Referenssi: Varma

Hankkeen tiedot

Asiakas:
Varma, Salmisaarenranta 11, Helsinki. Pääkonttorin uudistus.

Kinnarpsin projektikoordinaattorina toimi asiakkuudesta vastaava asiakkuuspäällikkö ja hänen apunaan projekiin nimetty myyntiassistentti. Kinnarpsin oma logistiikka hoiti toimitukset, kokosi asennustiimin sekä vastasi asennuksista. Tilojen sisustussuunnittelusta vastasi dSign Vertti Kivi Oy & Co.

Varman pääkonttoriuudistus

Varma on Suomessa tehtävän työn eläkevakuuttaja, joka huolehtii yksityisen sektorin työntekijöiden ja yrittäjien eläketurvasta. Sen asiakkaana on noin 70 000 yrittäjä- ja työnantaja-asiakasta, ja yritys vastaa noin 870 000 henkilön työeläketurvasta.

Toimitilojen uudistamisprojekti toteutettiin kokonaisuudessaan noin kahden vuoden ajanjaksolla eri vaiheissa. Projektin alkuvaiheessa käytiin useampi istunto kun koeistuttiin tuotteita laajasta Kinnarpsin, Materian ja Skandiformin malllistosta ja valittiin kaikkien 11 kerroksen lopulliset kalusteet ja näissä toimivat verhoilukankaat. Tilaajan, suunnittelijan ja projektin toteuttajien välisen tiiviin yhteistyön ansiosta työ eteni hallitusti ja aikataulussa. Kerroksittainen toteutuminen mahdollisti hankkeen jalostumisen jo käyttöön otettujen kerrosten tuomien kokemusten myötä, ja joitain muutoksia pystyttiin tekemään joustavasti jo matkan varrella. 

Varma_ver_01.jpg

Hissien läheisyydessä sijaitsevaan kerrosaulaan on luotu kahvilamainen tunnelma värein, kalustein ja valaisimin.

Varma_ver_02.jpg

Korkeaselkäinen Fields-sarjan nojatuoli tuo rauhaa ja yksityisyyttä istujalle.

Varma_ver_03.jpg

Tiloissa on käytetty monia eri sinisen sävyjä.

"Uudistus on toiminut henkilöstöllemme näkyvänä manifestina uudesta työkulttuurista."

Katri Viippola, Varman HR-, viestintä- ja vastuullisuusjohtaja

Tavoite

Projekti pohjautui pitkään asiakassuhteeseen, jonka aikana asiakkaan kanssa oli käyty keskustelua ja vaihdettu ajatuksia uudenlaisesta työskentelymallista. Tarjouskilpailun, ehdotusten ja neuvottelun kautta Kinnarps valittiin irtokalustuksen kokonaistoimittajaksi. Hankkeessa painotettiin mahdollisuutta uudenlaiseen työkulttuuriin sekä työntekijöiden hyviä työskentelyolosuhteita. Valinnassa korostettiin erityisesti työpistekalusteiden laatua ja ergonomiaa, myös toimitusvarmuus on tällaisessa projektissa ehdottoman tärkeää.

Ratkaisu

Projektin teki erityisen mielenkiintoiseksi se, että kaikki 11 kerrosta toteuttavat suunnittelullisesti pääpiirteittäin samaa konseptia, mutta toimivat itsenäisinä kokonaisuuksinaan. Kaikissa kerroksissa on työpisteitä sekä kohtaamistiloja ja neuvottelutiloja. Hissien läheisyydessä sijaitseva kerrosaula ja taukotilat ovat kussakin kerroksessa omanlaisensa ja luovat kerroksen tunnelman teeman mukaisin värein, kalustein ja valaisimin. Rakennuksen sijainti meren äärellä tuo oman valoisuuden ja avaruuden tiloihin. Näkymät on suunnitelmassa otettu hyvin huomioon ja kaikkien käyttöön Majakka-nimisinä vapaamuotoisina työskentelytiloina.

"Kun on kyseessä iso projekti ja tarkka aikataulu, on toimitusvarmuudella ja huolellisella asennuksella suuri merkitys. Rakentava keskustelu asiakkaan kanssa ratkaisujen toimivuudesta edellisten asennuksien ja käyttäjien kommenteista saadun kokemuksen mukaan jalosti hanketta eteenpäin. Muutamia muutoksia tehtiin matkan varrella ja nekin saatiin joustavasti toteutettua", kertoo asiakkuuspäällikkö Anne Rosti.

"Tilaajalle uudistus ei ollut erillinen hanke tilojen ilmeen virkistämiseksi. Keskeistä on, että uudistus on toiminut henkilöstöllemme näkyvänä manifestina uudesta työkulttuurista, ketterästä vastuunkannosta", kertoo Varman HR-, viestintä- ja vastuullisuusjohtaja Katri Viippola. "Osallistettu henkilöstö onkin ottanut innostuneesti vastaan uudistuksen tarjoamat mahdollisuudet.Varman vastuullisuutta ilmentäen toimitilassa toteutetaan aikaisempaa kattavammin myös green office -periaatteita muun muassa paperinkäytön vähentämisessä. Esimerkiksi työpistekohtaisista roskakoreista oli mahdollista luopua uudistuksen myötä", Katri Viippola lisää.

Kiinnostuitko? Autamme mielellämme työympäristön muutosprojekteissa.

Ota yhteyttä

Tämän kohteen tuotteita

Neo

Neo

Deli

Deli

Capella

Capella

264 Värit & Materiaalit | 4 Varianttia

Le Mur

Le Mur

Fields

Fields

297 Värit & Materiaalit | 23 Varianttia

Avant penkki

Avant penkki