Referenssi: Galderma

Investoija:
Galderma Polska Sp. z o.o.

Pinta-ala: 500 m2

Sijainti:
Villa Metro Business House, Warsaw

Työpisteiden määrä: 34

Valmistumisaika:
Huhtikuu 2020

Arkkitehti:
Beata Andrzejczak-Okińska

Design ja kalustus:
Kinnarps Polska

Varusteet:
Quadrature Group

Mittatilauskalusteet:
Arbre Sp. z o.o.

Galderman uusi toimisto Varsovassa

Galderma on maailman suurimpiin lukeutuva itsenäinen ja globaali ihotauteihin erikoistunut yritys. Se perustettiin 1981 yhteishankkeessa Nestlén ja L'Orealin kanssa ja muuttui vuonna 2019 itsenäiseksi yritykseksi. Brändi on toiminut Puolan markkinoilla vuodesta 2000 ja työllistää tällä hetkellä noin 70 ihmistä asiantuntija-, asiakaspalvelu-, myyti- ja markkinointitehtävissä sekä lääketieteellisen ohjelmarekisteröinnin ja valvonnan osastoilla sekä talous, HR,  hallinto ja logistiikan tehtävissä. Kinnarpsin asiantuntijat ovat suunnitelleet uuden toimiston innovatiiviselle ihotautialan ratkaisuiden asiantuntijatiimille.

Kokonaisprojekti

Galderma Polska Sp. z o.o. antoi Kinnarpsille toimeksi uusien tilojensa suunnittelun ja kalustamisen. Tilat sijaitsevat Villa Metro Business Housen toimistotalossa Varsovan Wilanowskan metroaseman läheisyydessä. Asiakas halusi kokonaisuuden, joka käsitti suunnittelun, uuden toimiston kalustuksen ja viimeistelyn koordinoidusti, yhdeltä toimittajalta.

Uusi toimitilakonsepti kehitettiin useiden tapaamisten sarjana syyskuun 2019 ja tammikuun 2020 välisenä aikana. Se vastasi asiakkaan odotuksia aikataulun ja budjetin sekä tilan toiminnallisuuden ja varustuksen kannalta, ja otti huomioon myös rakennustekniset edellytykset. Suurimmat haasteet projektissa olivat: miten varmistaa tyydyttävä ääniympäristö ja akustiikka sekä miten toteuttaa keittiön ja ruokailun yhtenäisen avotilan suunnittelu sulkematta tilaa täysin.

Koko valmisteluvaiheen ajan vallitsi projektiryhmässä hyvä luottamuksen ja yhteistyön ilmapiiri. Sillä oli erityisesti vaikutusta joustavassa tehtävän toteuttamisesssa, joka vietiin läpi haastavissa olosuhteissa COVID-19 pandemian alettua. Esim. huhtikuun eristystoimet sattuivat juuri tilojen viimeistelyn ja kalustetoimitusten aikaan.

meble-biurowe_kinnarps_galderma_fotomohito_web_ (29).jpg

erinomainen mukavuus ja muotoilu

Pax-tuolit mukautuvat vartalon muodoihin yhteen integroidun istuimen ja selkänojan ansiosta. Vaikka ne vievät vain vähän tilaa, tarjoavat ne yhtä paljon mukavuutta kuin suuremmat nojatuolit. Sopivat erinomaisesti myös vierastuoleiksi.

 

meble-biurowe_kinnarps_galderma_fotomohito_web_ (15).jpg

aktiivisen istujan ergonomiset tuolit

Kääntyvä Plus-tuoli edustaa klassista ruotsalaista ergonomista muotoilua. Se tarjoaa mainiota joustavuutta ja mukavuutta sekä edistää aktiivisen istujan terveyttä liikkeen avulla.

meble-biurowe_kinnarps_galderma_fotomohito_web_ (10).jpg

monitoiminen ja modulaarinen kaluste

Korkea, pehmustettu selkänoja tekee Le Mur -sohvasta luonnollisen tilan jakajan ja toimii myös meluesteenä. Epäsäännöllisesti sijoitellut napit eivät ole ainostaan korsiteita, vaan niihin voi myös ripustaa vaatteita.

