Referenssi: BSH

Kohteen tiedot

Asiakas:
BSH Sprzęt Gospodarstwa
Domowego Sp. z o. o.

Tilat:
Co-working tila, 3 kokoustilaa, keittiö, kahvila

Ala:
316 m2

Sijainti:
Varsova

Valmistuminen:
marraskuu 2021

Arkkitehti:
Katarzyna Łysio, Biurometry

BSH- Uusi konferenssi ja co-working tila Varsovassa

BSH on eurooppalainen, johtava kotitalousvarusteiden valmistaja. Työntekijät ovat yrityksen menestyksen perusta, josta syystä se tahtoo tarjota heille olosuhteet, joissa he voivat kehittyä ja saavuttaa parhaat tulokset. Varsovassa sijaitsevan BSH:n pääkonttorin uudistamisen myötä luotiin suuri konferenssitila, virkistymisalue ja yhteisöllinen tila, joka toimii myös jaettujen työpisteiden alueena valmistaen toimistotiloja hybridityöhön, kun työntekijät palaavat. Architect Katarzyna Łysio Biurometry studiosta oli vastuussa tilan suunnittelusta ja kalustekokonaisuuden toimitti Kinnarps.

Edellytyksiä kehittymiseen ja yhteistyöhön

BSH Sprzęt Gospodarstwa Domowego Sp. z o.o on osa kansainvälistä BSH Home Appliances Groupia. Puolan markkinoilla yritys tarjoaa merkkien Bosch, Siemens ja Gaggenau tuotteita. BSH:lla on 6 tehdasta Puolassa ja niissä valmistetaan kotitalousvarusteita - pesukoneita, astianpesukoneita ja vaatteiden kuivureita, uuneja ja jääkaappeja sekä muita varusteita, jotka parantavat kuluttajien arkea.Valmistuksen lisäksi BSH:lla on Puolassa palvelukeskuksia, jotka tarjoavat IT, kirjanpito, kaupankäynti- ja ostopalveluita maailmanlaajuisesti.  BSH Puola kehittää myös Tutkimus ja kehityskeskusta sekä Kehityskeskusta digitaalista ja sähköistä kaupankäyntiä varten. 

Yritys painottaa, että työntekijät ovat menestyksen perusta. Tästä syystä se tahtoo luoda organisatorista kulttuuria ja olosuhteita joissa jokainen voi kehittyä, tuntea arvostusta ja saavuttaa parhaat tulokset. Näihin ajatuksiin liittyjen suunniteltiin avoin ja joustava co-working tila, jota täydentää suuri konferenssitila, joka voidaan jakaa pienemmiksi kokous- ja neuvottelutiloiksi. Lisäksi tilassa on myös keittiö ja kahvila. Kun tiloja uudelleenjärjesteltiin toiminnallisen sijoittelun aikaansaamiseksi, luovuttiin pienistä huoneista ja toimistoista, jotta saatiin joustava tila erityyppisille työtehtäville. Uusi sijoittelu tekee toimistosta joustavan, kun työntekijät pandemian jälkeen palaavat hybridityömalliin.

 

Uusi tila uudenlaiseen aikaan

Toimiston aikaisempi tilanjako esti sujuvaa paluuta työhön pitkän kotona vietetyn työskentelyjakson jälkeen. Tilasta myös puuttui viehättäviä co-working alueita, jotka edistäisivät työnteijöiden integroitumista.

Ideana oli valmistaa toimisto työntekijöiden paluuta varten ja valittua hybridityötä varten. Halusimme luoda laajan konferenssitilan, joka toimisti myös avoimena työympäristönä, jossa ei ole henkilökohtaisia työpisteitä. Lisäksi tilassa on myös virkistäytymisen ja yhteistyön toimintoja

Łukasz Firaza, Deputy Director of the Processes, Organisation, Business Excellence Division (PL/BA-PO).

