Kulissien takana

HARMONIA
OSANA HOLISTISTA ERGONOMIAA

Kuinka voi pukea sanoiksi jotain abstraktia mutta kuitenkin todellista, joka vaikuttaa kaikkiin aisteihin? Mitkä asiat työpaikallasi lisäävät hyvinvointia, luovuutta ja tuottavuutta? Joskus monimutkaiset kysymykset vaativat yksinkertaisia vastauksia. Tässä kohtaa vastaus on kokonaisvaltainen ergonomia. Aihepiiri on laaja, ja jotta voisimme selkeyttää sitä, vertasimme ergonomiaa musiikkiin.
Näin lähdimme luomaan harmoniaa.

bts-collage.jpg

Yhdistimme voimat upeiden muusikkojen kanssa korostaaksemme ergonomian merkitystä laajemmasta näkökulmasta. Musiikki, kuten myös ergonomia, vaatii onnistuneen lopputuloksen saavuttamiseksi konsensusta ja yhtenäisyyttä. Molemmat edellyttävät yksityiskohtien ja kokonaisuuden syvällistä ymmärrystä, sillä orkesteri tai työympäristö ei ole vahvempi kuin sen heikoin lenkki. Kaikkien on oltava yksimielisiä ja ymmärrettävä, mitä mahdollisuuksia ja edellytyksiä on olemassa. Ergonomian kaikki osatekijät on huomioitava, jotta lopputulos olisi aidosti onnistunut ja sisustusratkaisusta saataisiin kaikki irti. On ero melun ja äänen välillä. Ja epätasapainon ja tasapainon ero. Muusikot harjoittelivat, oppivat toisiltaan ja esittivät KInnarpsille tekemänsä kappaleen keskinäisessä harmoniassa. Tässä ovat taiteilijat.

Karin Hammar 

- Harmoniassa on kyse tasapainosta. Tasapainoisuus ja tarkkanäköisyys antavat mahdollisuuden sille, että hetkessä voi tapahtua odottamattomia asioita. Hyvä vuorovaikutus muusikoiden välillä edellyttää instrumentin täydellistä hallintaa ja valmistautumista käsillä olevaan musiikkiesitykseen. Tämä saattaa kuulostaa ristiriitaiselta, mutta mitä paremmin on valmistautunut, sitä vapaampi on.

Kuka: Karin Hammar, kansainvälisesti toimiva freelance-ammattimuusikko
Instrumentit: Pasuuna
Genret: Jazz, pop ja maailmanmusiikki
Keskeistä ergonomiassa: Hyvä akustiikka ja valaistus sekä mukava käsinojaton tuoli 
Hyvä tietää: Jazz-genren useiden arvostettujen palkintojen voittaja

Olof Kennemark

- Pidän siitä, kun harmoniset soinnut vaikuttavat musiikkiin ja auttavat korostamaan sävelmää. Kun tunnen oloni rauhalliseksi ja tasapainoiseksi, tunnen myös harmoniaa. Olen varma, että mielentilani vaikuttaa musiikkiini. Hyvä vuorovaikutus edellyttää tarkkanäköisyyttä ja rehellistä musiikillista ilmaisua ryhmän sisällä. Kaikkien on tehtävä parhaansa luodakseen jotain itseään suurempaa.

Kuka: Olof Kennemark, folk-muusikko ja viuluopettaja
Instrumentit: Viulu
Genret: Folk-musiikki    
Keskeistä ergonomiassa: Hyvä tasapaino yksityisyyden ja sosiaalisen vuorovaikutuksen välillä, hyvä valaistus 
Hyvä tietää: Alkoi soittaa viulua 6-vuotiaana isänsä jalanjäljissä

Saba Zolfaghari

- Harmoniassa on jotain symbioottista. Elämässä on kyse antamisesta ja saamisesta tasapuolisella ja jatkuvalla tavalla. Löydän harmoniaa soittaessani instrumenttiani. Minulle musiikki on yhteistyötä, jossa äänet ja instrumentit soivat harmoniassa ja luovat yhdessä taideteoksen. Se on kollektiivinen tuotos, eikä useita tekijöitä luomassa omaansa.

Kuka: Saba Zolfaghari, freelance-muusikko ja opiskelija
Instrumentit: Persialaiset lyömäsoittimet, kehärumpu
Genret: Perinteinen persialainen musiikki    
Keskeistä ergonomiassa: Ei häiritseviä ääniä ja hyvä tuoli ja työpöytä
Hyvä tietää: Aloitti soittamisen jo lapsena katseltuaan Iranin televisiosta soitantaa kehärummuilla

Gustav Hördegård

- Harmonia on jotain tavoittelemisen arvoista. Se on toivottava ja tyydyttävä mielentila, mutta myös jotain vaikeasti saavutettavaa. Menestyksekkään keikan jälkeen käyn yleensä kierroksilla lavalla bändin kanssa soittamisen jälkeen, mutta kun tilanne tasaantuu, mielen täyttää usein harmonia. Musiikki on minulle kaikki kaikessa, se on työni ja suurin kiinnostuksen kohteeni. 

Kuka: Gustav Hördegård, freelance-ammattimuusikko
Instrumentit: Basso ja kontrabasso   
Genret: Pop, jazz ja soul    
Keskeistä ergonomiassa: Soittimet, joita haluan soittaa ja soittimet, jotka ovat vireessä
Hyvä tietää: Koukuttui musiikkiliikkeen bassokitaraan 11-vuotiaana

Jacob Hallberg

- Luovan prosessin on oltava hauska ja palkitseva. Muusikkona on tärkeää olla myös tarkkanäköinen. Kun orkesterin ilmapiiri on hyvä, se näkyy aina ulospäin. Se on harmonian yksi ilmentymä. Toinen on sellainen syvä keskittyminen, joka jättää alleen häiriötekijät, jopa nälän. Harmoniassa on kyse myös rentoutumisesta ja mielen rauhoittamisesta liikkeen tai fyysisen työn kautta.

Kuka: Jacob Hallberg, säveltäjä ja äänisuunnittelija
Instrumentit: Piano ja kitara
Genret: Pop, soul, rock, reggae, EDM ja jazz   
Keskeistä ergonomiassa: Hyvä valaistus ja mahdollisuus vaihtaa istuma-asentoa
Hyvä tietää: Rakentaa kitaroita isänsä kanssa

 

 

"Musiikilla on voima ilmaista tunteita, mutta kyse on muustakin kuin vain esityksestä. Mielenkiintoni perustuu myös teknologiaan ja kädentaitoihin. On ollut todella palkitseva ja inspiroiva kokemus saada työskennellä yhdessä Kinnarpsin kanssa tässä uudessa yhteydessä."

Jacob Hallberg, Säveltäjä

bts-end.jpg

"Haluamme Kinnarpsilla luoda sisustusratkaisuja, jotka auttavat ihmisiä menestymään, tuntemaan olonsa hyväksi ja saavuttamaan täyden potentiaalinsa. Musiikin ja ergonomian rinnasteisuus tuntuu täydelliseltä."

Ann Cederwall
Director Global Marketing & Communications
Kinnarps

"Kun puhutaan ergonomiasta, monet ajattelevat välittömästi tuoleja ja istumista, mutta kyse on niin paljosta muusta. Nyt on tärkeämpää kuin koskaan tarkastella kokonaisuutta, jotta voidaan suunnitella terveellisiä ja menestyviä työympäristöjä."

Anders Lundahl
Ergonomian ammattilainen ja fysioterapeutti
Kinnarps

bts-2.jpg