Referenssi: Universal-Investment

Kohde:
Universal-Investment-Gesellschaft mbH (sp. z o.o.) Puola

Pinta-ala:
3,000 m2

Sijainti:
Hight5ive Building, Krakova

Työpisteiden lukumäärä:
300

Valmistuminen:
Helmikuu 2020

Arkkitehdit:
FBT – Pracownia Architektury i Urbanistyki - Anna Tomaszewska, Monika Tutaj-Wojnowska and Katarzyna Miastkowska - Fruit Orchard Interior Design

Universal-Investmentin erikoinen sisustusratkaisu 

Tervetuloa tutustumaan Universal-Investmentin toimistoon Krakovassa. Yritys on Euroopan johtaviin lukeutuva rahoituspalveluyhtiö, ja Kinnarps sai uuden toimitilan sisustusprojektin hoidettavaksi. Universal-Invest on perustettu vuonna 1968 Frankfurt am Mainissa ja on suurin investointituotteiden ja palveluiden tarjoaja Saksaa puhuvissa maissa. 

Osana yrityksen kasvusuunnitelmia se päätyi uuden toimipaikkansa sijainnissa Krakovaan, joka on potentiaalinen kaupunki työntekijöiden rekrytoinnin, kansainvälisyyden ja kilpailukyvyn osalta. Upea Hight5ive rakennus valikoitui Puolan osaston asemapaikaksi.

AVOIN JA MUKAVA

Yrityksen uuden toimiston suunnitteli FBT Pracownia Architektury i Urbanistyki ja Fruit Orchard Interior Design. Kinnarps toimitti kohteen sisustuskokonaisuuden.

Toimisto sijaitsee yhdessä Krakovan moderneimmista rakennuksista alueella, joka muodostaa yhtenäisen kokonaisuuden. Jokainen, joka saapuu uuteen tilaan, astuu avaraan kahvilamaiseen maisemaan, jossa on paljon työtiloja keskusteluiden pitoon ja keskinäisiin kohtaamisiin. Avoimen tilan lähietäisyydessä sijaisevat neuvotteluhuoneet ja luovaan työhön soveltuvat sekä keskittymiseen tarkoitetut tilat.

"Päämäärämme oli luoda harmoninen tila, joka kunnioittaa työntekijöidemme erilaisia tarpeita - ajoittain keskittynyttä työtä ja toisinaan yhteistyötä erilaisissa tiimeissä. Tiloja on myös lepoon ja ajatteluun sekä - erityisen tärkeää rahoitusalalla - uuden ideointiin. Värit ja kalusteiden laatu sekä materiaalivalinnat vaikuttavat työntekijöiden hyvinvointiin. Tahdoimme luoda tilan joka, mukavuutensa, laadukkuutensa ja yksityiskohtiensa ansiosta rohkaisee myös meitä merkitykselliseen ja laadukkaaseen työntekoon"

Aneta Pilch, Country Head Poland at Universal Investment

Modernissa toimistossa, jossa henkilökohtaiset tehtävät vaihtelevat muodollisten kokousten ja sosiaalisen kanssakäymisen välillä, on tilalla monta tärkeää roolia. Kyseessä ei ole ainoastaan yritysstrategian täytäntöön panon ja brändin esille tuomisen paikka, vaan myös paikka, jossa otetaan vastaan vierailijoita ja tehdään tehtäviä, sekä myös merkittävä tekijä työn tehokkuuden ja mukavuuden sekä innostavuuden osalta. Levon ja virkistymisen tila, josta on näkymä historialliseen kaupunkin, on paikka, jossa levon lisäksi voi päästä hetkeksi pois rutiinityön paineista ja ajatella jotain muuta. 

"Yhteistyömme kattoi avotilan kalustamien. Kahdessa kerroksessa on yhteensä 300 työpistettä sekä niihin liittyvät kokoustilat ja eri kokoiset konferenssihuoneet. Tilavalla chill-out alueella on myös keittiötila, johon toteutettiin arkkitehdin suunnitelman mukaisesti räätälöityjä Kinnarpsin tarjoamia ratkaisuja", kertoo Pawel Latka, Key Acooun Manager Puolan Kinnarpsilta.

 

fotel-biurowy-kinnarps-fotomohito_universal_035_1044.jpg

AKTIIVINEN TYÖSKENTELY

Plus-työtuolit joissa on FreeFloat -mekanismi sekä sarjan [P] sähköpöydät voidaan helposti säätää käyttäjän toiveitten mukaan - esim. muuttamalla käsinojien asentoa, niskatukea, pöydän korkeutta. Toimistotuolit kannustavat aktiiviseen istumiseen ja pöytä antaa mahdollisuuden seistä välillä, mikä on ergonomista ja terveellistä vaihtelua keholle. 

