Petsattu saarniviilu – värikäs uutuus toimistoon

Nyt lanseeraamme petsatun saarniviilun, josta on saatavana yksitoista tyylikästä väriä. Petsit on kehitetty yksinoikeudella Kinnarps Colour Studiolle* yhteistyössä arkkitehtien ja Kinnarpsin pintakäsittelyn ja viilun asiantuntijoiden kanssa. Värit ovat ainutlaatuisia ja saatavilla vain meiltä.

Petsatun saarniviilun avulla on mahdollista yhdistellä luonnonmateriaalia ja värejä jännittävällä tavalla. Puupinta värjätään, mutta sen eloisa ikääntyminen ja luonnollinen vaikutelma säilyvät. Koska tekniikkaa voidaan käyttää kaikkiin tasaisiin viilupintoihin, sen avulla voidaan sisustaa kokonaisia miljöitä ja antaa niille yhdenmukainen ilme. Uudet petsit sopivat myös yhteen Kinnarps Colour Studion kankaiden ja muiden materiaalien kanssa, joten niitä on helppo yhdistellä.
Syksyllä 2018 myyntiin tulevat yksitoista petsiä on jaettu läheisiä sävyjä sisältäviin väriperheisiin, sävy sävyyn, ja niitä on helppo yhdistellä tai käyttää täysin yksivärisen ilmeen luomiseen: tummanpunainen ja pehmeä roosa, tummanvihreä ja harmaanvihreä, tummansininen ja harmaansininen, tummanharmaa ja keskiharmaa sekä keskiruskea, valkoinen ja musta.

YLELLISIÄ PETSEJÄ

Uudet petsit on valmistettu yksinoikeudella meille ja kehitetty yhteistyössä Kinnarps Colour Studion ja arkkitehtien kanssa. Sen jälkeen petsituotteita ovat kehittäneet pintakäsittelyosastomme asiantuntijat. Olemme tarjonneet petsattua viilua julkisten tilojen kalusteisiin 1950-luvulta lähtien ja päättäneet pitää talossa osaamisen ja täysin kattavan laitteiston. Ja se onkin suuri etu nyt, kun monet arkkitehdit ja sisustajat jälleen haluavat petsattua viilua.

– Tuotamme pintakerroksemme itse, joten voimme itse päättää millaisia petsejä ja värejä käytämme, markkinoiden vakiotarjonnasta riippumatta, kertoo Benny Grönborg, joka on Kinnarpsin pintakäsittelyteknikko ja petsiasiantuntija lähes 40 vuoden kokemuksella.

 

KUIN AKVARELLIN MAALAAMISTA

Petsattua viilua on saatavana huonekaluihin, joissa on tasaisia pintoja – kirjoituspöytiin, kokouspöytiin ja neuvottelupöytiin sekä erilaisiin säilytyskalusteisiin. Ennen kaikkea petsataan tammi- ja saarniviilua. Vaaleaan saarniin käytetään mielellään värikkäämpiä petsejä. Benny kollegoineen kehittää ainutlaatuisia petsejä markkinoiden toiveiden ja arkkitehtien tulevaisuuden trendejä ennakoivien ajatusten pohjalta.

– Petsi koostuu vedestä ja väriaineesta, joten väriaineiden yhdistelmä määrää, millaisena väri koetaan. Petsi on oikeastaan sama asia kuin vesiväri, ja kun viilutettua pintaa petsataan, se on verrattavissa akvarellin maalaamiseen. 

