Referenssi: Volvo Group Trucks

Projektinimi:
Volvo Group Trucks Poland

Design:
Izabela Sylwia Nowak, Michał Czerwiński

Kohde:
Volvo Trucks Poland

Pinta-ala:
900 sqm

Valmistuminen:
2018

Toimiston uudistus valmis! 

Volvo Group Trucks Puolassa sijaitsee Młochów'ssa lähellä Varsovaa. Yrityksen pääkonttori on sijainnut samoissa tiloissa jo 10 vuoden ajan, ja tilat  uudistettiin toukokussa 2018. Viimeisessa vaiheessa uudistettiin toinen kerros, jossa paikallisjohdolla on ollut työhuoneensa.

"Ensisijainen päämäärämme oli luoda moderni työympäristö, joka mukailee globaaleja toimistotrendejä. Lisäksi halusimme sisustukseen Pohjoismasta designia, joka heijastaa yrityksemme kulttuuria ja arvoja."

Monika Ślęzak, General Services Manager at Volvo Group Trucks Poland

plus.jpg

ERGONOMIA

Jokainen työntekijä sai valita yhden Kinnarpsin parhaimmista työtuoleista - Plus tai Capella, joissa on säädettävä niskatuki. Työpisteet on myös varustettu sähköpöydillä. Niiden ansiosta työtä voi tehdä sekä istuen että seisten.

petals.jpg

DESIGN

Petals on tuoli, joka on kuin kukkasen terälehti. Sen korkea selkänoja nousee ylöspäin ja luo mukavan istuimen spontaaneja kokouksia ja lyhyitä lepotuokioita varten.

hockery embrace.jpg

MODERNIutta

Avokeittiössä on suuri baari ja tunnelmallinen valaistus, joiden ansiosta tila nousee toimiston sydämeksi. Ruokailutila on täydennetty Embrace-sarjan tuoleilla ja Oberon-pöydillä. Eloisa vihreä ja lämpimän luonnollinen puu luovat kotoisan tilan.

Työpisteet – sähköisesti säätyvät pöydät ovat Sarjasta[P] ja Oberon, säilyttimet Space, työtuolit Capella ja Plus, verhoillut istuimet Polar - kaikki kalusteet ovat Kinnarps-tuotteita.

Kokoustilat –  pöydät Oberon ja Matsumoto (Skandiform), aulan tuolit: Kruze (Boss Design) sekä Lui (Skandiform).

Chillout alue – kalustesarja Fields Kinnarpsilta, nojatuolit Petals ja Conica Skandiformilta, rahit ja sivupöydät Shima Johanassonin mallistosta, korkeaselkäiset tuolit: Dropp Skandiformilta ja Emma Gärsnäsiltä.  

Avokeittiö – tuolit Embrace, pöydät Oberon Kinnarpsilta.

Akustiikkaratkaisut – puhdelinkoppi O Frameryltä, paneelit Aircone Abstractan mallistosta.

Uusi tilasuunnitelma sisältää 60 ergonomista ja mukavaa työpistettä. Projektin on suunnitellut arkkitehtiryhmä Izabela Sywia Nowalk sekä Michal Czerwinski, Kinnarps on toimittanut kalustuksen. Suunnittelijat ovat täydellisesti muuttaneet toimston ja uudelleen järjestelleet tilan paljon entistä tehokkaammalla tavalla, varustaen koko sisustuksen viehättävillä ja toimintaan sekä tyyliin sopivilla elementeillä.

"Halusimme luoda johdonmukaisen mallin ja runsaan valaistuksen sekä toimistoon että avoimille alueilla. Onnistuimme paremmin kuin hyvin, sillä lopputulos on ylittänyt kaikki odotukset," kertoo Ślęzak.

 

Ihmiset etusijalla

Volvo Trucks on yksi maailman johtavista kuorma-auto, rakennusväline ja meri- sekä teollisuusmoottoreiden valmistajista. Ruotsalainen yritys on aina asettanut toiminnassaan ihmiset etusijalle. Mukavat tilat ja positiivinen energia tuovat iloa ja hyvinvointia henkilökunnalle. Tähän on pyritty mm. muuttamalla toimiston keskiosa monitoiminnalliseksi ja miellyttäväksi avotilaksi.