 

meble-biurowe-kinnarps_fotomohito_universal_web_001_1083 (14).jpg

LUOVA VUOROVAIKUTUS

Kokoustilojen yksityiskohdat innostavat mielikuvitusta ja tukevat luovaa työtä. Fendo-tuolit vievät vain vähän tilaa ja tarjoavat suuren istumismukavuuden. Oberon-pöydät helpottavat tehtävien tekemistä teknisten ratkaisujensa ansiosta.

meble-biurowe-kinnarps_fotomohito_universal_web_001_1083 (13).jpg

TERVEYTTÄ EDISTÄVÄ PALAUTUMINEN

Kääntyvällä jalustalla varustetut Apollo-nojatuolit rentoon kahvitteluhetkeen. Pinottava Cap-jakkara sopii lisäistuimeksi vaikkapa spontaanin kokouksen aikana. Korkeaselkäinen Apollo ja huopamateriaalista valmistettu Cap edesauttavat myös hyvän akustisen ympäristön luomisessa.

 

Päämäärää kohti askel kerrallaan 

Asiakas arvosti paneutumista, ammattitaitoisuutta ja logistista osaamista, jota projektiryhmä osoitti tehtävän aikana. Monien eri brändejä edustavien tuotteiden ja tiettyjen kalusteiden, kankaiden ja viimeistelyjen valinta sekä yksityskohdat vaativat tarkkuutta, mutta tarjosivat myös luovaa ja palkitevaa haastetta. Monet, arkkitehdin toiveiden mukaiset räätälöidyt elementit vaativat tarkkaa koordinointia toimitusaikojen ja kuljetusten osalta. Toimitukset tehtiin vaiheittain ja ne vaativat asentamisen ja rakentamisen osaamista. Yhteistyö kaikkien tiimien kesken oli sujuvaa ja tehokasta.

"Tämä projekti on ollut kaikkein mielenkiintoisin, johon olen saanut osallistua. Monipuolisten ratkaisujen osalta se vaati myös monen ihmisen osallistumista. Mielestämme olemme onnistuneet tehtävässä hyvin. Kun näemme kaikkien tiimien yhteistyön tuloksen, olemme ylpeitä, että olemme yhdessä onnistuneet luomaan mainion työympäristön Krakovan yrityskartalle", kertoo Malgorzata Wala, Key Account Manager Puolan Kinnarpsilta.

Elegantti ja energinen

Universal-Investmentin työympäristön hallitseva väri on harmaa ja sen eri sävyt. Siitä huolimatta tila on täynnä energiaa. Dynaamisuus on tavoitettu geometrisella kuvioinnilla tapeteissa ja matoissa, kalusteiden muodoilla ja erilaisten materiaalien tekstuureilla sekä erittäin hyvällä valaistuksella. Luonnollinen puu, käytettynä sekä sisustuksen elementeissä, että kalusteiden viimeistelyissä, lämmittää tilojen tunnelmaa. Puun käyttö ei ainoastaan luo viihtyisiä kokous- ja työtiloja, vaan myös kontrastia kankaiden kylmien sävyjen tasapainottamiseksi. 

"Yhteistyö asiakkaan kanssa oli hyvin mielenkiintoista ja tuotti meille paljon iloa. Kuten jokaisessa projektissa, kuunnellessamme investoijan näkemyksiä ja odotuksia, opimme paljon itsestämme. Oli haastavaa sovitaa yhteen halumme luoda epätavallista designia yksilöllisillä muodoilla, asiakkaan ehdotukseen harmonisoida ja rauhoittaa pintoja ja antaa tilaa yritysprofiilin näkyvyydelle. Tästä syystä käytimme harmaita sävyjä korostamaan viileitä sinisiä värejä sekä geometrisia kuvioita lattiassa ja seinissä. Tilassa kruunun jalokiveksi voidaan sanoa aitoa graafista suunnittelua, puolalaisten - Tomasz Opalinski ja Sonia Hensler - kädenjälkeä, joka näkyy toimistossa vahvasti", kertoo Anna Federowicz-Tomaszewska, projektin toinen suunnittelija.

Sisustuksen luonne korostuu johdonmukaisesti väreissä, rohkeissa kuvioinneissa ja tekstuurien rikkaudessa. Se luo tilaan kontrasteja ja kiinnostavuutta, vierailijoille ja omalle joukolle.

Jo ensimmäisestä asiakastapaamisesta lähtien ajattelimme Universal-Investmentin tiloja tyylikkyyden ja laadun kannalta. Halusimme sisustuksen korostavan brändin ainutlaatuisuutta. Haaste oli saada sisustuksesta kodikas ja mukava työympäristö samalla eleganssi säilyttäen. Meille oli ehdottoman tärkeää, että tila ei olisi ainoastaan kaunis katsella, vaan myös mukava jokapäiväisessä työskentelyssä, lisää arkkitehti Katarzyna Miastkowska.

kuvat: Fotomohito

Kohteen kalusteet

Plus

Plus

324 Värit & Materiaalit | 12 Varianttia

Apollo

Apollo

263 Värit & Materiaalit | 4 Varianttia

Fendo

Fendo

Deli

Deli

Cap

Cap

Boullée

Boullée