Referenssi: Ebba von Sydow AB

Kohteen tiedot

Asiakas:
Ebba von Sydow AB

Sijainti:
Stockholm, Sweden

Valmistui:
2023

Ebba Kleberg von Sydow; Ilon paikka – Tyylikäs ja kestävä toimisto

Toiminnan kasvaessa kävi ilmeiseksi, että oma toimitila tarvitaan. Intohimona oli saada jotain muuta, kuin perinteinen työtila - se mitä Ebba tarvitsi ja halusi oli kotoisa ja inspiroiva toimisto, keidas luovuudelle, edustamiseen ja työn tekoon. 

Oltuaan liikkeellä monen vuoden ajan, työskennellen vuoroin kahviloissa, keittiön pöydän ääressä ja ystävien työpaikoilla, Ebba Kleberg von Sydow tajusi, että hän tarvisti oman toimitilan. Hänen CV:nsä on kattava, se sisältää journalistin, kolumnistin, kirjailijan, päätoimittajan ja ohjelman juontajan töitä. Nyt hän on löytänyt kotiin ja johtaa juuri niitä yrityksiä joita tahtoo ja on tehnyt intohimostaan leipäpuunsa. Koruihin keskittynyt Ebba von Sydow Jewelry, urheiluvaatebrändi Ebba Sport, muotitalo Säker Stil, jota hän johtaa yhdessä Emilia de Poretin kanssa, sisustussuunnitteluyritykset Insjöns väveri ja Bookbinders design sekä Ebba von Sydow Ab, joka tuottaa luovaa sisältöä digitaalisiin kanaviin, omaavat kaikki yhteisen nimittäjän - Ebban rakkauden käsityöläisyyteen, laatuun ja kestävyyteen. 

“Korkean laadun ja Ruotsissa valmistettujen kestävien materiaalien valitseminen oli minulle tärkeää.”

Ebba von Sydow

Inspiroivia tiloja monenlaisille tehtäville

Ebban toimiston tuli antaa paikka monenlaisille tehtäville. "Halusin luoda oikean toimiston, mutta myöskin ihanan paikan, jossa viihdyn. Toimisto assosioitui minun mielessäni enemmänkin maisemakonttoriin, pöytäriveihin, kahvikoneisiin ja suureen yritystoimintaan. Sen sijaan halusin kotoisan paikan, joka inspiroi, ja jossa voin katsella näytekokoelmia, kutsua ihmisiä aamiaiselle, tapaamisiin ja korutilaisuuksiin - kätevän toiminnalisen toimiston, menettämättä Ebba-tunnelmaa!"

Tapaaminen Kinnarpsin kanssa oli avain uuden toimiston luomisessa. "Ajattelen, että tyä kävi niin helposti, koska Kinnarps on hyvä suuressa kuvassa, minun vahvuuteni on yksityiskohdissa, mutta kokonaisuuksien hallitseminen ei ole niin vahvaa. Voin rakastua johonkin vanhaan kuvioon, kankaaseen tai antiikkiseen Josef Frank -hyllykköön kirpputorilla. Kaiken saattaminen yhteen harmoniseksi kokonaisuudeksi on vaikeampi pala."

DSC09218-Redigera.jpg

DSC00063.jpg

Pohjoismaista ja kestävää designia tuleville sukupolville

Ebban osallistuminen Insjöns Väverin johtamiseen Pohjois-Ruotsissa, sen kankaat ja elävä teollinen historia, edistää myös menestyksekästä yhteistyötä. Käsityötaito sekä Insjöltä että Kinnarpsilta yhdistyivät. "Korkealaatuisten kalusteiden ja kestävien, Ruotsissa valmistettujen materiaalien valitseminen oli minulle erittäin tärkeää. Kinnarpsin tuotanto on vaikuttavaa". Kinnarpsin tehdas Skillingarydissa räätälöi Vibe-pöytäseinäkkeet Insjöns Väverin Åhldräll-kankaalla. 

"Kuin olisi sovittanut täydellistä kenkäparia. Kaikki sopi! Tyyli ja Pohjoismaisuus. Office couture!"

Ebba kertoo, että melkein kaikki hänen toimistossaan on perittyä, huutokaupoista tai kirpputoreilta hankittua. Syy tähän on se että hän rakastaa esineitä joilla on historia, ja joissa on muistoja. Siitä syystä on erittäin tärkeää, että uusi sisustus on harmoniassa vanhan kanssa. "Lapseni ottavat toivottavasti joskus johtaakseen joitakin yrityksistäni, joten haluan heidän istuvan samassa tuolissa, saman pöydän ääressä, kuin minä. On siis tärkeää, että ne kestävät vuosikymmeniä, jotta niiden tarinat välittyvät."

"Valkoinen, beige ja tavallisuus eivät koskaan ole olleet minua. Pidän väreistä, vihreästä, tammesta, luonteikkaista asioista. Samalla olen käytännöllinen ja haluan toiminnallisuutta. Seinäpaneeli, jossa on kirjoitustaulu, on suosikkini!"

