Referenssi: Oticon

Kohteen tiedot

Kohde:
Oticon office at Q22, Warsaw

Design:
Barnaba Grzelecki, BIT CREATIVE studio.

Rakennuttaja:
Oticon

Ala:
599 m2

Valmistumisvuosi:
2019

Kuvat:
FOTOMOHITO

Äänen ympärillä

Oticon on jäsen maailman johtavassa Demant konsernissa, joka valmistaa, myy ja suunnittelee diagnostisia laitteita ja kuulon apuvälineitä. Yritys tarjoaa huippuluokkaisia kuulon apuvälineitä, jotka ovat teknologialtaan edistyksellisiä. Oticonin maailman laajuinen tavoite on tarjota kuulon alenemasta kärsiville apua ja tukea auttaakseen heitä kehittämään kykyjään. 

Oticonin toimisto sijaitsee Varsovassa Q22 toimistotalon viidennessä kerroksessa. Työympäristön suunnittelun taustalla oli halu luoda valoisa ja toiminnallinen tila, joka täyttäisi henkilökunnan tarpeet tarjoamalla miellyttävät työskentelyolosuhteet. Yrityksen erityisen toimialan johdosta oli uusien tilojen keskeisenä teemana ääniympäristö.

"Tahdoimme yrityksemme toimiston olevan moderni, skandinaaviseen tyyliin terveyteen ja työntekijöiden mukavuuteen keskittyvä. Meille oli myös tärkeää saada esilletuoduksi yhtiölle tunnusomainen luonne ja sovittaa ympäristön toiminnallisuus osaamisemme yksilölliseen erityisalueeseen."

Anna Gronau, Administration Manager at Demant Warsaw

Sisustussuunnitelman kehitti BIT CREATIVE studio, yhdessä Kinnarpsin kalustetoimituksista vastanneiden osaajien kanssa.

"Tämä oli hyvin mielenkiintoinen ja haastava projekti meille. Oticon on alan johtava toimija, ja sillä oli yksityiskohtaiset tavoitteet - toimiston tuli täyttää korkeimmat vaatimukset mitä tulee toiminnallisuuteen ja ergonoimaan sekä työntekijöiden hyvinvointiin. Tästä syystä yhdessä Kinnarpsin kanssa kannoimme huolta ergonomiasta ja esteettisyydestä viimeiseen yksityiskohtaan saakka," kertoo Barnaba Grzelecki, arkkitehti ja perustaja, BIT CREATIVE studio.

Luonnollinen sopusointu ja kauneus

Minimalistiseen tapaan suunniteltu Oticon-työympäristö painottaa muotojen selkeyttä, värikylläisyyttä ja harkittua toiminnallisuutta. Hallitseva väri on valkoinen, joka luo tilaan valoisuuden tunnetta. Sitä tasapainottaa luonnon puun sävyt ja kasvien raikas vihreä. Värivalikoima ja elegantit materiaalivalinnat eivät ole sattuma - niiden yhdistelmällä on myönteisiä vaikutuksia hyvinvointiin ja tehokkuuteen.

"Miellyttävän työympäristön tulisi heijastaa mahdollisimman monia luonnon ympäristöille tunnusomaisia piirteitä. Tästä syystä käytimme paljon eloisaa vihreän sävyä koristeena, esim. sammalseinät yhdistettynä puuhun ja valkoiseen. Herkät materiaalit ja värien yksityiskohdat täydentävät vaikutusta. Kun taas symbolit ja visuaaliset tehosteet viittaavat ääneen - Oticonin pääteemaan. Olemme myös panostaneet paljon akustisiin ratkaisuihin seinillä ja katossa."

Barnaba Grzelecki, architect and founder of the BIT CREATIVE studio

Ergonomia oli erittäin tärkeä tekijä suunniteltaessa Oticonin uutta työympäristöä. Työtilat on varustettu korkealaatuisilla Kinnarps-kalusteilla - Plus-työtuolisarjan tuoleilla, joissa on niskatuki sekä Oberon työpöydillä, joissa on sähköisesti toimiva korkeuden säätö, mikä sallii työntekijöiden vaihdella helposti seisten ja istuen työskentelyn välillä. Neuvotteluhuoneiden ja muiden kokoustilojen akustinen suunnittelu täydentää kokonaisuuden.

kinnarps polska_fotomohito_oticon_int_ (25).jpg

kinnarps polska_fotomohito_oticon_int_ (30).jpg

kinnarps polska_fotomohito_oticon_int_ (26).jpg

Kinnarps - luotettava kumppani

Demant Group aloitti yhteistyön Kinnarpsin kanssa jo useita vuosia sitten, koska he ovat kiinnostuneita korkealaatuisesta skandinaavisesta kalustamistavasta. Hyvä, pitkäaikainen kumppanuus on jatkunut, minkä takia Oticonin uuden toimiston sisustusprojekti uskottiin Kinnarpsin käsiin.

"Ilahduimme, kun Demant Group tahtoi taas luottaa meihin ja arvosti laatua, kokonaisuuksia ja ajatonta muotoilua Kinnarpsin tarjoamissa sisustusratkaisuissa. Toteutettu sisustus, joka yhdistää laadun ja ergonomian, takaa, että huolellisesti suunnitellusta työympäristöstä tulee miellyttävä ja ystävällinen työympäristö," toteavat Kinnarpsin projektiryhmän jäsenet.

Oticon sai sisustusratkaisun, joka heijastaa sen maailman laajuista brändikuvaa. Avoimen tilan lisäksi työntekijöiden käytössä on suuri neuvotteluhuone sekä pieniä kokoustiloja. Toimistossa on  myös suuri, nykyaikainen Skandinaavinen keittiö.

"Tämän projektin toteutus oli sekä erittäin kiinnostava kokemus, että luova haaste. Jotkut kalusteista kustomoitiin Oticonin ohjeiden mukaisesti. Olemme ylpeitä siitä, että asiakas on saanut räätälöidyn, ainutlaatuisen ratkaisun," he lisäävät.

 

kuvat: FOTOMOHITO

Haluatko kuulla lisää?

Ota yhteyttä

Kohteen kalusteet

Plus

Plus

324 Värit & Materiaalit | 12 Varianttia

5000

5000

228 Värit & Materiaalit | 6 Varianttia

Monroe

Monroe

315 Värit & Materiaalit | 8 Varianttia

Embrace

Embrace

335 Värit & Materiaalit | 24 Varianttia

Primo

Primo

Neo lite

Neo lite

Deli

Deli