Referenssi: Suomen Luontokeskus Haltia

TAUSTA

Haltia on uudenlainen luontokeskus, joka kokoaa Suomen luonnon yhden katon alle ja tuo sen aivan ihollesi niin rakennuksen ja tilojen kautta kuin upeissa näyttelyissä. Koko Suomen luonto on saapunut pääkaupunkiseudulle! Haltian rakennus on arkkitehti Rainer Mahlamäen suunnittelema ja kalevalaisen taruston inspiroima. Siinä kohtaavat villi luonto ja ihminen, rauhallisesti ja sopusoinnussa keskenään.

Hankkeen tiedot

Kohde: Suomen luontokeskus Haltian uudisrakennus, Espoo
Valmistumisvuosi: 2013
Projektiryhmä: Timo Kukko, Suomen luontokeskus Haltia; Rainer Mahlamäki, Arkkitehtitoimisto Lahdelma & Mahlamäki; Taina Väisänen, Arkkitehti- ja näyttely -suunnittelutoimisto TAKT; Aija Kovanen, Kinnarps Oy; Tytti Nevalainen, Kinnarps Oy

TAVOITE

Haltia aloittaa puurakentamisessa uuden aikakauden, sillä se on ensimmäinen kokonaan puusta rakennettu julkinen rakennus. Myös sisustuksen sekä tiloihin valittavien kalusteiden haluttiin täydentävän Haltian modernia ja ekologista arkkitehtuuria. Ympäristö on otettu huomioon niin Haltian tiloissa kuin toiminnassakin taitavalla suunnittelulla ja huippumoderneilla ekologisilla ratkaisuilla. Rakennus muun muassa lämpenee ja jäähtyy auringosta ja maasta saatavalla energialla.

Haluatko lisätietoja globaalisti kestävistä ratkaisuistamme?

Ota yhteyttä

RATKAISU

Haltian kalusteratkaisu on moderni ja materiaalivalinnat tukevat talon ilmettä. Tammiset työpisteet sopivat ympäristöönsä luontevasti ja väriä antavat mm. kekseliäät Hotspot-tuolit, jotka toimivat tarvittaessa minityöpisteinä. Myös ympäristöystävällisyys ja kierrätysasiat on huomioitu: tiloista löytyy sekä Trio-lajitteluastiat että helppokäyttöiset ja kauniit lajittelukaapistot erilaisia jätteitä varten. Neuvottelutilojen puolikorkeat Ava-pöydät ja Plint-istuimet avaavat mahdollisuuden kokoustaa uudella tavalla. Taatusti erilaisen istumakokemuksen ja lisävireyttä antaa keinuva Plint-jakkara. Pyöreälinjaiset Wannabetree-tilanjakajat tuovat luonnon sisälle hauskalla tavalla. Sisustusratkaisun pirteät sävyt noudattavat Haltian logovärejä.

Lue lisää Haltiasta Prointerior-lehden artikkelista