 

Keskellä aluetta sijaitsee avokeittiö jossa on suuri baari sekä pehmeä ja miellyttävä valaistus. Keittiön ympärillä on valikoima erilaisia istuimia, joita voi käyttää kokoustamiseen, videoneuvotteluihin ja puheluiden hoitamiseen, sekä lepoon ja latautumiseen. Koko alue on varustettu eloisan vihreillä kasveilla ja puun lämpimillä värisävyillä.

"Muutos on tuonut meille suuren määrän inspiraatiota ja energialatauksen, josta syystä Sylwia Nowakin sisustusratkaisut ja Kinnarpsin kalusteet on otettu hyvin vastaan työntekijöidemme puolelta. Modernit tilat luovat mukavuutta ja nostavat mielialaa. ChIllout alue on mahtava paikka toimiston keskellä. Siellä voi tuntea kotoisuutta ja vaihtaa vapaasti ajatuksia ja ideoita", kertoo Ślęzak.

Luonto, perinteet ja tekniikka

Olemme tehneet Volvon kanssa yhteistyötä jo vuosia, ei ainoastaan Puolassa, vaan myös Sveitsissä, Liettuassa ja Sloveniassa. Pääkonttorin sisustussuunnitelmamme on yhdistelmä luontoa, nykyaikaista moderniutta ja tyyliä. Heti sisääntulossa mieltä kiehtoo avoin tila - vihreät sävyt sulautuvat siellä veitsettyyn kattorakennelmaan - sekä baarin tunnelmalliseen tilaan. Valaistuksen sävyt ja valoisuus itsessään korostavat asetelmaa, joka vaihtelee puhelinkopeista, pieniin kokoustiloihin, suureen neuvottelutilaan sekä avotilaan, jossa voi vetäytyä erillisiin alueisiin, jotka sopivat erilaisiin esitelmiin, kokouksiin ja rentotumiseen kuten vaikkapa joogahetket. Projektissa oli tärkeää toteuttaa erilaisia tiloja, jotka houkuttavat käyttäjiä," kertoo Sylwia Nowak.

"Näen arkkitehtuurin heijastavan tilassa ja elmäntapojen, ajattelun ja työn muutosta.Kriittisen tärkeää toimiston suunnittelussa on huolellinen tilasuunnittelu, kommunikaation ja yhteistyön sujuvuus tiimien ja ihmisten välillä. Työympäristön laadukkuudella on merkittäva vaikutus työntekijöiden keskinäisiin suhteisiin. Siitä syystä toimiston tulisi ennen kaikkea tarjota mukavuutta, tukea hyvinvointia ja tehokkuutta, jotta siellä haluttaisiin pysyä. Halusimme luoda ajattoman ja aikaa kestävän tilan, mikä heijastuu materiaali, väri ja muotovalinnoissa. Rauhallinen, tyylikäs toimistotila luo kontrastin inspiroiville, kaleidoskooppimaisille avotiloille. Koko konsepti on saumaton sekoitus luontoa, perinteitä ja innovaatioita," hän jatkaa.

Työympäristön pohjoismaiset periaatteet

"Yhteistyömme Volvo Group Trucks Puolan kanssa on ollut sujuvaa kuten aina. Olemme iloisia asiakkaasta joka osoittaa omistautunutta huolenpitoa työntekijöitään kohtaan. Työpisteet on varustettu sähköisesti säädettävillä pöydillä ja teknisesti monipuolisilla työtuoleilla, joissa on myös säädettävä niskatuki (Plus ja Capella). Vedämme myös ergonomian koulutusjaksoja, jotta Volvon työntekijät voivat saada käyttöönsä parhaat hyödyt uudesta sisustusratkaisustaan," kertoo Monika Miksa, Key Account Manager Kinnarps Puola.

Kiinnostuitko tästä kohteesta? Mietitkö mitä sinun tiloillesi voisi tehdä?

Ota yhteyttä

Fields

Fields

297 Värit & Materiaalit | 23 Varianttia

Conica

Conica

Conica

Conica

Julia

Julia

Dropp

Dropp

Pond

Pond

Matsumoto

Matsumoto

Lounge

Lounge

Embrace

Embrace

335 Värit & Materiaalit | 24 Varianttia

Polar

Polar

264 Värit & Materiaalit | 2 Varianttia

Plus

Plus

324 Värit & Materiaalit | 12 Varianttia

Capella

Capella

264 Värit & Materiaalit | 4 Varianttia

Petals

Petals

Invito

Invito

265 Värit & Materiaalit