Kinnarps julkaisi lisää EPD dokumentteja

EPD (Environmental Product Declaration) on kolmannen osapuolen todentama määrämuotoinen asiakirja, joka rekisteröidään ja julkaistaan julkisessa tietokannassa. Kinnarps julkaisi ensimmäiset riippumattoman osapuolen varmentamat ympäristöselosteensa huhtikuussa 2022 ja valitsi julkaisukanavakseen EPD Norge -portaalin.

Huhtikuussa 2024 dokumentteja on julkaistu yhteensä kaksitoista ja niitä julkaistaan vähitellen lisää. Läpinäkyvää ja vertailukelpoista tietoa sisältäviä ympäristöselosteita on julkaistu useasta suositusta työtuolisarjasta, kuten 6000/8000 ja Plus[6]/Plus[8] sekä mm. moduulisohvasarjasta Gino.

Selosteiden sisältämiä luotettavia ympäristövaikutustietoja voidaan käyttää apuna kestävän kehityksen mukaisten valintojen tekemiseen.


imagehqhth.pngAjaton ja tyylipuhdas moduulisohva Gino

 

EPD:n sisältämä tieto

EPD-dokumentti perustuu tuotteen elinkaaren LCA-arviointiin (Lifecycle assesment) ja kattaa kaikki vaiheet raaka-aineiden hankinnasta tuotteen toimitukseen, mukaan lukien käytön jälkeisen kierrätyksen.

Se huomioi myös tuotteen käytöstä ja käytöstä poistamisesta aiheutuvat ympäristövaikutukset, mukaan lukien hiilijalanjälki ja vaikutukset ilmaan, vesistöön ja maaperään.

imagedlvzi.png