Referenssi: Virrankoti

KOHTEEN TIEDOT

Virrankoti, Leppävirran kunnan palveluasumisen sekä päivätoiminnan uudisrakennuksen yhteisten tilojen irtokalusteet

60 asiakaspaikkaa ja erilaisia toimintatiloja; ruokailutilat, ryhmähuoneet, työsalin tilat

Kerrosala: 4030 m²/3863 m²

Projektin yhteyshenkilöt: Aila Paavilainen, palveluasumisen esimies, Leppävirran kunta, Mira Kulmala, aluemyyntipäällikkö Kinnarps Oy

 

Yhteensopivat ja toiminnalliset kalusteet

Virrankoti on Leppävirran kunnan rakennuttama 60-paikkainen tehostetun palveluasumisen kohde. Kolmikerroksisen talon pohjakerroksessa on vanhusten päivätoiminnan sekä kehitysvammaisten päivätoimintakeskuksen tilat. Talon ykkös- ja kakkoskerroksessa ovat asuinhuoneet sekä yhteistiloja. Kohteen kalusteet kilpailutettiin ns. ranskalaisella eli käänteisellä urakalla.

Edellytyksenä uudiskohteen sisustussuunnitelmalle oli kalusteiden ergonomisuus ja toiminnallisuus sekä yhteensopivuus, sillä pohjakerroksessa tilat on mahdollista avata ja yhdistää suuremmaksi tilaksi tarpeen mukaan.

Kinnarps teki Virrankotiin sisustussuunnitelman jonka kalusteet on valittu helppohoitoisuuden ja toiminnallisuuden näkökannalta. Suunnitelmassa on panostettu kodinomaiseen viihtyvyyteen ja tilan toimivuuteen.

"Sisustusratkaisu arvioitiin parhaaksi toiminnallisuuden parantamisen, laadun ja kestävyyden sekä ergonomian ja ympäristötekijöiden huomioimisen osalta."

Aila Paavilainen, palveluasumisen esimies Leppävirran kunta

Virrankoti_1809_pysty_vihreä neukkari.jpg

Lepohuoneen/palaveritilan kalustukseen suunniteltiin rentoutta ja järjestelmällisyyttä säilyttimien ja säkkituolien avulla. Miellyttävät Monroe-tuolit pyöreän pöydän ympärillä muodostavat intiimin keskusteluryhmän.

7794_Virrankoti_1809_pysty_sohvat.jpg

Ruokailutilojen yhteyteen liitettävissä olevista vanhusten päivätoimintatiloista tehtiin väreillä ja pehmeillä kalusteilla sekä yhteiseen ajanviettoon että asiakkaiden kohtaamisiin houkutteleva.

7784_Virrankoti_1809_pysty_lepotuolit.jpg

Viihtyisyyttä tilaan tuovat innostavat värit ja kauniit verhot, kuitenkin siten, että tiloissa ja koko talossa on harmoninen kokonaistunnelma ja verhoiluvärien osalta kalusteita on mahdollista hyödyntää keskenään myös eri tilojen välillä.

Kiinnostuitko? Autamme mielellämme työympäristön muutosprojekteissa.

Ota yhteyttä

Yhteistilojen kalusteissa painottuu kodikkaan ulkonäön lisäksi kestävyys, helppohoitoisuus ja tilojen muokattavuus. Kalusteissa on huomioitu hyvä ergonomia sekä pyörätuolien käyttäjät. Yllä kuvassa Jackie-sarjan tuoleja eri korkeuksilla ja leveyksillä. Alla Jackie-lepotuoleja, sohva sekä Sture-keinutuoli.

Työsalin tuoleiksi valittiin myös ruokailutiloihin suunniteltu akustiikkatuoli deciBel, jolloin tuoleja on helppo hyödyntää myös muissa tiloissa kokonaisuuden kärsimättä. Tuolit ovat ripustettavissa pöydän kanteen siivouksen helpottamiseksi. Ompelupisteessä tuolina on korkeussäädettävä Leia Xbase, pöytälevyt ovat korkeapainelaminaattia joka kestää kovaakin kulutusta. Myös tiloihin valittua tukevaa laatikostoa voi käyttää lisäistuimena.

Valinnan perustelut:

  • Kinnarpsin sisustusratkaisu arvioitiin parhaaksi toiminnallisuuden parantamisen, laadun ja kestävyyden sekä ergonomian ja ympäristötekijöiden huomioimisen osalta.
  • Ratkaisussa on otettu ikääntyneiden tarpeet parhaiten huomioon. 
  • Kalusteiden verhoilujen tarraratkaisun ansiosta irrotettavat verhoilut pysyvät ryhdikkäinä paikoillaan.
  • Ruokailutilakalusteet ovat säädeltävissä, tuolien liukunastat ja pyörät mahdollistavat kevyen avustamisen. Tuolit voi nostaa helposti pöydän reunaan siivouksen ajaksi.
  • Lisäksi Kinnarps on minimoinut pakkausjätteen määrän.

Kohteen tuotteet

Decibel

Decibel

Sture

Sture

Monroe

Monroe

315 Värit & Materiaalit | 8 Varianttia

Jackie

Jackie