Dahlia – kotoisa sohva

Tulevaisuuden hoivan ja huolenpidon kalusteissa on paljon ominaisuuksia, jotka eivät näy päälle päin. Johan Franzén Kinnarpsilta kertoo Dahlian menestyskonseptista.

Kestävä, toimiva ja samalla kutsuva. Dahlia on uuden sukupolven hoivakaluste, joka on suunniteltu vastaamaan tulevia vaatimuksia. Sarja sohvia ja nojatuoleja luotiin Djupängenin hoivakotiin Hammarön kunnassa.

"Asiakkaalta puuttui hoivaympäristöihin mukautettu kodikas sohva. Markkinoilla ei ollut yhtäkään, joten päätimme kehittää sellaisen yhdessä asiakkaan ja arkkitehdin kanssa. Näin työskentelemme."

Johan Franzén, Kinnarpsin ja tytäryhtiön NC:n valikoimavastaava

Dahlia on pehmeä, mukava ja kokonaan verhoiltu sohva- ja nojatuoliperhe.

Kehitys jatkui useiden vuosien ajan yhteistyössä, jossa Kinnarps, NC ja arkkitehtitoimisto Tengbom toimivat yhdessä asiakkaan suuren työryhmän kanssa.

– Hoivan ja huolenpidon ympäristöjä kehitettäessä on tärkeää, että mukana on eri sidosryhmiä, jotta saadaan kattavampi kuva siitä, mitä tarvitaan. Menestyksen avain on olla mukana aikaisessa vaiheessa. Tämä prosessi alkoi kolme vuotta ennen muuttopäivää. Parhaassa tapauksessa rakennus ja sisustus suunnitellaan aina rinnakkain.

Dahliasta tuli tavallisuudesta poikkeava huonekaluperhe. Kalusteet näyttävät kutsuvilta ja kodikkailta, ja niissä on useita tärkeitä toimintoja. Rako istuimen ja selkänojan välissä estää lian kertymisen ja helpottaa puhdistusta. Istuinkorkeus on sopiva iäkkäälle keholle. Verhoilu on tietysti kulutusta kestävä, irrotettavissa ja pestävissä.

– Olemme toimineet vahvasti hoiva- ja huolenpitoympäristöissä jo vuosia. Kyse on sellaisten osallistavien kalusteiden kehittämisestä, jotka antavat kaikille ihmisille oikeuden osallistua julkisiin tiloihin, Johan Franzén sanoo.

"Kalusteemme eivät saa näyttää laitosmaisilta. Niiden on edistettävä itsenäisyyttä, ihmisarvoa ja turvallisuutta."

Johan Franzén, Kinnarpsin ja tytäryhtiön NC:n valikoimavastaava

Dahlialla on myös Möbelfakta-kestävyysmerkintä. Sohva on valmistettu FSC®-sertifioidusta koivusta. Sen osat voidaan korjata tai vaihtaa.

dahlia1-gron-1382x1382.jpg

dahlia2-gron-1382x1382.jpg

kp09-001369a.jpg