Referenssi: Turun liikennevirasto

TAUSTA
Liikennevirasto vastaa Suomen liikenneväylistä ja liikennejärjestelmän kokonaisvaltaisesta kehittämisestä.

Liikenneviraston Turun toimipisteen Meriliikennekeskuksesta ohjataan Suomen kauppa- alusliikennettä Hangosta Tornioon sekä valvotaan Ahvenanmeren reittijakoalueita, lisäksi keskuksessa sijaitsee valtakunnallinen rannikkoradioasema. Tieliikennekeskus puolestaan valvoo valtion yleisten teiden liikennöitävyyttä ja erityisesti Turku-Helsinki-moottoritietä ja sen telematiikkaa. Turun toimipisteen 1 600 neliön tiloista valvomot vie kolmanneksen.

Turun Liikenneviraston uudet tilat sijaitsevat Suomen suurimmassa merenkulkualan keskittymässä, Auriga Business Centerissä. Keskelle satamaa peruskorjattu 25 000 neliön toimintakeskus kerää merkittäviä satama- ja merenkulkutoimijoita yhteisen katon alle. 

Hankkeen tiedot

Asiakas: Länsi-Suomen Meriliikennekeskuksen, Turun Liikenneviraston valvomotilat Auriga Business Centerissä, Turussa
Projektiryhmä: Hanna Linjos-Maunula, Meriliikennekeskus, Juha Alikoivisto  Tieliikennekeskus,  Niina Liuska & Ari Tuomainen, Trafix Oy
Valvomotilat: 39 operaattorille   
Muutto uusiin tiloihin:  2013

TAVOITE
Tavoitteena olivat viihtyisät ja toiminnalliset tilat, joissa henkilökunnan hyvinvointi ja ergonomia olisi otettu huomioon parhaalla tavalla. Erityisen tärkeässä asemassa olivat valvomon usean näytön pöytien ergonominen toiminnallisuus.

Haluatko lisätietoja valvomopöydistä?

Ota yhteyttä

RATKAISU
Uudet tilat ovat viihtyisät ja ajanmukaiset. Valvomotiloja hallitsevat suuret, säätyvät ja usean näytön käyttöön erityisesti suunnitellut valvomopöydät sekä suuret näyttöruudut. Tilan väritys on hillitty ja hektistä työtä rauhoittavan neutraali. Yhteisissä tiloissa sekä toimistoissa on käytetty värejä, jotka noudattelevat Liikenneviraston logon värimaailmaa.