Materiaaleja, joissa on punainen lanka

Ryhmä vahvoja yksilöitä, jotka rakastavat tehdä yhteistyötä ja haluavat tulla yhä vahvemmaksi yhteisöksi. Näin voitaisiin kuvailla Kinnarpsin materiaalivalikoimaa. ”Se toimii perusvaatekaappina, jonka eri vaatekappaleita voidaan aina yhdistellä toisiinsa ja vaihdella jännittävien korostusvärien ansiosta”, sanoo Christina Wiklund, Kinnarpsin väri- ja materiaalivastaava.

Kaikki Kinnarpsin omien kalusteidensa valmistamiseen käyttämät materiaalit, kuten kankaat, puu, muovi ja metalli, kootaan Kinnarps Colour Studioon. Jokainen osa kehitetään erityisellä huolella, mutta yhtä paljon keskitytään myös kokonaisuuteen, jotta siitä tulisi täydellisen tasapainoinen.

   ”Koko valikoimamme punaisena lankana kulkee se, että kaikkia materiaaleja, värejä ja ilmeitä voi yhdistellä eri tavoilla. Koska meillä on harkittu perusvalikoima, jota uudistamme ja kehitämme korostusväreillä, omien luovien ratkaisujen laatimiseen on rajattomat mahdollisuudet”, sanoo Christina Wiklund. 

Trendejä Kinnarpsin tapaan

Christinan työssä on kyse useimmiten uusien trendien löytämisestä ja niiden toteuttamisesta Kinnarpsille ominaisella tavalla. Tähän sisältyy myös se, että hän työskentelee kulttuurienvälisesti sekä Kinnarpsissa että sen ulkopuolella saadakseen mahdollisimman monta näkökulmaa.

    ”Uudet kankaat, jotka tuomme markkinoille vuonna 2017, on laadittu yhteistyössä arkkitehtien, sisustussuunnittelijoiden ja Kinnarpsin kahdeksan ydinmarkkinan edustajien kanssa. Työ on ollut äärimmäisen luovaa”, sanoo Christina. 

Art deco jälleen muodissa

Yksi juuri nyt ajankohtaisista trendeistä tai tyyleistä on moderni versio 1900-luvun alun klassisesta art decosta.

   Siinä yhdistyvät geometriset kuviot, vaaleat pastellisävyt ja tummemmat värit. Tyyli tunnetaan kenties parhaiten suunnittelija ja muoti-ikoni Coco Chanelin versiona.

”Art deco rakentuu paljolti erilaisten kuvioiden ja värien yhdistelemiseen, ja tämän olemmekin ottaneet huomioon valikoimassamme. Kyseeseen voi tulla kalanruotokuvioiden yhdistäminen pyöreisiin muotoihin ja roosan tai keltaisen korostusvärin yhdistäminen mustavalkoiseen”, sanoo Christina. 

Luontoa ja retroa

Myös vihreä on ajankohtainen väri, kuten myös ruskea, jota Christina kutsuu ”uudeksi mustaksi”. Tämä on linjassa nykyajan kiertävän renessanssin kanssa second handin, retron sekä aikaisempiin klassikoihin liittämisen muodossa.

   ”Jatkamme myös luontoon viittaamista ja siitä inspiroitumista, minkä huomaamme esimerkiksi käsittelemättömän puun ja villakankaiden suosion nousussa. On myös selvää, että yhä useammat arvostavat laatua ja käsityötä. Tuotteet, joissa näkyy ihmisen käden jälki, ovat luksusta.”

   Ennakoivassa innovatiivisuudessa on kyse myös uusista materiaaleista, kuten hampusta, bambusta, juutista ja selluloosasta. Kaikki rakentuu sille, että Kinnarps tekee järjestelmällistä liiketoimintatiedon hallintaa ja on yhteistyössä ulkoisten toimijoiden kanssa tunnistaakseen tulevia trendejä.  

   ”Meidän täytyy aina ajatella huippulaatua ja laajuutta, jotta meillä olisi jännittäviä yksilöllisiä materiaaleja ja samanaikaisesti kokonaisuus, jonka värit, kuviot ja ilmeet toimivat yhdessä. Lopputuloksena meillä on Kinnarps Colour Studiossa sadoittain kestäviä, luovia ja houkuttelevia materiaaleja, joita voi yhdistellä persoonallisilla tavoilla.”

Kinnarps Colour Studio

Inspiroiva Kinnarps Colour Studiomme sisältää kaiken, mitä voit toivoa luovien ja houkuttelevien materiaalien osalta (kankaita, nahkaa, laminaattia, viilua, metallia, akryylia, muovia ja lasia). Tämä kestävä mallisto sisältää runsaasti värejä, ja kuvioissa yhdistyvät klassinen eleganssi ja uusimmat trendit. Täällä on kaikkea, mitä tarvitset juuri omaan ympäristöösi sopivan ilmeen löytämiseen.