Referenssi: Roquette

Kohteen tiedot

Asiakas: Roquette Poland

Arkkitehti: Architekci Łosiak Siwiak

Valmistuminen: September 2020

Ala: 1 300 m2

Työpisteiden määrä: 54

Parasta luonnosta

Roquette on johtava kasvipohjaisten aineiden, kuten kasviproteiinien sekä lääkealan apuaineiden tuottaja maailmassa. Yhteistyössä asiakkaiden ja kumppaneiden kanssa yhtiö vastaa ajankohtaisiin sekä tuleviin haasteisiin hyödyntää luonnon voimavaroja tarjotakseen parhaita ruoka-aineita, ravinto- sekä terveystuotteiden markkinoille.

Roquette työllistää 8670 henkilöä yli sadassa maassa. Uusi Puolan toimisto sijaitsee The Park business kompleksissa, jonka on suunnitellut arkkitehti Losiak Siwiak studio ja kalustanut Kinnarps.

Asiakas tahtoi luonnollisen, avaran toimitilan, joka tukee brändin tehtäviä Puolassa. Tilaan valittiin kestävä, ympäristöystävällinen sisustusratkaisu Kinnarpsin mallistosta.

Sekä konseptointi, että toteutusvaiheessa projekti vietiin loppuun nopealla tempolla. Suunnitellut kuusi kuukautta viimeistelytöihin ja toimiston kokonaisuuden (kalusteet, lisävarusteet ja sisustuskasvit) toteuttamiseen riittivät. Hankaluuksia aiheutti kuitenkin pandemian vaatima fyysisen etäisyyden pito, mistä aiheutuivat suurimmat haasteet. Kaikkien projektiin osallistuneiden ponnistelu saumattoman yhteityön tekemiseksi auttoi pitämään annetun aikataulun.

 

"Projekti vietiin läpi hyvin nopeasti. Vain puolitoista kuukautta ensimmäisestä tapaamisesta tilauksen tekoon. Puolan työryhmän lisäksi projektiin Roquetten puolelta osallistui myös Ranskan pääkonttorin tiimi. Rivakasta tahdista huolimatta oli ilo työskennellä molempien asiakkaan edustajaryhmän sekä arkkitehdin kanssa. Toivonpa, että jokainen voisi tehdä työtä sellaisen asiakkaan kanssa, joka tietää mitä tahtoo,"

Adrian Karwatiuk, Key Account Manager Kinnarps Puola.

Tilava ja toiminnallinen uusi työympäristö

Toimistossa on 54 työpistettä sekä avara vastaanotto ja aulatila, avoimia alueita, suuri kokoushuone, 5 pienempä huonetta puhelinkokouksia ja palavereita varten sekä 5 projektitilaa ja 4 johtajan huonetta. Lisäksi on vielä tilat rentoutumiseen sekä keittiölle ja ammatilliselle keittiö-laboratoriolle, asiakkaan toimialan erityisluonteen mukaisesti.

Työpisteisiin on valittu Nexus-bench pöydät sekä Vibe-sarjan pöytäseinäkkeet ja Space-sarjan kaapit ja laatikostot. Johtajien toimistoissa tyyli on minimalistinen. Ne on kalustettu Oberon-sarjan puujalkaisilla pöydillä. Kaikki työpisteet on varustettu mukavilla ja keveillä Esencia-tuoleilla, joissa on verkkoselkänoja.

Suuri neuvotteluhuone, jonka voi jakaa pienempiin osiin, on varustettu Foldex-taittopöydilla ja 5000CV pyörillä varustetuilla tuoleilla, jotka voi pinota. Näin on luotu joustava sisustusratkaisu. Tilaa on täydennetty Mood Fabric Mobile kirjoitustauluilla, joita voi käyttää myös akustoivina seinäkkeinä. Pienemmät kokoushuoneet on kalustettu puujalkaisilla Oberon-pöydillä ja Embrace tuoleilla, joissa on kääntyvä jalusta. Projektitiloissa on kahden korkuisia pöytiä, Nexus ja Ava kokouspöytäsarjoista. Tuoleina tilassa on Neo baarijakkarat. Projektipöydän korkeus antaa tiimille mahdollisuuden osallistua työhön kätevästi pöydän ympärillä istuen ja myös seisten sekä luo tilaa myös ohitse kulkevien kommenteille.

