Kinnarps haastaa ajatukset kestävästä kalusteesta ja kiertotaloudesta

Vaikka tuote olisi kierrätettävä, ei se automaattisesti takaa sen olevan kestävän kehityksen mukainen. Kinnarps uskoo, että on tärkeää luoda sisustusratkaisuja ja kalusteita, jotka ovat kestävästi valmistettuja ja käytössä pitkäikäisiä. Tästä syystä yritys lanseeraa nyt kestävän kiertävyyden konseptin.

Vuosittain yli 10 miljoonaa tonnia kalusteita heitetään pois yksinomaan Euroopassa. Kestävyyden konsepti on haastettava kertakaikkiaan ja otettava vastuu siitä, miten kaluste on muotoiltu, valmistettu ja kuljetettu, jotta voidaan luoda kestävää sisustamista kiertotalouden toteutumiseksi.

Usein kierrätettävyys rinnastetaan kestävyyteen, mutta kestävää kierrättämisestä tulee vasta, kun tuotteita on ensin käytetty pitkän aikaa. Esimerkiksi kalusteiden elinkaarta on kyettävä jatkamaan ja jo suunnittelussa varauduttava tuotteen päivittämiseen, uudistamiseen ja muokkaamiseen. Pääasia ympäristövaikutusten vähentämisessä on, että kalustetta käytetään mahdollisimman pitkään. Silloin sen elinkaaren vuosittainen ympäristövaikutus on mahdollisimman pieni.

Kestävä kehitys on ollut osa Kinnarpsin DNA:ta jo perustamisvuodesta 1942 alkaen. Korkealaatuisten, viehättävien ja pitkäikäisten sisustusratkaisuiden toimittaminen ei ole uutta yritykselle. Nyt yritys kuitenkin vie kestävyystyönsä askeleen pidemmälle lanseeramalla konseptin, joka nostaa esille kolme kaikkein tärkeintä osatekijää, mitä tulee kestävien sisustusratkaisujen valintaan.

Kestävä kiertävyys on Kinnarpsin konsepti, joka tarjoaa uuden tavan käyttää ja ajatella sisustusratkaisuja. Se auttaa yritysjohtajia, ostajia ja arkkitehteja tekemään kestäviä, kierrätettäviä ja toiminnallisia valintoja analysoimalla organisaation tarpeet. Kyse on tietoisista valinnoista ja joustavista, korkealaatuisista sekä tulevaisuudenpitävistä ratkaisuista. Tuloksena on sisustus, jolla on matalat elinkaarikustannukset ja joka on muotoiltu tunnistettujen tarpeiden mukaisesti edistämään hyvinvointia, tehokkuutta ja menestystä – samalla se säästää luonnonvaroja.

Konsepti sisältää erilaisia palveluita, kuten työympäristöanalyysin toimistojen, oppimisen ja hoivasektorin toimitiloille sekä mahdollisuuden päivittää ja uudistaa olemassa olevia kalusteita sekä pidentää olemassa olevan sisustusratkaisun ikää ja toimivuutta asiakkaan tarpeiden muuttuessa.

“Kestävät sisustusratkaisut käsittävät sekä tämän hetken että tulevaisuuden. Valittaessa sisustusratkaisua on tärkeää ottaa huomioon sen koko elinkaari ja aloittaa organisaation tarpeiden tunnistamisesta sekä luoda joustavat ratkaisut jotka todella tukevat päivittäisen työn suorittamista. On tärkeää myös hankkia kalusteet joiden materiaali on huolellisesti valikoitu ja muotoiltu uudistettavaksi, jotta voidaan maksimoida ratkaisun elinkaari ja luoda kestävää kiertävyyttä.” Jenny Hörberg Global Range Director Kinnarps

“Autamme asiakkaitamme tekemään kiertotaloutta tukevia valintoja alusta alkaen. Valintoja, jotka tarjoavat olosuhteet aikaa kestäville ympäristöille. Sisustusratkaisumme perustuvat analysoituihin tarpeisiin, ovat yksilöllisisä, ergonomisia ja joustavia ja suunniteltu tämän päivän yksilöille ja tehtäville. Samalla ne ovat valmiit kohtaamaan tulevaisuuden tuomat haasteet. Uudistettavilla kalusteilla ja konsepteilla luomme sisustusratkaisuja, joita voi muokata muuttuvien olosuhteiden mukaan kestämään pitkän aikaa.” Dan Molander Global Sales Director Kinnarps

Circles of Change -konseptiin voi tutustua Orgatec-messuilla, osastollamme  Halli 9 A010.