PUHDISTUS JA HOITO

Kalusteemme on suunniteltu kestämään normaalia kulumista ja käyttöä. Siitä huolimatta on syytä ottaa huomioon tiettyjä asioita kun työympäristöä ja kalusteita puhdistetaan. Jos noudatat helppoja, mutta tehokkaita hoitosuosituksiamme, voit nauttia Kinnarps-kalusteistasi jopa pitempään.

Tekstiilit

Kalusteiden imurointi kevyesti tekstiilisuuttimella säännöllisin väliajoin on normaalisti riittävä toimenpide, jotta kangas pysyisi puhtaana ja säilyttäisiraikkaan ulkonäkönsä.  Tahran poistossa tärkeintä on nopea toiminta. Useimmat tahrat voidaan poistaa, jos toimeen ryhdytään heti. Pyyhi tahra heti kostealla liinalla, tarpeen vaatiessa voit myös käyttää pH-neutraaliin puhdistusaineeseen kastettua liinaa tai puhdistusvaahtoa, joka on tarkoitettu ammattikäyttöön. Käytä aina valkoista puhdistusliinaa ja pidä huolta siitä, että villakankaat eivät kastu liikaa, jotta kankaaseen ei jäisi läikkiä.Mikäli perusteellisempaa pesua tarvitaan, pese likaantunut kohta verhoiltujen kalusteiden pesuun tarkoitetulla kuivapesuaineella. Irrotettava verhoilu voidaan vesipestä tai kuivapesta kunkin kankaan peuohjeen mukaisesti.

Muut materiaalit

Normaali puhdistus; imuroi tai pyyhi säännöllisesti puhtaalla, kuivalla kankaalla.Tahran puhdistus: Useimmat tahrat voi poistaa pyyhkimällä pehmeällä kostealla kankaalla tai käyttämällä mietoa pesuainetta. Tahroja voi poistaa käyttämällä puhdistusainetta joka ei sisällä hankausjauhetta.

Puupinnat

Puu on elämä materiaali, jonka syykuvio, värisävy ja kiilto vaihtelee normaalisti. Valo valonlähteistä kuten valaisimista sekä auringonvalo voivat vaikuttaa puupinnan väriin. Esineet joita ei esim. pöytäpinnalla siirrella, saattavat tämän takia jättää pysyvän jäljen pintaan. Varoitus! Vältä käyttämästä liiallisia määriä vettä ja vahvoja puhdistusaineita.

Laminaatti

Normaalipuhdistus: Pyyhi pinta pehmeällä ja nihkeällä kankaalla. Tahrojen poistoon voi käyttää mietoa puhdistusainetta (esim. ikkunanpuhdistusaine), joka ei sisällä hankausjauhetta.

Metalli

Normaalipuhdistus: Pese maalatut metallipinnat lämpöiseen veteen ja puhdistusaineeseen kastetulla rätillä pyyhkien. Puhdistusaine ei saa sisältää hankausaineita. Huuhtele huolellisesti ja kuivaa. Kuvioitujen maalattujen pintojen puhdistukseen voi käyttää nihkeää nukkaamatonta liinaa ja mietoa puhdistusainetta. Varoitus! Alkoholi on vahvin aine jota saa käyttää likautuneitten metallipintojen puhdistamiseen, jotta pinnan kiilto ei kärsi.

Muovi

Normaali puhdistus: käytä vain liuotinaineettomia ja hankaamattomia puhdistusaineita.

Semi-aniliininahka

Tämän kaltainen verhoilunahka on usein aniliinivärjätty ja sen jälkeen pigmentoitu, mikä tarkoittaa, että materiaali on varustettu väriä suojaavalla kerroksella. Pinta voi olla sileä (ilman luonnollista rakennetta) tai kuvioitu - riippuen laadusta sekä nahkan viimeistelystä.

Puhdistusohjeet

Pyyhi pölyt säännöllisesti, puhdista kuiva lika silloin tällöin, käsittele tarpeen vaatiessa (mutta ei liian usein) hoitoaineella, mutta vältä voimakasta hankausta.

