Habitare Choice 2023

Kiertävät
materiaalit - pitkäikäiset
kalusteet

TINNEF

TINNEF CAFÉ

Yksilölliset Tinnef-pöydät on valmistettu kierrätysmuovista. Habitare Choice osastolla esillä oleva Tinnef café -pöytä on sarjan uusin tulokas.

WHITE MARBLE

White marbled on marmorilevyä muistuttava materiaali, jonka valmistuksessa on käytetty valkoisia jugurttipurkkeja. Se sopii ympäristöihin, joissa kaivataan valoa ja seesteisyyttä. 

BLACK COLE

Musta pöytälevy Black cole saa värinsä ruokapakkauksista sekä lääkkeiden läpipainolevyistä, jotka luovat materiaaliin läpikuultavia, avaruudellisia kuvioita.

"Siirtyessämme kohti fossiilivapaata muovia, meidän tulee huolehtia niistä asioista, jotka jo ovat olemassa. Olen antanut muovijätteelle uuden muodon värikkäissä pöytälevyissä, jotka edelleen kantavat merkkejä historiastaan muovipulloina"

Charlotte von der Lancken

D2

D2-tuolien ilmava muotoilu ja luonnollinen tuntu tekevät näistä kierrätetystä muovista ja hampusta valmistetuista tuoleista keveitä ja helposti siirrettäviä. Saatavana useita jalustamalleja. Käsinojallinen ripustettavissa pöydän reunaan.

Kierrätysmuovi ja hamppu muodostavat yhdessä tuolin kevyen ja kulutuskestävän materiaalin, jonka hiiilijalanjälki on 70-90 % pienempi kuin perinteisen muovin.

Väreinä luonnonvärinen ja musta. Saatavana kokonaan tai osittain verhoiltuna tai kontrastiväreillä verhoiltuna. Käsinojilla – tai ilman. Nelijalkainen ja lenkkijalustainen malli pinottavissa. 

"Tahdoimme kehittää tuolin, joka on helppo sijoittaa ja mukava istua. Käytimme mahdollisuutta yhdistellä erilaisia materiaaleja ja komponentteja suunnitellessamme miten tuolia tultaisiin käyttämään. Muotoon puristetun istuimen ja selkänojan avulla, olen voinut toteuttaa pehmeät linjat ja yksityiskohdat, jotka antavat tuolille klassisen - ja silti yksilöllisen ulkomuodon. Uusien materiaalien käyttö on ollut palkitsevaa niiden matalan ympäristövaikutuksen vuoksi."

Stefan Borselius