Kinnarps osana jännittävää design-yhteistyötä Tukholman kalustemessuilla

Tukholman kalustemessujen yhteydessä nähdään kaksi designprojektia, joissa Kinnarps on tehnyt yhteistyötä opiskelijoiden kanssa. Nämä kaksi mielenkiintoista projektia ovat esillä Greehousessa - yhdessä messujen suosituimmista näyttelyalueista, jossa muotoilijat ja designkoulut sekä uudet designkyvyt voivat esitellä prototyyppejä.

"Meille on tärkeää osallistua tällaiseen design yhteistyöhön. On aina mielenkiintoista nähdä millaisia innovatiivisia muotoiluajatuksia ja ideoita oppilailla on toimintaamme liittyvillä alueilla. Olemme nähneet paljon positiivista näissä projekteissa. HDK-Valand Academy ja Art and Design suunnittelevat ikääntyneille. Silloin täytyy erityisesti ottaa huomioon käyttäjän tarpeet. Beckmans College of Designin projektissa keskityttiin erilaisiin kohtaamisiin ja niiden syntymiseen."

Jenny Hörberg, Director, Global Range & Design, Kinnarps AB

HDK-VALAND ACADEMY OF ART AND DESIGN – DESIGN FOR AGING

Design yhteistyö Kinnarpsin ja HDK-Valand Academy of Art and Designin tehtiin puun käsittelyyn keskittyneessä muotoiluohjelmassa. Ohjelmassa on työskennelty ikääntyvyyden ympärillä teemalla "Touch Sense". Laaja tutkimus jonka oppilaat aiheesta tekijät pohjautui KINNARPS NEXT CARE® konseptiin ja Kinnarpsin Parantavien tilojen käsikirjaan. Projekti oli osa kurssia, jonka nimi oli "Design Meets Industry", jossa oppilaat oppivat miten sellaista aihetta kuten ikääntyminen, lähestytään toimialalla osana taiteellista prosessia. Opiskelijat tekivät yhteistyötä hoivakodin ja sen asukkaiden kanssa. Tulokset eroavat villisti, monet niistä on johdettu filosofisemmin, runollisella tasolla, jossa "Transitio" (ikääntyminen) on yksi elämän prosesseista, ei mikään tila tai sairaus. The Beyond time -näyttely on toteutettu yhteistyössä Japanin Kobe Design Universityn kanssa. Opiskelijat työskentelivät saman aiheen ympärillä, mutta keskittyen liikkeeseen ja fyysiseen aktiivisuuteen.

Lopputulos on esillä Tukholman kaluste- ja valaisinmessujen Greenhousessa, osastolla C04:48.

BECKMANS COLLEGE OF DESIGN – NATURAL MEETING PLACES

Toinen suunnitteluprojekti koski tuotetta ja yhteistyötä Kinnarpsin ja Beckmans College of Design's Form ohjelmaa. Kaksi oppilasta, yhteistyössä Kinnarpsin kanssa, saivat suunnitella kalusteen. Muotoilutyön kuvaus sisälsi termejä kuten "luovuus", "odottamattomuus", "kestävyys" ja "perhe". Kun kyseessä on koulutila, on tutkittava monia eri tekijöitä. Tarvetta on luonnollisille kohtaamispaikoille, muodollisille ja vapaammille tiloille. Opiskelijat tekivät paljon tutkimusta siitä, kuinka ihmiset tekevät yhteistyötä ja kuinka sitä voidaan edistää ja kehittää. Tavoitteena oli kehittää tuote joka voisi olla luonnollinen kohtaamistila. Paikka, tila tai tuote jossa ihmiset voivat luontevasti kokoontua ja toimia epämuodollisesti - Visual Communications programmen opiskelijoiden kehittämän projektin teemaksi muodostui "Epilogue - A Love Story".  Epilogue on paikka, jossa tapahtuu uusia alkuja. Tuotteen nimeksi tuli EVY, joka samalla kunnioittaa myös Kinnarpsin toista perustajajäsentä Evy Andersson.

 

"Kinnarps-logo inspiroi muotoa. Ensinnäkin piste (tähti) i:n yläpuolella. Viimeisinä viikkoina olemme käyttäneet paljon aikaa miettien ideaa miten kalusteen muoto voi edistää kohtaamisia. Voimmeko tehtä keinumekanismin päivävuoteeseen? Entä voimmeko moduloida nuottiviivastoa?"

Sinar & Rasmus, Beckmans College of Design, ROOMS LIGHT FURNITURE