Referenssi: Yareal Polska

Kohteen tiedot

Asiakas:
YAREAL Polska Sp. z o.o

Pinta-ala:
946,24 m2

Valmistuminen:
2021

Sijainti:
Warszawa

Projekti:
BIT CREATIVE

Toimeenpano:
Studio Quadra

Moderni Yareal Puolan työympäristö Varsovan Lixa kompleksissa

Yareal Polska on johtava korkealaatuisten toimisto- ja asuintilojen kehittäjä. Sen lippulaiva on LIXA toimistokompleksi Varsovassa, johon yrityksen pääkonttori muutti kesäkuussa 2021. The Bit Creative studio vastasi sisustussuunnittelusta ja Kinnarps kalustuksesta.

Uuden toimiston tavoitteena oli luoda harmoniset tilat, jotka heijastavat brändin ainutlaatuisuutta ja tarjoavat dynaamisen ja uusimpia trendejä hyödyntävän tilan toimistotyölle. Tasapainoisen väripaletin ja korkealaatuisten materiaalien ansiosta sisustuksesta tuli samaan aikaan tyylikäs, moderni, yhtenevä ja kotoisa.

 

Kaksi vyöhykettä

Yareal Polskan toimistotila, pinta-alaltaan lähes tuhat neliömetriä, on jaettu kahteen vyöhykkeeseen. Ensimmäinen, vierailijoille avoinna oleva vyöhyke, kattaa vaikuttavan vastaanottoalueen, jossa on aula ja vaatesäilytys, sekä useita puoliavoimia tiloja epämuodolliseen kokoustamiseen, suuria kokoushuoneita ja pienempiä 5-6 henkilön huoneita. Toinen vyöhyke, henkilökunnalle tarkoitettu, on avara tila, jossa on erillisiä alueita erilaisille osastolille ja avoimia tiloja yhteistyöhön ja projekteille sekä useita neuvotteluhuoneita, sopukka keskittymiseen ja 3 huonetta suurta keskittymistä vaativille tehtäville. Tilava keittiö, josta on pääsy terassille ja sen ruokailutilaan sekä kahvilaan, joita voidaan myös hyödyntää työskentely- ja reuntoutumispaikkana. 

Yareal Polskan työympäristö suunniteltiin tiimin työskentelytapojen analyysiin pohjautuen, ottaen huomioon työntekijöiden tarpeet. Avoin tila on osoitettu yhteistyön ja viestinnän tehtäville ja sen toiminnallinen jaottelu tarjoaa sekä intiimin tunnelman kokouksien pitoon sekä erinomaiset olosuhteet yksilötyöhön ja keskittymiseen. "Puhtaan pöydän käytänne" tekee mahdolliseksi nopean työpisteen vaihdon tiimien välillä, ja rohkaisee myös sähkösäätöisten pöytien käyttöön.

"Joustavuus ja tiimityö olivat korkealla tärkeysjärjestyksessä, ja yhdistelmä jaettuja ja hiljaisia työpisteitä rohkaisee työntekijöitä liikkeeseen. Design, mukaan lukien Kinnarpsin asiantuntijoiden valitsemat kalusteratkaisut, heijastavat sellaisia arvoja, kuten rehellisyys ja vilpittömyys, kannustavat erinomaisuutta, tiimityötä, sitoutumista ja kestävää kehitystä, jotka ohjaavat päivittäisiä toimia" - kertoo Iwona Zielińska, Office Manager, Yareal Polska.

Vastaus uusiin tarpeisiin

Ympäristö ja työtavat ovat viimeaikoina kohdanneet merkittäviä muutoksia, joiden katalysaattorina on toiminut pandemia. Tästä syystä avaintekijänä oli toisaalta tarve varmistaa turvallinen työympäristö ja toisaalta luoda miellyttävät olosuhteet kohtaamisille ja tiimityölle toimistossa.

"Tässä projektissa halusimme mukauttaa toiminnot tämän päivän työskentelytapaan ja harmonisoida tilan esteettisesti brändin identiteettiin sekä yrityksen toimintaan sopivaksi" - sanoo arkkitehti Barnaba Grzelecki, BIT CREATIVEn perustaja.

Eniten aikaa vieväksi tehtäväksi projektissa osoittautuivat esteettiset tekijät. BIT CREATIVEn suunnittelijat toimittivat monia ideoita realistisiin visualisointeihin perustuen. Heidän työnsä johdosta projekti suunniteltiin huolellisesti pienintä yksityiskohtaa myöten. Selkeä listaus jokaisen tilan kaikista tarvikkeista toimi perustana yksilöllisten elementtien valinnassa. Erittäin tärkeää oli, että asiakkaan projektitiimi sai mahdollisuuden nähdä ja kokeilla kalusteita Kinnarpsin showroomissa ja asiakkaan pääkonttorin tiloissa.

