Referenssi: Zurich Group, Germany

KOHTEEN TIEDOT

Asiakas:
Zurich Group Germany - Zurich Campus Messecity Cologne

Sijainti:
Deutzer Allee 1, 50679 Cologne

Pinta-ala:
Approx. 53,300 m² incl. 46,600 m² in use by Zurich

Lattiapinta-ala:
44,000 m²

Rakennusaika:
30 months (construction and planning)

Valmistuminen:
February 2020

Employees at location:
2,800

Workplaces:
2,230

Zurich project management:
Christoph Graumann, Head of Corporate Real Estate & Workplace Services Germany

 

graumann.jpg

In the foyer: Christoph Graumann, Head of Corporate Real Estate & Workplace Services Germany and his project team managed the centralisation of the Bonn and Cologne locations and the implementation of the new working environments on the Zurich Campus

 

zurich-huas.jpg

Zurich Campuksen uudet tilat sijaitsevat messukaupunkina tunnetussa Kölnissä. kolmen uuden rakennuksen sijainti Rein-joen rannalla, kuvastaa yrtyksen edelläkulkijan roolia vakuuttamisen maailmassa. Uudet tehtävien mukaiset tilat tukevat nopeaa päätöksen tekoa ja sujuvaa viestintää.

Zurich campus

Yhdistämällä aikaisemmin Bonnissa ja Kölnissä sijainneet toimistot uuteen pääkonttoriin Zurich on ottanut uuden askeleen kohti uutta työskentelytapaa.

Yhteensä 2800 työntekijän yhteisö Reininmaassa sijaitsee nyt samassa paikassa, uusissa aistikkaissa tiloissa. Innovatiiviset tilaratkaisut asettavat sujuvan viestinnän etusijalle. Koko sisustuskonseptin suunnittelivat asiantuntijat, mukaan lukien Kinnarps, tiiviissä yhteistyössä muutosta koordinoivan tiimin kanssa, johon kuului myös jäseniä Zurichin työntekijöistä.

Zurich Campuksen rakennukset on niemetty kolmen meren mukaan. Atlantissa on 16 kerrosta, Pasificissa seitsemän ja pienimmässä rakennuksessa, Intian meressä, on kolme kerrosta Zurich Campuksen käytössä. Nimikonsepti kehittyi kansainvälisen kilpailun avulla ja heijastuu läpi koko alueen mukaan lukien eri kerrokset ja kokoushuoneet.

Harjoittelijoista johtajiin saakka kaikki työskentelevät avoimissa tiloissa tiimiensä kanssa. Yhden, kahden ja kolmen hengen toimistohuoneet ovat mennyttä aikaa. Vaikka kaikilla on oma tiimi, voidaan mobiilit laptopit kytkeä minne tahansa monista erilaisista alueista koko alueella tai yhdistää Wi-Fiin.

Joustava, monipaikkainenn työskentely on mahdollista FlexWork-konseptin avulla ja perustuu työntkeijöiden tarpeisiin.

 

bild02b.jpg

Työympäristön avoimella alueellla sijaitsevat Kinnarpsin ergonomiset työpisteet tarjoavat monia hyötyjä, kuten joustavamman päätöksen teon, poistamalla esteet työntekijöiden väliltä. Tilan akustiikkaan on panostettu paljon, jotta äänitaso ei keskeyttäisi työntekoa. Zurich Campus on saanut kultaluokituksen Saksan kestävää kehitystä mittaavan DGNB järjestelmän mukaisesti. Tiukkoja kestävyysvaatimuksia noudatettiin rakentamien aikana. Aivan kuten Kinnarps, myös Zurich asettaa ympäristölle, taloudelle ja sosiaaliselle kestävyydelle suuren painoarvon. Tämä oli yksi niistä syistä, minkä takia Kinnarps tuli valituksi projektin kumppaniksi.

Viestintä on avainasemassa. Kokoushuoneita on 53, 84 think tank -tilaa, 16 yhteistyön tilaa ja 33 eri kokoista neuvotteluhuonetta. Lukemattomat mahdollisuudet erilaiseen kommunikointiin ovat siis saatavilla. Onpa kyseessä konferenssi, spontaani keskustelu tai syvemmät ajatusten vaihdot kahden tai kolmen ihmisen välillä. 

Työntekijät otettiin aktiivisesti mukaan kehittämään tilakonsepteja alusta alkaen. Korkeussäädettäviä työpöytiä testattiin ja muita tuotteita käytettiin pilottialueilla. Lasiseinäiset kokoushuoneet olivat myös testikäytössä. Kaikki havaittu hienosäätö siirtyi sujuvasti seuraavaan suunnitteluvaiheeseen.

bild06.jpg

Puhelinkopit joissa on verkkoyhteys ja mahdollisuus työskennellä häiritsemättä puhelujen osalta tai kannettavalla, joutumatta kuitenkaan täysin pois toisten joukosta.

bild04.jpg

Työntekijöiden hyvinvointi on keskeisellä sijalla Zurichin organisaatiossa. Kaikenkaikkiaan ns. terveystiloja on kahdeksan ja niissä yhteensä on enemmän kuin 20 erilaista terveyttä edistävää välinettä. Voi valita käyttääkö pyörää vaii tramboliinia - liike pitää ihmiset kunnossa. Näissä tiloissa voi ladata akkuja ja pitää mikrotaukoja mukavissa riippuvissa tuoleissa.

 

bild05.jpg

Jos tahdotaan parantaa hyvinvointia työympäristössä on seisomisella suuri merkitys. Saatavana on erilaisia kävelymattoja, joiden avulla liikettä voi tuoda työpäivään lisää.

Erikoismatto, akustisilta ominaisuuksiltaan tehokkaat väliseinät sarjan P työpöytien ja pehmustettujen istuimien välillä sekä sohvat vähentävät kerroksessa kantautuvaa melua ja tekevät keskittyneestä työstä helppoa. Työpöytien sijoittaminen riviin on suunniteltu myös jälkikainunta-aikaa ajatellen. 

bild10.jpg

Toimiston tilat eivät tarjoa ainoastaan hienoja maisemia, vaan Zurich pitää huolta myös työntekijöidensa fyysisestä hyvinvoinnista. Sky Lounge -ravintolan lisäksi löytyy 'coffice' jokaisesta kerroksesta. 'Maailman merien' mukainen nimikonsepti jatkuu myös kahvilatiloissa, sillä ne on nimetty meriä ympäröivien maiden mukaan. Myös niiden design on mietitty kuhunkin teemaan sopivaksi ja niin ne antavat henkilökunnalle mahdollisuuden kokea matkan omaisia tuulahduksia maapallon eri puolilta.

Space

Space

Space-kaappi rulo-ovella

51 Värit & Materiaalit | 65 Varianttia

Plus

Plus

324 Värit & Materiaalit | 12 Varianttia

Plint

Plint