KINNARPS NEXT EDUCATION®
ON MENETELMÄ, JONKA AVULLA ON HELPPO LUODA TULEVAISUUDEN OPPIMISYMPÄRISTÖJÄ

Näin se toimii!       Tämän vuoksi kehitimme Next Educationin

Vuosikymmenten aikana koulun pedagogiikkaa ja didaktiikkaa on kehitetty. Monissa tapauksissa koulun fyysinen toteutus on kuitenkin pysynyt samanlaisena kuin aina ennenkin, mutta nyt siihen on alettu saada liikettä. Hyvä ympäristö helpottaa oppilaiden oppimista. Kaikkien oppilaiden. Puhumme oppimisympäristöistä. Puhumme Kinnarps Next Education - menetelmästä, jolla luodaan tiloja aktiiviseen oppimiseen.

KINNARPS NEXT EDUCATION ON KOKONAISRATKAISU, JOKA HUOMIOI KAIKEN NYKYISEN OSAAMISEN JA LUO AINUTLAATUISEN OPPIMISYMPÄRISTÖN:

Ympäristön, joka tukee niitä aktiviteetteja, joita oppilaat ja opettajat harjoittavat koulussa.

Tehokkaamman tilankäytön ja koko koulurakennuksen hyödyntämisen.

Kestävän ja joustavan sisustuksen.

Tiloja spontaaneihin tapaamisiin ja mahdollisuuden jakaa tietoa myös luokkahuoneen ulkopuolella.

Oppilaiden ja henkilökunnan parempaa hyvinvointia, kun nämä voivat liikkua ergonomisesti oikein suunniteltujen ympäristöjen välillä.

NÄIN SE TOIMII - 5 HELPPOA ASKELTA KOHTI TULEVAISUUDEN OPPIMISYMPÄRISTÖÄSI:

1.
INSPIRAATIO & VISIO

Miltä näyttää optimaalinen oppimisympäristö tulevaisuudessa?

Prosessin ensimmäisessä vaiheessa on kyse inspiraatiosta ja visiosta. Monille fyysiseen ympäristöön ja oppimiseen liittyvät tutkimustulokset ovat uusia, samoin kuin tieto siitä, miten suhteellisen pieniäkin tiloja voidaan hyödyntää älykkäämmin. Uudenlaisilla kalusteilla voidaan luoda joustavia ympäristöjä, jotka kannustavat luovuuteen ja terveelliseen työskentelyyn.

Järjestämme yhteistyössä koulun ja vastaavien arkkitehtien kanssa luentoja, opintovierailuja ja työpajoja, joista kaikki aiheesta kiinnostuneet voivat hakea inspiraatiota ja apua analysointiin

2.
KARTOITUS

Miten voimme luoda turvallisia, pinta-alaa tehokkaasti hyödyntäviä ja joustavia ympäristöjä, jotka kestävät pitkään? Miten saamme tilaa erillisyydelle ja yhteistyölle, rauhalle ja juoksentelulle samalla, kun rakennamme ympäristöä, joka saa kehon ja sielun voimaan hyvin?

Prosessin toisessa vaiheessa pureudumme tarkemmin yksityiskohtiin. Tarkastelemme ergonomiaa, valaistusta, ääntä, aktiivisia ja passiivisia pintoja, iän huomioimista – eli kaikkea, millä on merkitystä, jotta kaikki kouluympäristössä oleskelevat voisivat mahdollisimman hyvin. Apunamme meillä on käytännöllisiä ja konkreettisia työkaluja, joiden avulla prosessiin voivat osallistua nekin, jotka eivät ole tottuneet visualisoimaan uusia ympäristöjä.

3.
KONKRETISOINTI

Tässä vaiheessa käymme ensin läpi analyysin tulokset ja varmistamme, että ne vastaavat visiotanne ja tavoitteitanne. Sen jälkeen pallo siirtyy meille Kinnarpsille. Piirrämme kaikkien osallistujien kanssa kahdessa ensimmäisessä vaiheessa tekemämme työn pohjalta sisustusehdotuksen esiin tulleiden olosuhteiden, tarpeiden ja toiveiden mukaan.

