Paluu turvallisempaan kouluun

Kun koulut taas avataan on käsityksemme hygieniasta ja joukkojen kokoontumisesta aivan erilainen kuin alkuvuodesta. Mitä pitää ottaa huomioon koulutiloihin palattaessa? Voiko tilojen toiminnallisuutta jollain tavoin parantaa? Miten voimme estää virusten leviämistä yhteisissä tiloissa?

Koulujen taas avautuessa on aiheellista kiinnittää huomiota tilojen toimivuuteen hygienianäkökulman kannalta. Viruksen torjunnassa tärkeimmäksi keinoksi on osoittautunut niinkin yksinkertainen asia kuin käsihygienia. Kunnollinen saippuapesu ulkoa tullessa, ruokailemaan mennessä ja wc-käyntien jälkeen on aina ollut ohjeena ja korostuu nykyisinä pandemia-aikoina entisestään.

EHKÄISTÄÄN PISAROITA LEVIÄMÄSTÄ

Toinen keskusteluissa esille noussut uhka on pisaratartunta hengitysilman välityksellä. Olemme saaneet seurata keskustelua kasvomaskien käytön tarpeellisuudesta. Mielipiteitä on puolesta ja vastaan. Kasvomaskeja puoltaa ainakin se seikka, että niitä käyttämällä voi ehkäistä omien pärskeiden leviämistä ilmatilaan, esimerkiksi julkisissa liikennevälineissä. Kouluihin kasvomaskien käyttöä ei kuitenkaan tällä hetkellä virallisesti suositella, sillä niiden teho on varsin vähäinen.

Erilaisten sermien ja seinäkkeiden avulla tiloja voi jakaa selkeisiin osiin, jolloin suurien ryhmien muodostumista voi luontevasti hillitä. Katosta ripustettavat sermit ja vapaasti seisovat, siirrettävät seinäkkeet ohjaavat ihmisten kulkua, pilkkovat jonojen pituutta ja muistuttavat pitämään turvavälit.

Kestää myös desinfiointia

Joy-keinonahka on helppo pitää puhtaana vedellä ja saippualiuoksella.

Sen voi myös puhdistaa hoitotyössä yleisesti käytettävillä desinfiointiaineilla, tarvitsematta pyyhkiä vedellä jälkikäteen.

Saatavissa Vibe-seinäkkeisiin,  mallistossa on 11 väriä.

Paranna hygieniaa seinäkkeillä

Tilojen toimivuus ja turvallisuus

Tilojen toimivuuteen kannattaa kiinnittää huomiota, sillä vaikka tutkimusten mukaan lapset ja nuoret eivät yhtä tehokkaasti levitä koronavirusta tai sairastu tautiin helposti, työskentelee kouluissa myös suuri joukko aikuisia ja heidän, kuten myös oppilaiden, joukossa voi olla riskiryhmiin kuuluvia.

Kokoontumista suurissa ryhmissä tulee välttää, mutta sitä ei ole aina helppoa muistaa, joten on kaikille mukavampi lisätä tilaan luontevia "katkaisijoita", jolloin jonot lyhenevät ja ryhmät pienenevät ilman jatkuvaa tarvetta muistuttaa asiasta.

Mallistossamme on useita erilaisia pöydälle asetattavia keveitä seinäkkeitä, joiden avulla voi pöytäpinnalle rajata oman työskentelyalueen ilman sen järeämpää asentamista tai kiinnittämistä.

Lattiaseinäkkeet soveltuvat kätevästi tarkoitukseen myös silloin, kun on tarve rajata tila muutaman oppilaan pienryhmälle. Kevyet ja helposti siirreltävät pyörillä varustetut seinäkeet voi rullata esiin tarvittaessa ja niillä voi olla useita käyttötarkoituksia.

Lisäksi on korkeaselustaisia istuimia, joilla voi muodostaa suojaisan sopukan vaikka luokkahuoneen keskelle.

Tarvitsetko lisätietoa sermeistä ja seinäkkeistä?

Ota yhteyttä