Nuorekkuutta ja raikkautta

Asiakas tahtoi modernin, ystävällisen ja mukavan työympäristön. Toimiston ulkoasulle annettiin paljon painoarvoa. Globaalina ihotautialan johtavana yrityksenä tilojen haluttiin tarjoavan sekä työntekijöille että vierailijoille mukavan ympäristön, jossa olisi riittävästi tilaa kokouksille ja luovalle työlle, mutta myöskin raikas ja houkutteleva tunnelma.

Sisustussuunnitelmaan kuuluu 34 avotilan työpistettä, jotka on varustettu sarjan[P] sähköpöydillä sekä Plus-työtuoleilla sekä viisi toimistohuonetta, joissa on puisin jaloin varustetut Oberon-pöydät sekä joukko vierastuoleja; vastaantottotila pöytineen sekä rentoutumisalue, neuvotteluhuone 5000[cv] sarjan nojatuoleineen. Kinnarps suunnitteli myös keittiön ja ruokailutilan yhdistelmän, jossa on pitkä värikas sohva, Polett-tuolit ja muutama ruokailupöytä. Erikoisen lisänsä tilaan tuo korkea Vagabond-pöytä sekä pyörillä varustetut Motus-baarijakkarat, jotka ovat ihanteelliset spontaaneissa ja epävirallisissa palavereissa ja kahvihetkissä.

Keittiön ja ruokailutilan yhdistelmä, joka sijoitettiin toimiston sydämeen, on erityisen mielenkiintoinen. Sen keskeinen sijainti antaa mahdollisuuden käyttää tilaa myös kokoustamiseen sekä auttaa edistämää tiimihenkeä yrityksen sisällä.

"Osaston johtajien toimistot suunniteltiin yhteistyössä käyttäjien kanssa. Erilaisten värien ja viimeistelyjen ansiosta jokainen huone on yksilöllinen. Samalla käyttämällä yhtenäisesti Oberon-sarjan työpöytiä, muodostavat toimistot yhtenäisen kokonaisuuden. Tämän lisäksi tiloisa käytettiin elementtejä, joiden ansiosta niitä voidaan käyttää joustavasti kokous/työtilana pienemmille tiimeille silloin, kun niiden pääasialliset käyttäjät eivät ole paikalla."

Beata Andrzejczak-Okińska, arkkitehti Kinnarps Polska

Rentoutumiseen suunniteltu alue sijaitseen markkinointiosaston läheisyydessä ja etäämpänä kirjanpito-osastosta, jossa työ vaatii hiljaisuutta ja keskittymistä. Tämä tila sopii mainiosti luovien kokousten ja työrutiinit pilkkovien tuottavien taukojen pitoon. Tämä chill-out vyöhyke on varustettu Le Mur -sohvalla ja täydennetty erilaisilla istuimilla matalista tyynyistä pilates palloihin ja roikkuviin puutarhakeinuihin.

Nopeaa tehokkuutta, kestävä lopputulos

Asiakas arvosti työn nopeaa edistymistä, lyhyitä vastausaikoja ja tehokasta koordinointia, joka osoittautui erityisen tärkeäksi poikkeuksellisissa olosuhteissa, jotka puhkesivat projektin viimeisessä vaiheessa.

 

"Kyseessä oli vaativa ja poikkeuksellinen projekti, jossa kalustetoimitusten ja sisustussuunnittelun lisäksi johdettiin suunnittelu, varustelu ja rakennustöitä. Tiiviin yhteistyön ansiosta, johon osallistuivat sekä asiakkaan edustajat, että aliurakoitsijat, onnituimme luomaan ystävällisen ja modernin boutique-toimiston. Uskomme että tila ei toimi ainoastaan tehokkaana työympäristönä, vaan johdattaa Galdermaa edelleen kohti menestystä Puolan markkinoilla."

Adrian Karwatiuk, projektikoordinaattori Kinnarps Polska
Photos: Fotomohito

Kohteen kalusteet

Plus

Plus

324 Värit & Materiaalit | 12 Varianttia

Space

Space

Space-kaappi rulo-ovella

48 Värit & Materiaalit | 65 Varianttia

Polett

Polett

267 Värit & Materiaalit | 4 Varianttia

Embrace

Embrace

335 Värit & Materiaalit | 24 Varianttia

Le Mur

Le Mur

Vagabond

Vagabond

Ava

Ava

Motus

Motus

Neo baarituoli

Neo baarituoli

Boullée

Boullée

Cap

Cap

Mr T

Mr T

Monolite High

Monolite High

Pax

Pax

Matsumoto

Matsumoto