Yhteistyö projektiin osallistuneiden kesken sujui erittäin hyvin. Asiakkaan tarkat ja harkitut suunnitelmat ja asiallinen palaute jokaisessa työvaiheessa oli arvokasta, etenkin kun aikataulu oli haastava. Tehokkaan ja toimivan viestinnän ja ennakkosuunnittelun ansiosta kaikki valmistui ajoissa. 

Perinteiseen tapaan aloitimme määrittämällä toiminnallisen tilasuunnitelman. Sen jälkeen, malliin ja visualisointiin perustuen, määrittelimme sisustuksen tyylin. Valmistimme projektin tekniset piirustukset sekä sisustuksen erityiset elementit, kalusteet ja varusteet. Kaikki järjestelyt ja lisäykset kestivät vähemmän kuin 2 kuukautta ja kalustetilaus tehtiin tilojen uudistustyön aikana. Yhteistyö sujui erinomaisesti, kuvailee arkkitehti Katarzyna Łysio.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kohteen laajuus:
co-working-alue, 3 kokoushuonetta, keittiö, kahvila

Käytetyt kalusteratkaisut:
5000CV, Foldex, Wilson, P-sarja, 5000, Embrace, Oberon, Frisbee, Pollet, Leia, Space - Kinnarps; Frame, Vagabond - Materia

Suurimmat haasteet - aika ja toiminnallisuus

Asiakas tahtoi pitää yllä tilan korkeatasoisen toiminnallisuuden sekä avoimen tilan, että jaoteltujen toimintojen alueen osalta. Tätä varten käytettiin liikkuteltavia seiniä, minkä ansiosta co-working tila voidaan laajentaa osaksi konferenssitilaa. Haasteena oli jo olemassa olevien elementtien käyttö; tästä syystä käytettiin erilaisia pintamateriaaleja seinäpinnoissa ja lattioissa. Tätäkin suurempi haaste oli aikataulu. 

Menestyksekäs toteutus

Asiakas arvosti viehättävää designia, ammattitaitoisuutta, hyvää viestintää ja sitä, miten Kinnarpsin tiimi kuunteli ja noudatti huolellisesti laadittuja ohjeita. Projekti valmistui ajoissa ja vastasi täysin toiminnallisiin ja esteettisiin odotuksiin. 

Olemme tyytyväisiä koko projektiin ja olemme saaneet paljon positiivista palautetta siitä. Olen mielissäni kalusteista, jotka ovat laadukkaita, minkä voi havaita ensisilmäyksellä. Onnistuimme myös aikataulun suhteen. Toteutettu tila näyttää juuri visualisointien mukaiselta.

Karolina Żurawek, Administration Coordinator

Kyseessä on ensimmäinen tämän tyyppinen BSH toimisto. Sen suunnittelu perustuu tarpeeseen tarjota työntekijöille houkuttava tila, jossa voi tehdä yhteistyötä ja tuntea yhteenkuuluvuutta, kotitoimistossa työskentelyn aikakautena. Tilassa voi pitää tiimikokouksia, keskittyä omaan työhön ja kahvitella työkavereitten kanssa. Muutos on otettu hyvin vastaan, minkä todistaa runsas positiivinen palaute jota tilasta on annettu. 

PHOTO: FOTOMOHITO

Piditkö tästä referenssistä? Haluaisitko tietää, mitä voisimme tehdä sinun tiloillesi?

Ota yhteyttä

Kohteen tuotteita

Frame

Frame

Vagabond

Vagabond

5000

5000

228 Värit & Materiaalit | 6 Varianttia

Matsumoto tietokonepöytä

Matsumoto tietokonepöytä

Frisbee

Frisbee

329 Värit & Materiaalit | 6 Varianttia

Polett

Polett

267 Värit & Materiaalit | 4 Varianttia

Leia

Leia

350 Värit & Materiaalit | 15 Varianttia

Space

Space

Space-kaappi rulo-ovella

51 Värit & Materiaalit | 65 Varianttia