Referenssi: Thoren Business School

FAKTA

Asiakas:
Thoren Business School och Yrkeshögskola, Solna

Pinta-ala:
2600 kvm

Oppilasmäärä:
Paikkoja 440 oppilaalle

Valmistuminen:
Kesä 2019

Vaihteleva ympäristö oppimisen ja yhteistyön tueksi

Miten kouluympäristö voi vaikuttaa oppimiseen ja helpottaa oppilaiden välistä yhteistyötä? Tämän haasteen Kinnarps otti pohdittavakseen aloittaessaan työn Solnassa sijaitsevan, uudelleen avatun Thorens Business School -projektin parissa. Tuloksena syntyi moderni, toimistomainen koulu, josa on avoimia oppimisympäristöjä joissa oppilaat viihtyvät ja voivat valita erilaisien projektitilojen joukosta parhaimmin käsillä olevaan tehtävään sopivan paikan. Koulu on saanut paljon huomiota ja vastaanottanut kansainvälisiä vierailijoita, joita kiinnostaa uutta ajattelua edustava konsepti.

"Kinnarps käytti aikaa meidän kuuntelemiseen - ja se oli fantastista! Olemme saaneet koulun, jossa sisustus edistää sekä oppimisympäristöä että oppilaiden läsnäoloa. Sisustus on viihtyisä, kestävä ja saa oppilaat tuntemaan itsensä aikuisemmiksi sekä haastaa ottamaan vastuuta toimistomaisesta ympäristöstä, jossa on erilaisia opiskelupaikkoja."

Rehtori Inan Sentürk

Toimistomaisuus valmistaa työelämään

Yhdessä asiakkaan kanssa moodboardeja käyttäen Kinnarps loi tiloihin toimistomaisen tunnelman pikemminkin, kuin klassisen kouluympäristön. Tarkoituksena on valmistaa oppilaita työelämään ja inspiroida heita ottamaan vastuutan, sitoutumaan ja työskentelemään ryhmissä erilaisissa yhteistyötiloissa. Nykyaikainen työympäristö tarkkaan valittuine kalusteineen luo vastuullien ilmapiirin ja antaa oppilaille tunteen aikuisuuteen kasvamisesta. 

OPPITILA LUOVAAN YHTEISTYÖHÖN 

Oppimisympäristö tarjoaa oppilaille erilaisia paikkoja itseopiskelua varten. "Mökkikehikko2 luo sohvaryhmälle pesämäistä erillisyyden tunnetta, kulutuskestävä sohva Wilson luo mukavan paikan ryhmän keskusteluille.

Boullee_0JA6514-1.jpg

AKTIIVINEN ISTUMINEN JA VALINNAN VAPAUS EDISTÄVÄT OPPIMISTA

Luokkatilan istuimet ovat vaihtelevat ja antavat oppilaille mahdollisuuden valita. Tasapainopallo Boullée on ergonominen kuten pilatespallo ja rohkaisee liikkumaan.

_0JA6505-1.jpg

MUOTO JA MUUNTELU

Trixagon-pöytä on muodoltaan mielenkiintoinen kuusikulmio ja toimii kuten palapelin pala. Pöytiä voi siirrellä ja sovittaa yhteen projektiryhmän tarpeiden ja koon mukaan.

Ergonomiaa monella tasolla

Oppilaat ja kasvattajat viettävät tiloissa paljon aikaa, joten Kinnarps on paneutunut ergonomiaan sekä kalustevalinnoissa, akustiikassa että valaistuksessa. Projektin tärkeä osa oli luoda vaihtelevia työskentelypaikkoja sekä kalusteiden korkeuden että toiminnallisuuden osalta. Näin kannustetaan vaihtamaan työskentelyasentoa paikan aikana, mikä edistää terveyttä. Suuret ikkuna päästävät ihanasti valoa sisätiloihn, mikä vaikuttaa keskittymiseen positiivisesti. Verhoillut kalusteet ja tekstiilit parantavat ääniympäristöä. 

Paikkoja keskittymiseen ja opiskelurauhaan

Keskittymispaikat nojatuoleineen ja sohvineen luovat korkeiden selkänojien ansiosta tilojan tiloihin, paikkoja, joissa voi keskittyneesti työskennellä ryhmässä tai omistautua hiljaiseen opiskeluun. Ne toimivat myös ääntä vaimentavina sekä luovat turvallisuuden tunnetta ja kodikkuutta. 

Avotilat joissa on vapaus valita

Yhteenvetona, Thorens Business Schoo, halusi luoda modernin, toimistomaisen oppimisympäristön jossa oppilaat saavat ottaa vastuuta ja valmistautua tulevaan työelämään tuvallisella tavalla.

Tuloksena on koulu jossa on avoimia tiloja ja paljon valinnan mahdollisuuksia oppilaille. Heitä kannustetaan ryhmätyöhön ja he voivat helposti tehdä yhteistyötä häiritsemättä toisia, tilaan suunniteltujen keskittymisryhmien ja projektipaikkojen ansiosta. 

Yhteenveto

  • Joustavat työtilat yksilö- ja ryhmätyöhön.
  • Moderni, toimistomainen kouluympäristö
  • Erilaisten istuimien ja ergonomian variaatio
  • Kulutuskestävät kankaat
  • Opiskelurauhaa tarjoavia keskittymispaikkoja

KOHTEEN KALUSTEET

Cap

Cap

Vagabond

Vagabond

Sputnik

Sputnik

Leia

Leia

350 Värit & Materiaalit | 15 Varianttia

Frisbee

Frisbee

329 Värit & Materiaalit | 6 Varianttia

Fields

Fields

297 Värit & Materiaalit | 23 Varianttia

Boullée

Boullée

Monolite

Monolite

Motus

Motus

Neo baarituoli

Neo baarituoli

Polett

Polett

267 Värit & Materiaalit | 4 Varianttia

Space

Space

Space-kaappi rulo-ovella

48 Värit & Materiaalit | 65 Varianttia