 

Tilakokonaisuus:

Vierailijoiden vyöhyke: vastaanottoalue ja vaatesäilytystilat sekä kohtaamistilat, joissa on puhelinkoppeja, suuri kokoustila siirreltävine seinineen sekä pienempiä tiloja 5 - 6 henkilölle.

Työntekijöiden vyöhyke: avoin tila, jossa on alueita eri osastoille, avoimia tiloja yhteisille projekteille, aulatiloja, jaettu työskentelytila vaativalle, keskittymistä edellyttävälle työlle, neuvotteluhuoneet 5 - 8 henkiölle, 3 huonetta keskittyneeseen työhön ja noin 70 m2:n  keittiö josta on pääsy terassille.

Tärkeimpänä kaikesta - ergonomia

Kinnarpsin kalusteiden vastuullisuus, design ja korkea laatu vahvistavat Yarealin brändin arvoja, jotka olivat projektin perustana. Kaikkein tärkeimpänä kuitenkin kalusteiden ergonomia. Plus 6772 työtuoli valittiin työntekijöiden analyysissa ilmoittamien mielipiteiden perusteella. Työntekijöillä oli myös mahdollisuus testata kalusteita, ennen kuin lopulliset valinnat tehtiin.

Yksi avaintekijöistä, jotka määrittelivät valintaamme työskennellä juuri Kinnarpsin kanssa, oli ergonomisten työympäristöjen varusteiden laajuus, mukaan lukien työtuolit ja sähkösäätöiset pöydät, sekä tyylikkäät ja mukavat kokoustilojen nojatuolit ja korkealaatuiset ja toiminnalliset kokouspöydät.

Iwona ZielińsIka, Office Manager, Yareal Polska.

Viimeistelytyöt ja työympäristön valmiiksi saattaminen, mukaan lukien tilaus, toimitus ja kalusteiden asennus sekä viherisisustus, kesti 4 kuukautta. Suurin haaste, mikä liittyi tähän vaiheeseen oli pandemian vaatima etäisyyksien pito. Loistavan yhteistyön ansiosta kaikki osapuolet onnistuivat toimimaan tehokkaasti mukavassa ilmapiirissa ja, mikä tärkeintä, sovitussa aikataulussa.

Uusi lähestymistapa työympäristöön

Yareal Polskan toimisto ei ole ainoastaan silmin nähden viehättävä tila, vaan ennen kaikkea se huokuu uutta lähestymistapaa työympäristön muutoksiin.

"Emme muuttaneet ainoastaan sijaintia, vaan myöskin työtapoja työympäristössä. Uusi toimistomme on yhdistelmä kahdesta tällä hetkellä vallitsevasta toimistomallista - perinteinen ja muunneltava. Uskomme, että vaihteleva ja ergonominen työympäristö useine tiloineen hybridityölle ja etäpalavereille, jotka ovat tulleet osaksi työtä, rohkaisee kaikkia työntekijöitä käyttämään toiistoa" - tiivistää Jacek Zengteler, General Director, Yareal Polska.

Yareal on yhtiö, jolla on kokemusta toimistotilojen luomisesta ja siten vaativa asiakas. "Olemme ylpeitä siitä, että Kinnarps valittiin mukaan projektiin. Olemme iloisia positiivisesta palautteesta, jota toimiston käyttäjät ovat antaneet. Yarealin työntekijät korostavat tyytyväisyyttään ergonomisiin työpisteisiin, toiminnallisuuteen ja kokoustilojen mukavuuteen sekä koko toimiston yhteneväisyyteen" - lisää Beata Osiecka, CEO, Kinnarps Polska.

 

 

FILM: FOTOMOHITO

Piditkö tästä referenssistä? Haluaisitko tietää, mitä voisimme tehdä sinun tiloillesi?

Ota yhteyttä

Kohteen tuotteita

Plus

Plus

324 Värit & Materiaalit | 12 Varianttia

Monroe

Monroe

315 Värit & Materiaalit | 8 Varianttia

Scandinavia

Scandinavia

263 Värit & Materiaalit | 4 Varianttia

Jeffersson

Jeffersson

Deli

Deli

Neo baarituoli

Neo baarituoli