Kinnarps jännittävässä design-projektissa

Mielenkiintoinen yhteistyöprojekti esiteltiin Stockholm Design Week 2021 aikana. Kinnarpsin ja Beckman's College of Designin muotoiluyhteistyö oli esillä Greenhousessa Tukholman keskustassa. Mielenkiintoisessa projektissa opiskelijat muotoilivat kalusteen yhteistyössä Kinnarpsin kanssa.

"Meille on tärkeää päästä osalliseksi tämän kaltaiseen design-yhteistyöhön. On aina mielenkiintoista nähdä millaisia innovatiivisia design-ideoita toimialaamme liittyvillä opiskelijoilla on. Olemme nähneet pajon positiivista tässä Beckmans College of Designin projektissa, jossa painopisteessä on ollut muotoilla tuote, joka sopii hyvin tämän päivän joustavaan työtapaan."

Jenny Hörberg, Director, Global Range & Design, Kinnarps AB

Muotoilutehtävän ohjeistus jonka opiskelijat saivat, sisälsi termejä, kuten joustavuus, mobiilius, monikäyttöisyys, kestävyys, kierrätettävyys ja kodikkuus. Uusien ympäristöjen suunnittelu toimistoihin, kouluihin ja hoiva-alan tarpeisiin vaatii joustavia ratkaisuja sekä kalusteita. Tapamme tehdä työtä pyrkii olemaan yhä joustavampi ja liikkuvampi, joten myös välineiden on tärkeää mukautua tähän sopiviksi.

Tuloksena on tuoteprototyyppi, nimeltä Cael, mikä on joustava laptop-pyöytä, joka soveltuu julkitiloihin. Muotoiluprosessi perustui pyörän semiotiikkaan. Sillä haluttiin viestiä liikkeestä graafisen ilmaisun keinoin. 

"Pöytää on helppo käsitellä. Se on mobiili ja sovitettavissa matalalla istuvalle henkilölle. Saimme etua yrityksen teräksenkäsittelytaidoista. Meitä inspiroi Kinnarpsin klassinen Jig-tuoli. Tavoitteenamme on aina alhainen materiaalien kulutus ja vähäinen tuotantoelementtien käyttö. Caelin optimistinen muotokieli on tarkoitettu muuttuvaan työympäristöön."

Anna Rothlin and Emma Falkehed, Beckmans School of Design

Muotoilullisen yhteistyön tulos esiteltiin mininäyttelyssä Greenhousessa Tukholman keskustassa Stockholm Design Week 2021 aikana 8-13. helmikuuta 2021.