"Arvostan Kinnarpsin erinomaista tiimiä, joka tarjosi kattavasti tietoa tuotteista, materiaaleista, väreistä, kankaiden palonsuojasominaisuuksista jne. Kalusteet ovat mukavat ja korkealaatuiset, myös mainio väri- ja verhoiluvalikoima ansaitsee erityishuomion. Tiimityö oli esimerkillistä. Olemme iloisia, että toteutus oli 100% johdonmukainen suunnitelman kanssa,"

Bartłomiej Siwiak, arkkitehti, Architekci Łosiak Siwiak studio, Łódź.

Johdonmukainen tulos

Erityinen keittiö-laboratorio tarvitsi erityisratkaisuja ilmastoinnin ja erityisvälineiden sekä yhteyksien takia. Kalusteet koostuvat räätälöidystä pöydästä ja Motus-jakkaroista, jotka pyörien ansiosta edistävät helppoa liikkumista pöydän ympärillä. Muut tarvikkeet, kuten kopiohuoneen kalusteet ovat myös huomioimisen arvoiset.

Monessa paikassa käytettiin vihreitä kasveja tilanjakajina. Ne erottavat työpisteet ja käytävät toisistaan. Ne eivät ainoastaan luo akustisia ja visuaalisia rajoja, vaan vaikuttavat myös ilman laatuun sekä tuovat mukavasti esille Roquetten yhteyttä luontoon.

Tuloksena on asiakkaan, arkkitehdin ja toimittajan sekä erityiskalusteiden valmistajan yhteistyönä sisustus joka luo harkittuja toiminnallisia alueita ja väriasetelman, joka viittaa yrityksen brändiväreihin. Joustava toteutus, huolimatta pandemian aiheuttamasta haitasta, tarjosi ammattimaista osaamista ja tukea kaikkien osapuolten taholta. Asiakas arvosti erityisesti kykyä pitää sovitut aikataulut sekä selkeän informaation tarjoamista tarjousvaiheessa ja toimituksen edetessä. 

"Kaikki sujui hyvin, esteettisesti yhtenevä toimisto syntyi ja antaa Roquettelle mahdollisuuden saavuttaa sen tavoitteet tässä osassa Eurooppaa. Olemme hyvillämme onnistuneesta työn tuloksesta haastavana pandemian aikana. Kaunis, toiminnallinen tila ja kalusteratkaisut! Ne saavat haluamaan töihin toimistolle,"

Agnieszka Jadczak, Area Sales Manager, GBU Food, Central Eastern Europe & Balkans, Roquette Poland Sp. z o.o.

fotomohito_kinnarps_roquette_033_3134.jpg

fotomohito_kinnarps_roquette_029_3130.jpg

fotomohito_kinnarps_roquette_026_3184.jpg

"Life at work" kansainväliset Design Guidelines (suunnitteluohjeet) ohjeet heijastavat Roquetten brändijohtamisen tahtoa toteuttaa ja fasilitoida uutta työtapaa työntekijöiden hyvinvoinnin ja yrityksen tuottavuuden parhaaksi.

Design Guidelines on W agencyn tuottama yhdessä Brändiosaston François Mabille de Ponchevillen kanssa. Ne esittelevät uuden layout-suunnitelman ja brändäysperiaatteet eli peruselementit, jotka ilmentävät tuotemerkin olemusta fyysisissä paikoissa ja jotka on tarkoitettu käyttöön kaikissa Roquette-työympäristöissä ympäri maailmaa. 

"On ollut ilo neuvoa ja auttaa Puolan tiimiä tilan toteutuksessa Roquetten vision mukaiseksi tässä innovatiivisessa työympäristössä,"

Frédérique Géhin, Lead Designer, W agency, Paris.

Haluatko lisätietoja?

Ota yhteyttä

KOHTEEN TUOTTEITA

Nexus

Nexus

34 Värit & Materiaalit | 5 Varianttia

Fields

Fields

297 Värit & Materiaalit | 23 Varianttia

Multicom

Multicom

35 Värit & Materiaalit | 46 Varianttia

Space

Space

Space-kaappi rulo-ovella

52 Värit & Materiaalit | 65 Varianttia

Esencia

Esencia

276 Värit & Materiaalit | 3 Varianttia

Invito

Invito

265 Värit & Materiaalit

Embrace

Embrace

335 Värit & Materiaalit | 24 Varianttia

Polett

Polett

267 Värit & Materiaalit | 4 Varianttia

Ava

Ava

Boullée

Boullée

Neo baarituoli

Neo baarituoli

Motus

Motus

Curling

Curling

Conica

Conica

Jeffersson

Jeffersson