Kohde: Urhea-Halli Oy
Paikka: Helsinki
Sisustusprojektin tilat: Urhea-säätiön toimistotilat, Urhea-hallin neuvottelutilat, Opiskelija-asuntolan yhteiskäyttötilat, hypoxia-huoneiden kalusteet, HULA Helsingin Urheilulääkäriaseman kalusteet
Työntekijöiden lukumäärä: Urhea-Säätiön toimistotiloissa n. 60 henk.
Valmistuminen: elokuu 2021
Urhea-halli valmistui Mäkelänrinteen uintikeskuksen läheisyyteen kesällä 2021. Kyseessä on Suomen suurin urheilukeskittymä, jossa urheilu, asuminen ja ruokailu tapahtuvat samalla kampuksella. 14 000 neliön hallista löytyy urheilutiloja kolmessa kerroksessa, neljänteen kerrokseen rakennettiin ergonomiset ja modernit toimistotilat erilaisine kokoustiloineen.
Tavoitteena oli luoda monipuoliset työskentelytilat, joissa olisi mahdollisuus sekä nopeaan pistäytymiseen että keskittyneeseen työskentelyyn ja yhteistyöhön. Eri alojen asiantuntijoille, kuten psyykkiselle valmennukselle ja ravintovalmennukselle haluttiin luoda pienryhmätyöskentelyyn soveltuvia työtiloja. Kokoustilat palvelevat myös kampuksen ulkopuolisia tahoja, joten kyseessä oli myös brändin ja arvojen esille tuomisen paikka.
Yhteistyökumppanilta toivottiin ymmärrystä toimialan erityispiirteitä kohtaan sekä ääniympäristö- ja ergonomiaosaamista.
”Kinnarpsin kanssa yhteistyö sujui erinomaisesti; sovitut asiat ja aikataulut pitivät ja alusta asti löytyi yhteinen kieli. Sisustussuunnitelma tuntui heti omalta ja helpotti hahmottamaan ja ymmärtämään mitä tiloihin mahtuu ja miten uusi tila toimisi myös käytännössä”.
"Sisustusarkkitehdin ehdotuksessa erityisesti miellyttivät neuvottelutilojen olympiarenkaiden mukaiset värit: vihreä, sininen, keltainen, punainen ja musta", kertoo liiketoimintajohtaja Kaisa Vikkula.
Kinnarps innosti hyödyntämään uusia työskentelytapoja työtilojen suunnittelussa. Urheilijoille on tärkeää aktivoida keskivartaloa, mutta myös pystyä rentoutumaan keskusteluissa psyykkisten valmentajien kanssa.
Tuotteiden valinnassa painotettiin laatua ja ergonomiaa. Neuvottelutilojen tuolit ovat korkeussäädettäviä, joten ne soveltuvat myös erikokoisille käyttäjille.
Lyhytaikaiseen työskentelyyn valittiin sähköpöytien lisäksi verkkoselkäiset työtuolit.
Työpisteiden seinäkkeissä on kaksi eri korkeutta. Korkeammat sermit valittiin niihin työpisteisiin, joissa tehdään keskittymistä vaativaa työtä. Matalammat seinäkkeet vaimentavat ääntä, mutta tilan avoimuus säilyy.
Keittiön baaritiskin Frisbee-jakkaroilta on näkymä koripallokentälle. Sekä taukotilasta että isoimmasta neuvottelutilasta voi siis seurata urheilijoiden harjoituksia ja pelejä! Taukotila soveltuu eväiden syömisen lisäksi myös pienten tilaisuuksien järjestämiseen.
Hallin yhteydestä löytyy Urhean operoimia opiskelija-asuntoja tutkintoon opiskeleville urheilijoille. Opiskelijoille haluttiin luoda toiminnallisia yhteiskäyttötiloja sekä läksyjen tekoon että taukotiloiksi. Opiskelijoiden tiloissa on eri korkuisia pöytiä ja tuoleja, joten työskentely onnistuu joko istuen tai seisten. Tuolit ovat pinottavia, jotta tiloja voisi muunnella tarpeen mukaan. Osa opiskelijoiden tilojen kalusteista ovat taas painavia ja tarkoituksella vaikeasti siirreltäviä, jotta ne pysyisivät oikeilla paikoillaan ja tila olisi siisti kaikille käyttäjille.
Uudet tilat on otettu positiivisesti vastaan ja tilat on heti myös otettu käyttöön. Erään Urhea koti –asuintalossa asuvan nuoren urheilijan kommentti kiteyttää liiketoimintajohtaja Kaisa Vikkulan mielestä projektin lopputuloksen erittäin hyvin: ”Kaikki on uutta, kaikki toimii, halli on ihan vieressä. Nyt voin tähdätä maailmanmestariksi.”