SPACE sai German Design Award 2018 -palkinnon

Kinnarpsin SPACE säilytyskalustesarja on harkittu järjestelmä tämän päivän ja huomisen työskentelytiloihin. Tuotesarja sai German Design Award -palkinnon, jolla jaetaan tunnustusta tuotteille, jotka ovat alansa uraauurtavia edelläkävijöitä.

SPACE on kalustejärjestelmä jonka on muotoillut Stefan Brodbeck (Brodbeck Design). Se vastaa tämän päivän ja huomisen työskentelytapaan, kokoustamiseen ja säilyttämisen tarpeisiin. Sarjaan kuuluu monia erilaisia moduuleita jotka voi liittää toisiinsa mutkattomasti riippuen halutusta ilmeestä ja toiminnasta. Joustavuus tekee tästä sarjasta sopivan erilaisten ryhmien muodostamiseen sekä myös yksittäisten työasemien kalustamiseen.  

- Muotoilun avulla tilaan luodaan omaleimaista erottuvuutta ja toiminnallisuutta. Samoin SPACEn avulla voidaan sen yllättävillä muodoilla luoda inspiroivaa ilmettä ja erilaisia tunnelmia sekä tukea monia eri toimintoja, kertoo Stefan Brodbeck. 

- Palkinnon voittaminen on erittäin hieno asia, sillä kaikki ehdokkaat ovat erityisesti kisaan kutsuttuja, mikä tekee palkinnosta todella halutun. Laajaan mallistoomme on ilo saada mukaan uusia palkittuja tuotteita. Space on joustavasti muunneltava konsepti, joka on suunniteltu tarjoamaan lukuisia vaihtoehtoja tämän päivän sekä huomisen toimistosisustamiseen.

Henrik Slotte, toimitusjohtaja Kinnarps Oy

Palkinnon saivat myös Skandiformin Phaze, design Karim Rashid sekä Matsumoto, design Claesson Koivisto Rune.

Phaze on nojatuoli, joka ympäröi istujaa tarjoten oman ja ruhtinaallisen, pesämäisen tilan. Kun monta tuolia liitetään yhteen, saadaan rauhallisen kaunis, aaltomainen muodostelma.

Uusi kahviloihin suunnattu Matsumoto-pöytäsarja muodostaa yhteen liitettynä helmimäisen ketjun, jossa on oma, selkeä paikka jokaiselle asiakkaalle. Pöytälevyn materiaali on valkoinen tai mustaksi maalattu saarni, pilari ja laippa valkoinen tai mustaksi maalattu. Pöytä on saanut nimensä japanilaisesta Matsumoton kaupungista, jonne Claesson Koivisto Rune suunnitteli myymälän sekä kahvilan.

Tänä vuonna muotoilupalkinto sai yli 5.000 hakemusta. Palkinto asettaa korkean vaatimustason voittajaehdokkaita valitessaan. Nimitysprosessissa asiantuntijaraati, joka koostuu Saksan muotoiluneuvoston jäsenistä, kutsuu kisaan vain ne tuotteet jotka erottuvat kilpailijoistaan selkeästi muotoilunsa ansiosta. 

Lue myös uutinen Collection S -tuolisarjan saamasta palkinnosta. 

German Design Award ARVOSTETTU PALKINTO, JONKA MYÖNTÄÄ SAKSAN MUOTOILUNEUVOSTO

Saksan muotoilupalkinto on kansainvälinen ja sen myöntää Saksan muotoiluneuvosto. Sen päämääränä on löytää, esitellä ja kunnioittaa ainutlaatuisia muotoilutrendejä. Tästä syystä joka vuosi palkinto myönnetään korkealaatuisille tuote- ja viestintämuotoilulle. Palkinnon saajat ovat omalla tavallaan uraauurtavia kansainvälisessä muotoilumaailmassa. Vuonna 2012 perustettu Saksan muotoilupalkinto on tunnettu ja suuresti arvostettu yli rajojen:  http://www.german-design-award.com/

Ladattavat