Tutustu kymmeneen eri oppimisympäristöön

Mikä on oppimisympäristö?

Oppimisympäristö on ympäristö, jossa koululainen tai opiskelija on opiskellessaan, yksinkertaisesti sanottuna oppimista varten optimoitu ympäristö. Se, miltä oppimisympäristö näyttää, voi määräytyä tilanteen, tehtävän tai opetusmenetelmän mukaan. Yllä olemme valinneet esiteltäväksi kymmenen oppimisympäristöä, joita usein kohtaamme kouluissa. Nämä ympäristöt tukevat eri tyyppisiä toimintoja ja oppimista mutta ovat tärkeitä myös sosiaalisen vuorovaikutuksen ja turvallisuuden tunteen kannalta sekä oppilaille että henkilökunnalle.

Koulukonseptillamme, Next Education, autamme teitä luomaan oppimisympäristöjä, joissa painopiste on aktiivisessa oppimisessa, kestävyydessä ja joustavuudessa. Viiden yksinkertaisen vaiheen kautta autamme teitä selvittämään, mitkä oppimisympäristöt ovat tärkeitä juuri teidän koulussanne sekä miten ne tulisi muotoilla sopimaan sekä oppilaillenne että opetusmenetelmillenne.

Panostamme koulukalusteissamme kestävyyteen ja joustavuuteen, koska haluamme niiden kestävän pitkään, sopivan monille opettajille ja oppilaille sekä tukevan useita toimintoja. Kestävyystyössämme olemme kehittäneet kestävyysindeksin kalusteitamme varten. Käytämme siitä nimeä The Better Effect Index ja se osoittaa yksinkertaisella tavalla, miten kalusteemme voivat tukea omaa kestävyystyötänne. Meille kestävyys tarkoittaa myös joustavuutta. Joustavuutta, joka tarkoittaa mahdollisuutta säätää kalusteita eri käyttäjien mukaan ja kalustusta eri toimintojen ja tarpeiden mukaan. Silloin monet käyttäjät voivat käyttää kalusteita monissa eri tilanteissa. Ruokasali voi muuttua teatteriksi ja luokkahuonetta voidaan käyttää aamujoogaan. Uskomme, että tulevaisuuden oppimisympäristöt ovat aktiivisia ja joustavia, jotta ne voivat täyttää sekä oppilaiden että opettajien tarpeet.