Referenssi: Veritas Eläkevakuutus

Kohteen tiedot

Asiakas:
Veritas Eläkevakuutus

Toimipaikka: 
Helsinki

Työntekijämäärä: 
22

Pinta-ala:
n. 500 m2

Valmistuminen: 
06/2022

Joustavat ja monikäyttöiset tilat ydinkeskustan arvokiinteistössä

Kun Veritas Eläkevakuutuksen Helsingin toimipisteen muuttoa suunniteltiin, tavoitteena oli uuden, aikaisempaa yhteisöllisemmän työkulttuurin tukeminen. Yrityksen Turussa sijaitseva pääkonttori muutti täysin uuteen rakennukseen jo vuonna 2018 ja sitä edelsi henkilöstöä laajasti osallistava työympäristösuunnittelu. Lähtökohtana oli, että molemmissa toimipisteissä olisi jatkossa sama työympäristökokemus ja että tunnistettavasti ollaan Veritaksen tiloissa.

”Helsingin toimiston uusilta tiloilta toivottiin sekä nykyaikaisuutta että arvokkuutta, mutta samalla myös maanläheisyyttä ja kotoisaa tunnelmaa”, kertoo toimistoassistentti Anni af Hällström.

Helsingin konttorin uudeksi työympäristöksi valikoitui Turun uudisrakennukseen verrattuna aivan toisenlainen tila ydinkeskustan arvokiinteistössä. Tila oli neliömäärältään myös vähän aiempaa pienempi, joten työpisteiden ja neuvottelutilojen riittävyyteen kiinnitettiin huomiota suunnittelussa. Neuvottelutilojen muunneltavuus eri käyttötarkoituksiin oli myös toivomuslistalla.

”Meillä oli Kinnarpsin kanssa erittäin toimiva yhteistyö. He kuuntelivat toiveitamme ja ottivat ne huomioon työtilojen sijoittelussa ja sisustussuunnittelussa. Myös yksityiskohtien, kuten valaisimien osalta, ammattilainen osasi tehdä vanhaan arvokiinteistöön sopivat valinnat.”

Anni af Hällström, Veritas Eläkevakuutus

Aulatilojen puupinnat ja pehmeät, maanläheiset sävyt toivottavat vieraat tervetulleiksi.

Kestävyys ja vastuullisuus tärkeässä roolissa

Kestävän kehityksen periaatteiden mukaisesti pyrittiin säilyttämään myös jo olemassa olevia kalusteita. Vanhoista kalusteista mm. hyväkuntoiset ja oikean kokoiset sähköpöydät muuttivat mukana. Muiden kalusteiden kierrätyksestä huolehti Kinnarps. Kalustevalinnat tehtiin pääosin jo pääkonttoriuudistuksen yhteydessä ja silloin kestävyysarvot olivat tärkeässä roolissa.

Puupinnat ja maanläheiset sävyt ovat viehättäneet työntekijöiden lisäksi myös kansainvälisiä asiakkaita, jotka vierailevat etenkin aula- ja neuvottelutiloissa. Sisustus on tyylikäs ja työskentelytila on tunnelmaltaan rauhallinen ja kotoisa. Pehmeä ääniympäristö ja parempi valaistus lisäävät tilan viihtyisyyttä. Erilliset vetäytymistilat tarjoavat työrauhaa keskittymistä vaativaan työhön.

Veritas hyödynsi Kinnarpsin tarjoamia palveluita

Kinnarps Oy:n Kaikki Valmiina -palveluista Veritas Eläkevakuutus valitsi sisustussuunnittelun, kierrätyksen ja muuton.

Lue lisää palveluistamme.

Erilaisia kohtaamistiloja asiakasneuvotteluihin ja sisäisiin palavereihin

Korkeaselkäisistä Apollo-nojatuoleista voi ihailla joko seinien näyttävää taidetta tai Esplanadin puiston kaupunkimaisemaa. Sohvapöytänä musta, pelkistetty Matsumoto.

Aulatilojen värimaailma on pehmeä ja kutsuva. Ikkunan äärellä istumapaikkoina toimivat kevyet Neo Lite -tuolit.Pyörällisiä Multicom-neuvottelupöytiä on helppo siirtää, silloin kuin tilaa käytetään videoneuvotteluun. 

Matalien, korkeiden ja pehmeiden istuinten vaihteleminen eri kokoustiloissa parantaa työympäristön ergonomiaa. Puolikorkean Nexus-kokouspöydän äärellä voi neuvotella joko seisten, tai istuen.

Lue lisää holistisesta ergonomiasta

Vibe-seinäkkeet parantavat ääniympäristöä ja toimiston työrauhaa. Tilanjakajan hyllyt ovat luonnollinen paikka raikkautta tuoville viherkasveille.

Työympäristön 3 parasta asiaa


Henkilöstöjohtaja Jenni Kosunen ja toimistoassistentti Anni af Hällström luettelevat uuden työympäristön kolme parasta asiaa:

1. Värimaailma, maanläheisyys ja eleganttius sekä pehmeät muodot.

2. Ilahduttaa, kun tiloihin ensimmäistä kertaa saapuvat ovat poikkeuksetta positiivisesti yllättyneitä ja kertovat sen.

3. Hienoa, että sisustuksella on saatu aikaan yhtenäinen ja tunnistettava "Veritas-ilme".

 

Kuvat: Timo Kauppila
Teksti: Kinnarps Oy

Kohteen tuotteet

Vibe

Vibe pöytäseinäke

Vibe pöytäseinäke

144 Värit & Materiaalit | 41 Varianttia

Neo lite

Neo Lite

Multicom

Multicom

35 Värit & Materiaalit | 7 Varianttia

Neo Lite baarituoli

Neo Lite baarituoli

Nexus

Nexus

34 Värit & Materiaalit | 22 Varianttia

Serie P

Sarja P

17 Värit & Materiaalit | 42 Varianttia

Apollo

Apollo

263 Värit & Materiaalit | 4 Varianttia

Matsumoto

Matsumoto

Space

Space

Space kaappi

51 Värit & Materiaalit | 69 Varianttia