Ergonomiset työtilat parantavat hyvinvointia ja kannustavat yhteistyöhön

 

Usein kysytyt kysymykset     Referenssit

Hyvältä tuntuvat työtilat. Kirjaimellisesti.

”Hyvä ergonominen muotoilu luo harmonista vuorovaikutusta kollegoiden ja heidän työtilojensa välille. Kyse on sellaisen työtilan luomisesta, joka antaa ihmisille sen mitä he tarvitsevat tunteakseen olonsa hyväksi ja työskennelläkseen tehokkaasti.”

Anders Lundahl

Kaikki mitä sinun on tiedettävä ergonomisista työtiloista

1. Millainen on ergonominen työympäristö?

2. Millainen on ergonomisen työympäristön tulevaisuus?

3. Miksi työhyvinvointi on tärkeää?

4. Ergonomisen työtilan edut

5. Kenen vastuulla ergonomia on ja miksi?

6. Miten ergonominen työympäristö suunnitellaan?

7. Onko ergonominen työympäristö kallis?

8. Kuinka voimme auttaa sinua luomaan ergonomisen työympäristön?

9. Referenssit

1.
Millainen on ergonominen työympäristö?

ERO ERGONOMISEN TYÖTILAN JA MUIDEN TYÖTILOJEN VÄLILLÄ:
Ergonomiset työtilat on suunniteltu vastaamaan työntekijöiden toiminnallisia tarpeita. Ne ovat joustavia ja työtä tukevia, ja ne on suunniteltu parantamaan hyvinvointia ja tuottavuutta. Epäergonominen työtila voi olla tyylikäs, mutta älä anna silmiesi huijata sinua. Työtilan tulee toki näyttää tyylikkäältä, mutta ergonominen työtila on lisäksi myös suunniteltu tukemaan terveitä ja tehokkaita työntekijöitä.

Ergonomian eri tyypit

Ergonominen suunnittelu tarjoaa ratkaisuja lukuisiin työhyvinvointiin ja tuottavuuteen vaikuttaviin tekijöihin: kognitiivisiin, kuten stressiin ja ihmisten väliseen vuorovaikutukseen, fyysisiin kuten istuma- ja seisoma-asentoihin ja työtilan sijoitteluun, ja ympäristöllisiin kuten valoon ja ääniin. 

Ergonomiset työtilan kalusteet 

Ergonomisiin kalusteisiin investoiminen luo työnteolle parhaat mahdolliset olosuhteet. Jokaisen työntekijän yksilöllisiin tarpeisiin mukautumaan suunnitellut kalusteet lisäävät motivaatiota, parantavat tuottavuutta ja vähentävät kuormittumista ja sairauspoissaoloja. Ergonominen muotoilu on hyväksi ihmisille ja yritykselle!

Ääniergonomia ja akustiikka 

Työtilan akustiikka on tärkeä osa ergonomista muotoilua. Melu vaikuttaa keskittymiseemme, viestintäämme ja kykyymme tehdä päätöksiä. Akustiikkasermit ja seinäpaneelit auttavat alentamaan melutasoa ja tarjoavat työntekijöille akustisen varjon – hiljaisen tilan meluisan tilan vieressä. Kalusteet ovat usein merkittävä häiriötekijä, joten valikoi kevyitä tuotteita, jotka ovat hiljaisia liikutella. 

Työtilan valaistus

Valolla on tärkeä osa tuottavuudessa, koska se auttaa meitä pysymään vireänä läpi työpäivän. Luonnonvalo on hyväksi myös hyvinvoinnillemme, sillä se vaikuttaa kehomme luonnolliseen vuorokausirytmiin, joka säätelee stressinsietoa vähentäviä hormoneja.   

Palaa Usein kysyttyjen kysymysten alkuun

2.
Millainen on ergonomisen työympäristön tulevaisuus?


Samalla, kun teknologia jatkaa työtapojemme ja vuorovaikutuksemme muuttamista, tulevat sukupolvet tarvitsevat joustavia ratkaisuja, jotka vastaavat heidän yksilöllisiä tarpeitaan. Ergonomisiin ratkaisuihin investoivat yritykset näkevät työntekijöiden hyvinvoinnin paranemisen, osallistumisen ja vähentyneiden sairauspoissaolojen vaikutuksen. Ergonomisiin ratkaisuihin investoiminen on investoimista tulevaisuuteen, koska sillä varmistetaan yksilöiden ja yritysten jatkuva menestys. On todennäköistä, että tulevaisuudessa ergonomiset työtilat houkuttelevat päteviä työntekijöitä, jotka voivat valita työnantajien välillä ja jotka haluavat työskennellä heidän tarpeidensa ympärille suunnitellussa ympäristössä. 