 

KOROSTAA KUVIOITA

Petsi ja väriaine tunkeutuvat syvälle puun huokosiin ja korostavat puun pintakuvioita ja hohtoa sekä antavat sille eloisan pinnan. Petsillä sinänsä ei kuitenkaan ole kulutuskestävyyttä vaan se sinetöidään UV-lakalla. Sen jälkeen pinta saa erittäin hyvät ominaisuudet pinnan rasitusten ja kulumisen osalta. Jos läikytät kirjoituspöydälle kupillisen kahvia, se lähtee helposti pyyhkäisemällä. Lakka estää nesteen tunkeutumisen puuhun.  
Petsattavan viilun laatu on ratkaiseva lopputuloksen kannalta. Oman viilutuotantomme ansiosta pystymme ohjaamaan tarkkaan materiaalin ulkonäköä ja ominaisuuksia silloinkin, kun valmistamme suuria tuotesarjoja.
Viilun korkea ja tasainen laatu ja samanlaisena pysyvä ulkonäkö yhdistettynä hyvään tuotantokapasiteettiin ovat tärkeitä, jotta arkkitehdit ja asiakkaat pystyvät sisustamaan suuria julkisia tiloja sekä toimisto- tai koulumiljöitä siten, että ne koetaan yhtenäisiksi ja harmonisiksi.

 

KESTÄVÄ VAIHTOEHTO

Petsattu viilu on kestävä ja ympäristöystävällinen vaihtoehto. Koko prosessi on optimoitu ympäristön ja kestävän kehityksen näkökulmasta. Petsi koostuu vedestä ja väriaineesta, lakka ei sisällä liuotinaineita ja se levitetään pinnalle suljetussa prosessissa. Kalusteet myös testataan akkreditoidussa testilaboratoriossamme sen varmistamiseksi, että ne täyttävät asiakkaiden vaatimukset sekä eri markkina-alueillamme sovellettavat standardit.

 

*Kinnarps Colour Studio on yhteinen nimi materiaalimallistollemme; kankaille, viilulle, metallille, laminaatille, linoleumille, marmoleumille ja muoville. Mallistoon sisältyy muun muassa yli 250 erilaista kangasta, mikä tarjoaa loputtomasti vaihtelumahdollisuuksia ja mahdollisuuden luoda sisustukseen persoonallinen ilme.

"Petsattu viilu on kaunis ja kiitollinen materiaali käytettäväksi toimistojen sisustuksessa, koska se on luonnonmateriaali. Saat kokea toimistossa puun tunnelman ja voit samalla vapaasti leikkiä väreillä."

Christina Wiklund, Manager Colour, Material, Finish Kinnarps

VIISI SYYTÄ SISUSTAA PETSATULLA SAARNIVIILULLA

KOROSTA LUONNON-MATERIAALIA

Petsi on pintakäsittely, joka perustuu puun kuvioiden ja petsin imeytymiskyvyn väliseen vuorovaikutukseen. Petsi korostaa puun eloisuutta, hohtoa ja pintakuvioita ja antaa sille samalla väriä.

VÄHEMMÄN MELUA

Viilutetut pinnat heijastavat vähemmän ääntä kuin laminaattipinnat, mikä voi tehdä toimistoympäristöistä hiljaisempia.

LEIKKIÄ VÄREILLÄ

Petsi tarjoaa mahdollisuuden yhdistellä sisustuksessa värejä tyylikkäällä tavalla, joka henkii käsityötä ja yksilöllisyyttä. Kaikki tasaiset viilupinnat esimerkiksi kirjoituspöydissä, kokouspöydissä, neuvottelupöydissä ja säilytyskalusteissa voidaan petsata.

VIIMEISTELTY TUNNE

Viilu on luonnonmateriaali ja koetaan lämpimänä ja pehmeänä koskettaa toisin kuin laminaattipinnat, koska puu ei kylmene kuten laminaatti.

KESTÄVÄÄ JA YMPÄRISTÖYS-TÄVÄLLISTÄ

Kinnarpsin viilujen valmistukseen käytetty puu on peräisin vastuullisesti hoidetuista metsistä, ja se on FSC®-sertifioitua. Itse petsi koostuu pelkästä vedestä ja väriaineesta. Pinnan sinetöintiin käytettävä UV-lakka ei sisällä liuotinaineita, ja koko prosessi tapahtuu suljetussa järjestelmässä.

Haluatko tietää enemmän?

Oya yhteyttä