Vietämme suuren osan elämästämme istuen – työmatkalla, lounailla ja liiketapaamisissa, katsoessamme televisiota iltaisin ja monet meistä istuvat myös töissä! Pitkiä aikoja paikallaan istuminen ei ole hyväksi kehollemme tai tuottavuudellemme. Se vaikuttaa ryhtiimme ja lisää sairauksien, kuten sydäntautien ja diabeteksen, vaaraa. Sähköpöytien ansiosta työntekijät voivat vaihdella työasentojaan. Pöydät kannustavat liikkeeseen, mikä parantaa verenkiertoa ja vapauttaa hyvinvointia tehostavia hormoneja ja proteiineja. Ihmiset ovat erimuotoisia ja erikokoisia; sähköpöytä on hyvä esimerkki "yksi koko sopii kaikille" -ratkaisusta, jonka voi mukauttaa sopimaan jokaisen työntekijän pituuteen tai työskentelytottumuksiin.

Esimerkiksi sarja[P] on työpöytäsarja, jolle on ominaista tyylipuhdas muotoilu, ergonominen ajattelu ja monet älykkäät edut. Koska pöydät ovat nostettavia ja laskettavia, voit vaihdella työskentelykorkeuttasi, millä on useita etuja. Erilaisten taso- ja jalustavaihtoehtojen ansiosta pöytien sijoittelu ja muuhun sisustukseen yhdistäminen sujuu helposti. Pöytäsarja täyttää kaikki erilaiset tarpeet ja sopii kaikkiin tilanteisiin ja työympäristöihin. Sähköpöydän korkeuden nopean ja hiljaisen säädön ansiosta voit helposti vaihdella seisoma- ja istuma-asennon välillä ja nauttia hyvästä ergonomiasta päivän tehtävistä ja vartalosi mallista riippumatta. Tyylikäs muotoilu ja älykkäät lisävarusteet, kuten kaapeleiden käsittelyjärjestelmä sekä paneelit näkösuojaa varten, tarkoittavat, että Sarja[P] mukauttaa itsensä aina henkilön, työtehtävän ja ympäristön mukaan. Sähköpöytiin on saatavana myös useita älykkäitä lisävarusteita, kuten liukuva pöytätaso, jonka alle on helppo piilottaa johdot ja pistorasiat ja luoda siisti vaikutelma. Pöydät on helppo sekä asentaa että säätää uudelleen tarpeiden muuttuessa. Ne täyttävät Joutsenmerkin vaatimukset, niillä on Möbelfakta- ja FSC-merkintä, mikä tarkoittaa, että niiden ympäristölle aiheuttama kuormitus on vähäistä.

Ideoita ja vinkkejä!

  • Järjestä koulutusta ja varmista, että sähköpöydät ovat helppokäyttöisiä, jotta työntekijät käyttävät niitä varmasti säännöllisesti
  • Aloita seisomalla lyhyitä aikoja, jotta kehosi tottuu uuteen työasentoon
  • Mitä enemmän istut, seisot ja liikutat kehoasi, sitä suuremmat ovat terveyshyödyt

Lisää vinkkejä