Pöly
Pyyhi pehmeällä liinalla

Kuiva lika
Pyyhi kaluste nihkeällä liinalla. Kuivaa villakankaalla. Anna kuivua hetki ja käsittele ohuelti nahkanhoitoon tarkoitetulla aineella.

Nesteet
Kuivaa välittömästi imukykyisellä liinalla. Älä hankaa!

Ruokatahrat / öljy
Poista välittömästi. Käsittele kuten kuivan lian puhdistuksessa.

Aniliininahka

Aniliinivärit läpäisevät nahan syvälle huokosten kautta mutta muuttamatta tai peittämättä vuodan pintaa. Jokaisen vuodan pinta ja ulkoasu säilyy koskemattomana ja myöskään värin variaatioita vuodassa ei voi välttää. Kaikki luonnolliset jäljet kuten rypyt, hyönteisen puremat, ihovauriot yms. säilyvät näkyvissä ja korostavat nahkan arvoa ja osoittavat sen aitouden.

Puhdistusohjeet

Aniliininahka ei kestä suoraa auringonvaloa. Suojaa kalusteesi liialta altistumiselta. Pyyhi säännöllisesti pöly pehmeällä liinalla, käytä joskus nahanhoitoainetta (ei liian usein) - vältä voimakasta hankausta.

Pöly
Pyyhi pehmeällä liinalla

Kuiva lika
Pyyhi kaluste nihkeällä liinalla. Kuivaa villakankaalla. Anna kuivua hetki ja käsittele ohuelti nahkanhoitoon tarkoitetulla aineella.

Nesteet
Kuivaa välittömästi imukykyisellä liinalla. Älä hankaa!

Ruokatahrat / öljy
Poista välittömästi. Käsittele kuten kuivan lian puhdistuksessa. Jos tahra vielä näkyy, älä tee mitään muuta, nahka häivyttää tahran hitaasti.

Keinonahka

Päällystetyt kankaat kestävät yleensä hyvin päivittäistä kulutusta. Ne säilyttävät alkuperäisen pehmeytensä ja kiiltonsa pitempään säännöllisellä hoidolla.

Keinonahka on puhdistettava säännöllisesti (vähintään kerran viikossa), jotta sen pinta säilyisi hyvänä ja estettäisiin lian ja bakteerien muodostuminen. Ole erityisen huolellinen vaaleiden värien kanssa, sillä ne ovat herkkiä likaantumaan. Kaikki tahrat ja lika on pestävä heti pinttymien ehkäisemiseksi. Joissakin vaatteissa ja asusteissa (kuten farkuissa) on käytetty väriaineita, jotka tarttuvat erityisesti vaaleisiin värisävyihin. Värien haalistuminen kasvaa korkeissa lämpötiloissa ja ilmankosteuksissa. Tällöin syntyvää värimuutosta on lähes mahdotonta poistaa. Vältä pitkäaikaista altistusta lämmönlähteille ja puhdista säännöllisesti kaikki hikijäljet.

Älä käytä laimentamatonta alkoholia ja/tai asetonia, hankaavia puhdistustuotteita, liuottimia, perkloorietyleeniä, vahoja tai trikloorietyleeniä, sillä ne voivat aiheuttaa pysyviä tahroja ja tuhota muovikudoksen pinnan.

Puhdistusohjeet

Pöly
Pyyhi pöly pehmeällä liinalla

Lika ja vesiliukoiset tahrat
Puhdista säännöllisesti pH-neutraalilla puhdistusaineella ja kostealla sienellä/liinalla. Huuhtele aina lopuksi puhtaalla vedellä ilman puhdistusainetta.
Tärkeää! Vältä liiallista veden käyttöä, jotta sitä ei pääse saumoihin.

Mustekynä, kahvi, viini ja värjäytymät (esim. farkuista)
Tahrat on puhdistettava heti, jotta ne eivät imeytyisi vinyyliin. Poista tahrat pyyhkimällä kevyesti puuvillaliinalla tai pehmeällä sienellä, joka on kostutettu saippualla ja vedellä, laimennetulla puhdistusaineella tai pesunesteliuoksella. Puhdista sitten vedellä ja pyyhi lopuksi kuivaksi puhtaalla liinalla.