4.
TOTEUTUS

Nyt rakennamme uuden oppimisympäristömme. Värit, tekstiilit, valaisimet, kalusteet – lastaamme siniset automme ja paketoimme kertakäyttöpakkausten sijaan mahdollisimman paljon uudelleenkäytettäviin huopiimme. Kaikki tuodaan sisään, sijoitetaan paikoilleen ja asennetaan. Onhan kyse kokonaisratkaisusta ja -palvelusta. Niin kaikki on valmiina. Nyt oppiminen voi alkaa!

5.
SEURANTA

Miten uudet oppimisympäristöt ovat tukeneet opetustanne? Ovatko ne vastanneet odotuksianne? Nämä ovat asioita, joista keskustellaan ja joita arvioidaan seurantatapaamisessa. Kun muistelemme prosessia yhdessä ja mietimme kaikkia uusia mahdollisuuksia, molemmat osapuolet saavat tilaisuuden oppia ja ymmärtää paremmin, miten voimme tulevaisuudessa tehdä oppimisympäristöistä entistäkin parempia.

Kiinnostaisiko teitä tietää, mitä Next Education voisi merkitä teille?

Ota meihin yhteyttä

Tämän vuoksi kehitimme
Kinnarps Next Education®

ONKO MITÄÄN, MIKÄ OLISI HERÄTTÄNYT YHTÄ PALJON KESKUSTELUA KUIN KOULU? MUTTA SIITÄ HUOLIMATTA: KUINKA USEIN KUULET JONKUN PUHUVAN FYYSISESTÄ KOULUYMPÄRISTÖSTÄ?

ANNA KAIKKIEN NUPPUJEN KUKKIA

Koulun tehtävä – nuortemme kouluttaminen jatkuvasti muuttuvaa tulevaisuutta varten – on maailman tärkein tehtävä.Kun koulu onnistuu hyödyntämään oppilaiden uteliaisuuden ja mielenkiinnon, luodaan pohja loputtomille mahdollisuuksille.

Kinnarps Next Education® on filosofia ja menetelmä, jolla pyritään hyödyntämään kaikki olemassa olevat mahdollisuudet, jotta nuoremme saavat parhaat mahdolliset valmiudet selvitäkseen asioista, joita voimme vain arvailla.

Tänä päivänä tiedämme, että fyysisellä ympäristöllä on suuri merkitys oppimisen kannalta. Hyvä asento, valaistus, ääni ja ilmanvaihto sekä ympäristö, joka sallii työpisteen vaihtelun, helpottavat jatkuvaa keskittymistä. Oikeat kalusteet ja varusteet tukevat oppimista sekä muodollisissa että epämuodollisissa oppimisympäristöissä. Hyvät oppimisympäristöt edistävät yksinkertaisesti lasten kehitystä ja valmistavat heitä paremmin edessä olevaan elämään. Eikö meidän velvollisuutemme pitäisi olla tarjota heille mahdollisuuksien mukaan sellaiset ympäristöt?

Sitä mieltä me Kinnarpsilla olemme

Siksi teemme voitavamme tämän tavoitteen saavuttamiseksi. Käytettävissä olevan tutkimustiedon pohjalta työskentelemme jatkuvasti löytääksemme uusia muotoja, materiaaleja ja konsepteja, joilla luodaan ergonomisia, kauniita ja joustavia ympäristöjä oppimiseen. Sen jälkeen kehitämme yhteistyössä koulujen ja arkkitehtien kanssa oppimisympäristöjä, jotka tukevat oppilaita ja opettajia oppimisessa ja kehittymisessä.

Nyt haluamme sisustaa tulevaisuuden koulun kanssasi

Yhdessä meillä on mahdollisuus luoda ympäristö, jossa kaikki oppilaat saavat mahdollisuuden kukoistaa. Niinpä mietimme nyt, kiinnostaisiko sinua tietää, miltä juuri sinun paras oppimisympäristösi voisi näyttää?

Haluatko tietää lisää siitä, miten voimme auttaa oppimisympäristösi suhteen?

Ota meihin yhteyttä