja, ja kaikki panivat todella itsensä likoon."

Hildur Blad, sisustussuunnittelija, väriasiantuntija ja bloggaaja

Kinnarps lanseeraa valkoiseksi pigmentoidun saarnin 

Saarni on sekä trendikäs että perinteinen puulaji, joka lanseerataan nyt valkoiseksi pigmentoituna pintana kaikki Kinnarpsin käyttämät materiaalit sisältävässä Kinnarps Colour Studiossa.  

    Materiaalina saarni on sitkeää ja vahvaa, ja sitä on käytetty perinteisesti työkaluissa. Kinnarps käyttää FSC®-merkittyä saarnia, joka tulee vastuullisesti ja kestävän kehityksen mukaisesti hoidetuista metsistä.

 

Saarni – trendikäs ja perinteinen

”Se on uskomattoman kaunis puulaji, jossa on tyylikäs pinta ja erittäin miellyttävä väri. Sen parissa on hienoa työskennellä valmistajana ja siihen on mukava myös ympäröidä itsensä käyttäjänä”.

Ove Claesson, Technical Manager Wood Materials.

TARJOAMME APUA TYÖYMPÄRISTÖN MUUTOKSEN TOTEUTUKSESSA.
ALUSTA LOPPUUN SAAKKA.

Etsitkö tiettyä tuotetta? Haluatko ratkaisun, joka on juuri sinun toimintasi näköinen? Vai tarvitsetko vain selkeitä tietoja siitä mitä meillä on tarjottavana? Ota yhteyttä - olemme valmiina palvelemaan sinua.