Kinnarpsin LEIA sai iF DESIGN AWARD 2018 palkinnon

Vuosi 2018 alkoi upeasti. Tällä erää LEIA tuolimme on saanut arvostetun palkinnon, sille on myönnetty iF DESIGN AWARD 2018, joka on yksi muotoilumaailman tunnetuimmista.

..

LEIA on toiminnallinen, ergonominen ja tyylikäs kokoustuoli, joka sopii hyvin sekä neuvottelu- että koulutustiloihin, kahviloihin ja muihin yleisiin tiloihin. Tuoli on sekä pinottava (jopa 30 tuolia päällikkäin) että kytkettävä ja hyvä valinta suurempienkin tilojen kalustamiseen kuten auditorioihin, luentotiloihin ja ruokaloihin, joissa se täyttää paikkansa tilatehokkaasti. Leia on muotoilultaan selkeälinjainen ja silti miellyttävä. Se on saatavana erilaisina toteutuksina, muovisella tai verhoiillulla istuimella, kolmena korkeutena; matalana ja korkeana baarituolina, nojatuolina sekä korkeussäädettävällä pyörällisellä ristikkojalustalla varustettuna. Saatavana on myös joukko materiaaleja ja värejä joista voi valita sopivan tilan luonteen mukaisesti.

Leian ideana on yhdistää sekä toiminto, muoto että ergonomiset edut. Sen on suunnitellut Johan Larsvall ja Nils Löventorn Idesignista.

- Halusimme Leian muotoilussa viedä skandinaavisen designin sen äärilaidalle. Kaikki tuolin muodot on tarkkaan mietitty mukavuutta ajatellen. Se on ergonominen ja miellyttävä istua. Samaan aikaan se viestii ajattomuutta ja sopii hyvin moderneihin työympäristöihin sekä julkitiloihin, sanoo Johan Larsvall, Idesign.

 

iF Design Award
Jo 60 vuotta on iF Design Award ollut tunnettu laadukkaan muotoilun arvioijana. iF-merkki on tänä päivänä hyvin tunnettu ja palkinnon katsotaan olevan yksi tärkeimmistä muotoilupalkinnoista maailmassa. Maininnat jaetaan seuraaville osa-alueille: Tuotteet, pakkaukset, viestintä, muotoilu, arkkitehtuuri, sisustusarkkitehtuuri sekä konseptointi. Kaikki myönnetyt palkinnot esitellään myös iF design Guide –julkaisussa, iF design app -sovelluksessa sekä iF Design -näyttelyssä Hampurissa. Kaiken kaikkiaan jury arvioi 5 500 hakemusta joita oli lähetetty 59 maasta.