Plus-työtuoleja on myyty liki kaksi miljoonaa kappaletta

Kinnarpsin Plus-työtuoli edustaa klassista Pohjoismaista muotoilua. Tuoli tuotiin markkinoille jo vuonna 2001 ja lähes kaksi miljoonaa tuolia on nyt myyty. Tuoleja on toimitettu monenlaisiin työympäristöihin ympäri maapalloa ja voi arvella lähes jokaisen joskus istuneen Plus-tuolilla.

Plus-työtuoli on menestystarina. Voit löytää sen mistä tahansa – toimistosta, liikennevalvomosta, tutkimuslaboratoriosta tai raskasmetallia työstävästä tehtaasta. Tuoli antaa mahdollisuuden valita kahdesta erilaisesta keinumekanismista – FreeFloat, joka mukautuu kehon liikkeisiin vapaasti, tai Synkron, joka tarjoaa lempeämmän liikekuvion – näin jokainen voi löytää itselleen sopivan aktiivisen ja ergonomisen tavan istuen työskentelyyn.

Kinnarps toi Plus-työtuolin markkinoille vuonna 2001 haastajaksi yrityksen siihen mennessä suosituimmille lippulaivoille, 6000 ja 8000 työtuoleille. Uuden tuolin design syntyi tiiviissä yhteistyössä muotoilusta vastanneen Johan Larsvallin ja teknisistä ratkaisuista vastanneen Kinnarpsin kehitysosaston välillä.

“Erottuvin piirre Plus-tuolin muotoilussa on selkänojan kurvikas profiili – ristiselän tuen esille tuova kaarre on tärkeä myös alaselälle ja istumismukavuudelle. Muoto viestii toiminnosta ja houkuttelee istumaan,” sanoo Larsvall.

Toinen tuolille tyypillinen piirre löytyy sen ristikkojalustasta, joka suo jaloille virkistystä tarjoten hierovat nystyrät, jotka ovat jo muotoutuneet trendiksi työtuolien jalustoissa. Nystyrät lisättiin ristikoihin kun tutkimukset osoittivat, että jalkapohjien hieronta stimuloi aivotoimintaa.

 “Kun on valmistanut lähes kaksi miljoonaa tuolia, on tärkeää, että niillä on muoto joka kestää aikaa. Niitä on myös voitava verhoilla uudelleen, korjata varaosilla ja käyttää yhä uudelleen – designin vanhentumatta.”

Tänä päivänä Plus-tuoli on monen eurooppalaisen suuryrityksen ja virastotyöympäristön selkäranka. Arne Ekbom, Kinnarpsin suunnittelija, joka on vastuussa monista Plus-tuolin teknisistä ratkaisuista, arvelee menestyksen liittyvän ainutlaatuiseen yhdistelmään muodon ja toiminnon välillä.

                             ”Plus on silmälle miellyttävä, siro ja sievä, toisin kuin monet työtuolit, jotka raskaan näköisesti levenevät yläosastaan. Lisäksi jousitusjärjestelmä tarjoaa istujalle hyvän ryhdin ja mukautuu kehon painoon tukien kaikkia istujan liikkeitä.”

Asia, josta hän on varma, on se että tuolilla on edessään pitkä elämä.

“Arvelen, että tulemme näkemään kaksi rinnakkaista kehitystä – Plus-työtuoleja, joissa on monia yksilöllisiä, yhden henkilön mieltymykselle personoituja piirteitä, sekä tuoleja jotka mukautuvat monen erilaisen käyttäjän tarpeisiin työpäivän aikana.”

Ladattavat