Öljy, rasva ja vaikeat tahrat
Pyyhitään kevyesti ja huolellisesti puhtaalla, kostutetulla pyyhkeellä ja ”miedolla” puhdistusaineella (esim. puhtaalla bensiinillä). Pyyhi sitten tahriintunut kohta kuivalla kangasliinalla hankaamatta liikaa ja anna kuivua. Hankaaminen voi aiheuttaa värimuutoksia.

Muste ja kestotussi
Voidaan poistaa pyyhkimällä kevyesti tahran päältä puhtaalla liinalla, joka on kostutettu laimennettuun alkoholiliuokseen. Älä käytä väkeviä liuoksia äläkä hankaa. Liuos on lopuksi huuhdottava pois vedellä. Pyyhi puhdistuksen jälkeen kuivaksi puhtaalla kangasliinalla.

Bakteerit

Voit käyttää desinfiointiainetta, mutta kokeile sitä ensin näkymättömään kohtaan. Lue ensin käyttöohje ja noudata aina valmistajan ohjeita. Kuivaa varovasti puhtaalla pehmeällä liinalla, joka on kostutettu desinfiointiaineella. Pyyhi sitten pinta kuivalla pehmeällä liinalla ja anna kuivua.

Huomaa, että puhdistusaineiden käyttö voi aiheuttaa värimuutoksia.

Taattu laatu ja kestävyys

Valikoimamme sisältää vain kankaita jotka täyttävät eurooppalaiset vaatimukset jotka mielestämme sinun asiakkaanamme tulee voida vaatia. Testiraportit kuvailevat materiaalin tärkeimmät ominaisuudet eri näkökulmista ja antavat siten sinulle mahdollisuuden vertailla eri laatuja.

Valonkestävyys, tekstiilit

Valonkestävyys on testausmetodi joka tutkii kuinka kangas haalistuu valossa, pääasiassa auringonvalossa. Kangas altistetaan valolle laboratoriossa tietyn ajan ja sen jälkeen värin muutosta verrataan altistamattomaan näytteeseen. Normaalisti vaaleampien sävyjen valonkestävyys on alempi kuin tummien. Asteikko, jolla kestävyyttä verrataan käsittää kahdekstan logaritmista vaihetta, mikä tarkoittaa että yksi askel ylöspäin antaa kaksinkertaisen valonkestävyystuloksen. Arvo 8 edustaa parasta kestävyyttä. Minimivaatimuksemme kankaan valonkestävyysarvolle on 5.

Kestävyys, tekstiilit

Martindade testi tehdään niin, että kangasta hangataan tiettyä villakangasta vasten vakioidulla liikkeellä ja voimakkuudella. Sen jälkeen arvioidaan kankaan lankojen katkeamista ja testiä, jossa kankaan käyttöikää mitataan lopetetaan. Minimivaatimuksemme kestävyydelle on 50 000 kierrosta Martindale-asteikoilla, mikä on todella korkea vaatimustaso. Monessa yhteydessä 35 000 kierroksen arvioidaan riittävän julkitilojen osalta.

Syttyvyys, tekstiilit

Kankaan syttymisalttiutta voidaan mitata usealla eri tavalla. Tämän hetkinen eurooppalainen standardi on EN 1021-1 ja 2 joka testataan miniatyyri sohvalla. EN 1021-1 kertoo syttyvyyden savuketta käyttäen ja EN1021-2 syttyvyyden tulitikkua käyttäen, ja kankaan tulee kestää tulta kriteereissä vaaditun ajan. Kaikki vakiokankaamme täyttävät EN1021-1 ja 2 vaatimustason.

On olemassa myös kansallisia standardeja joiden vaatimustaso vaihtelee ja joiden mukaan tietty osa kankaistamme on testattu. Näiden joukkoon kuuluvat Britannian BS 5852 crib 5, Saksan DIN 4102 ja Ranskan NFP standardi. Kaikki edelliset asettavat korkeammat vaatimukset kuin EN 1021-1 ja 2.

Sähköpöydän käyttö ja resetointi:  

Avaa tästä resetointiohje