DSC00151.jpg

DSC00168.jpg

DSC00243.jpg

"Olen tyytyväinen, että sijoitin todella hyviin työtuoleihin ja korkeussäädettäviin työpöytiin - ne ovat yhtä tärkeät kuin puvusto. Ei voi käyttää oikotietä!"

Ebba von Sydow

Tarveanalyysi - menestyksen avain

Uuden toimiston suunnitelussa Ebba sai apua Kinnarpsin asiantuntijoilta, jotta saatettiin määrittää millaisia tehtäviä toimiston piti tukea. Useat keskustelut ja tarpeiden, ergonomian ja monitoimisten kestävien tilojen suunnittelu hahmottui mood boardien avulla, joita sitten jalostettiin, kunnes oikeat ratkaisut löytyivät. Kyse oli kokonaisuuden löytämisestä ja johtamisesta. Tilan käytön optimoinnista ja työympäristön parantamisesta älykkäillä ja toiminnallisilla ratkaisuilla. Työtila ei ole kovin suuri, mutta se on täynnä aktiviteetteja. Lisäksi on kaksi ergonomista työpöytää, Ebba tarvitsi myös säilytystilaa vaatenäytteille, kokovartalopeilin, kirjoitustaulun ja tuoleja, jotka voisi ottaa esille pöydän ääreen tarvittaessa.

"Oli mukavaa turvautua Kinnarpsin apuun sen tunnistamisessa mitä todella tarvitsin. Oli helpompaa sanoa mitä en halunnut, kuin määrittää mitä halusin. Puvustoni suhteen tunnen olevani kotona ja itsevarma, mutta sisustussuunnittelun suhteen asia ei ole sama."

 

"Kuin olisin pukenut parin täydellisiä kenkiä. Kaikki sopi kerralla! Tyylikäs ja pohjoismainen. Office couture!"

Ebba von Sydow

DSC00172.jpg

DSC00107.jpg

DSC00212.jpg

Ergonomia valokeilassa

Ebba oli työskennellyt epämukavilla tuoleilla istuien monien vuosien ajan ajattelematta seurauksia. "Olen urani keskivaiheilla, kiireinen rakentaessani yritystäni, en ole ehtinyt ajatella ergonomiaa. Olen ajatellut, että ehdin myöhemmin, mutta selkäni ja hartiani ovat olleet ajoittain kipeät. Se on johtanut siihen, että olen alkanut ajatella ergonomiaa, todellinen "game changer"! Olen iloinen, että sijoitin todella hyviin työtuoleihin ja korkeussäädettäviin pöytiin - ne ovat yhtä tärkeät kuin puvusto. Oikotien käyttö ei sovi!".

DSC09218.jpg

DSC09413.jpg

Tyylin, designin, ergonomian ja toiminnallisuuden yhdistäminen

Ebba kuvailee uutta toimistoaan ihanaksi liitoksi tyylin, designin, ergonomian ja toiminnallisuuden osalta. "Monet assosioivat toimiston meluisiin kahvikoneisiin ja tylsiin maisemiin, mutta lopputulos on parempi kuin olisin ikinä osannut uneksia! Tyylikäs, luova, eloisa ja kodikas. Toimisto kokonaisuutena heijastelee minua ja maailmaani. Ja se kestää pitkän aikaa. Esimerkki siitä, miten kestävä tyyli voittaa trendit. On mukava tulla tänne. Olen iloinen kun istun ja katselen Vibe-pöytäseinäkettä, joka on verhoiltu Insjön kankaalla. Se muistuttaa minua rakkaudesta käsityöhön ja inspiroi!"

Ebban tie uuteen toimistoon

Tarveanalyysi - perusta onnistumiselle

Kinnarps avusti Ebbaa määrittelemään mitä tehtäviä toimiston piti tukea. Käytiin monia keskusteluja, tarpeista, ergonomiasta, toiminnallisuudesta ja kestävyydestä mood boardien ääressä. 

Valmistus Ruotsissa

Tule mukaan Kinnarpsin Skillingarydin tehtaalle. Täällä Ebban kalusteet valmistettiin. "Korkean laadun ja kestävien materiaalien valinta oli minulle erittäin tärkeää. Kinnarpsin tuotanto oli vaikuttavaa. 

Vastuullinen ja kestävä toimitus

Sisustusratkaisut toimitettiin Kinnarpsin oman logistiikan ja toimitusjärjestelmän avulla. Autoissa käytetään fossiilivapaata polttoainetta ja kalusteet kääritään kierrätettäviin huopiin. Jokainen kuorma lastataan kuin palapeli. 

Kohteen tuotteita

Oberon

Oberon

Oberon desk, sit/stand

38 Värit & Materiaalit | 46 Varianttia

Vibe

Vibe

Vibe Focus Pöytäsermit

141 Värit & Materiaalit | 41 Varianttia

Capella

Capella

264 Värit & Materiaalit | 4 Varianttia

Vibe

Vibe

Vibe Akustiikkapaneelit

141 Värit & Materiaalit | 27 Varianttia

Motus

Motus

Yarn

Yarn