Referenssi: VINCI Energies

Kohteen tiedot

Projekti:
VINCI Immobilier

Arkkitehti:
Babin + Renaud architectes

Suunnittelu:
ARP-Astrance

Kuvat: 
Alexis Paoli

WAVE, rakennus, jonka Kinnarps on juuri kalustanut, sijaitsee Eura Techologies -alueen sydämessä. Alue puolestaan sijaitsee Lillen metropolialueen keskuksessa. Eura Technologies on perustettu 2009 ja se on digitaalisen teknologian osaamisen ja innovoinnin keskus, jossa on yli 300 high-tech yritystä, 200 start-up-yritystä, laboratorioita, instituutteja ja paljon muuta. Noin 4000 työntekijää on toimessa innovaatio-organisaatioissa.

Wave on yksi kolmiosaisen rakennusohjelman vaiheista ja sille on myönnetty "business property prize" -palkinto

WAVE, muodostuu sanoista "We Are VINCI Energies", ja se on VINCI Energies -yhtiön pääkonttorin sijaintipaikka. Talossa on sen in-house start-up Smart Building Energies, sekä muiden VINCI Energies Group -yhtiöiden insinööri- ja innovointiosastoja.

Rakennuksen pinta-ala kattaa 1.723 m² ja se on osa TRIPTIC ohjelmaa, jonka on kehittänyt VINCI Immobilier. Rakennuksessa on 5.717 m² toimistotilaa yhteensä kolmessa toimisto-osastossa, 150 m² myyntiosasto sekä 100 parkkipaikkaa.

Projektin ytimessä ovat ympäristöarvot sekä vastuullisuus, eikä mitään ole jätetty sattuman varaan. Energia tuotetaan 30 aurinkopaneelilla jotka asennetaan rakennuksen terassille ja joiden käyttöä ohjataan sähköisesti siten, että koko tuotto saadaan rakennuksen hyödyksi. Koko alue on BREEAM sertifioitu ja luokitettu "Very Good" asteikolla. Sille on myös myönnetty "Business Property Prize" vuonna 2018. WAVE rakennus itsessään on saanut SIMI Grand Prix 2019 -palkinnon sarjassa Uudet toimistorakennukset, luokassa 5000 m². WAVE odottaa myös RS2 (Rady to Service) sertifikaattia. 

Haluatko kuulla lisää?

Ota yhteyttä

Älykäs, käyttäjälähtöinen rakennus

WAVE on rakennus, joka on syntynyt erinomaisen yhteistyön tuloksena. VINCI Immobilier, VINCI Energies ja kaikki sidosryhmät ovat tehneet yhteistyötä rakennuksen suunnittelussa. WAVE on suunniteltu ja toteutettu yritysten yhteistyönä ja sen teknologiset ratkaisut on mietitty huolellisesti alusta alkaen. WAVE on älykäs rakennus, jonka suunnittelu on ollut käyttäjälähtöistä.

Se on ikkuna teknologiaan, älyrakennuksiin, jotka on täysin ajateltu hyvinvoinnin ja käyttäjien näkökulmasta. Mukavuus on kuvaava sana tälle kohteelle. Se kattaa valoisuuden, maantieteellisen sijainnin, ihanteellisen akustiikan, tuoksuelämykset, taiteellisen vaikutelman kulkuväylien varrella, jne. 

Vinci_wave_09.jpg

Viehättävät värivalinnat luovat dynaamista tunnelmaa.

Vinci_wave_34.jpg

Toimistotilojen kärkeen on nostettu ergonomia.

Vinci_wave_54.jpg

Rentouttavat tilat saavat viihtymään.

Suotuisat ratkaisut vuorovaikutuksen edistämiseksi

Käytössä on älypuhelimen sovellus, jonka avulla työntekijät voivat vaikuttaa palveluihin kuten paikoitus, valaistus, lämmitys, huoneen varaus, sähköisten kulkuvälineiden latauksen status ja polkupyörien vuokraus yrityksen tarjonnasta. Kaikki tämä data kerätään ja analysoidaan, jotta voidaan parantaa rakennuksen energiatehokkuutta.

Sisustus on viimeistelty siten, että se luo tiloihin vuorovaikutusta edistävää dynamiikkaa. Hyvin persoonalliset, värien sävyttämät, eri materiaaleja ja kalusteita käsittävät työtilat saavat ihmiset viihtymään työssä pitempään ja olemaan rennompia.

Talon fasadin tiilikuviot heijastelevat alueen teollista historiaa, lasi päästää valon sisään ja alumiini korostaa ikkunarivistöä. Rakennus on suunniteltu ympäröivään maisemaan siten, että käyttäjät voivat tavata. Puutarha ja terassit, joissa on yhteistyötiloja, edistävät keskustelua ja hyvinvointia.

Kohteen kalusteet

Deli

Deli

Neo baarituoli

Neo baarituoli

Plint

Plint

Boullée

Boullée

Monroe

Monroe

315 Värit & Materiaalit | 8 Varianttia

Cap

Cap

Esencia

Esencia

276 Värit & Materiaalit | 3 Varianttia

Monolite

Monolite

Deli

Deli