Palaa Usein kysyttyjen kysymysten alkuun

3.
Miksi työhyvinvointi on tärkeää?   

Työhyvinvointi lisää tyytyväisyyttä 

Vietämme suuren osan elämästämme tekemällä töitä – jos emme nauti töihin menosta, se todennäköisesti tekee meidät ahdistuneiksi ja onnettomiksi. Myös vastakkainen tilanne on tosi – kun pidämme työstämme, saamme runsaasti energiaa kollegojen tapaamisesta ja jaetun hankkeen parissa tapahtuvasta yhteistyöstä. Jotta voimme tuntea olomme hyväksi, meidän on tunnistettava työhyvinvoinnin tärkeys.

Palaa Usein kysyttyjen kysymysten alkuun

Hyvinvointi parantaa tuottavuutta

Kun ihmiset työskentelevät iloisina, terveellisessä ympäristössä, yritykset hyötyvät uusista ideoista ja innovaatioista. Työntekijöiden hyvästä olosta kumpuava energia ja osallistuminen siihen mitä he voivat tehdä, auttaa yrityksiä ja organisaatioita tekemään valtavia harppauksia eteenpäin. Menestyksessä on täysin kyse sen eteen työskentelevistä ihmisistä. 

Työhyvinvointi luo parempia yhteisöjä 

Työntekijät eivät ole vain jonkin yrityksen palkkaamia henkilöitä, he ovat ihmisiä: äitejä, isiä, ystäviä ja naapureita, kaikki osa yhtä suurta yhteisöä. Jos yritykset ja organisaatiot asettavat hyvinvoinnin etualalle, sen avulla voidaan luoda terve yhteisö, jossa ihmiset voivat kasvaa ja menestyä.

4.
Ergonomisen työtilan edut 

  • Lisääntynyt suoritusteho ja motivaatio
  • Vähemmän sairauspoissaoloja
  • Parantunut tehokkuus
  • Parempi pitkäntähtäimen terveys ja hyvinvointi
  • Vähentynyt kuormittumisriski
  • Tulevaisuuteen tähtäävät joustavat ratkaisut
  • Suurempi työntekijöiden osallistuminen

Palaa Usein kysyttyjen kysymysten alkuun

5.
Kenen vastuulla ergonomia on ja miksi?

Työnantajat ja työntekijät hyötyvät molemmat ergonomisesti suunnitellusta työtilasta. Ergonomiaan sijoitettaessa työntekijät tietävät, että heidän työtään arvostetaan. Yksilöllisiin tarpeisiin vastaavien ergonomisten ratkaisujen löytämiseen ja toteuttamiseen panostaminen lisää motivaatiota, parantaa tehokkuutta sekä vähentää ylirasittumista ja sairauspoissaoloja. Terveet työntekijät ovat onnellisia työntekijöitä, ja nykypäivän kilpaillussa maailmassa ergonomiset työtilat auttavat luomaan parhaan panoksen tehokkaimmilla menetelmillä. 

Palaa Usein kysyttyjen kysymysten alkuun

6.
Miten ergonominen työympäristö suunnitellaan?

Ajattele sijoittelua 

Miten työtilan halutaan toimivan ja kuinka työntekijöiden tulisi toimia keskenään? 
Luo ympäristö, joka tukee tätä! Työtilan sijoittelu muovaa tuottavuutta. Pyri luomaan tila, joka kannustaa tiimityöhön ja innovaatioihin. Mieti työntekijöiden tarpeita ja ota ne huomioon erilaisten tilojen suunnittelussa. Ergonominen työympäristö on tehokas, koska se vastaa työntekijöiden funktionaalisia tarpeita.  

Ajattele hyvinvointia

Ergonomiset työtilat lisäävät hyvinvointia, koska ergonomiset ratkaisut voidaan mukauttaa vastaamaan jokaisen työntekijän yksilöllisiä tarpeita. Luomalla työtilan, joka on suunniteltu tukemaan tarpeita ja lisäämään vuorovaikutusta, voidaan nauttia kokemuksista, joita töissä syntyy. Hyvinvointia parantavien ratkaisujen löytäminen varmistaa, että työntekijät pysyvät terveinä ja viihtyvät työssään! 

Ajattele liikettä 

Liikkeeseen kannustavan työtilan suunnittelu hyödyttää hyvinvointia ja tuottavuutta.  Tehtäviin perustuvat työtilat mahdollistavat eri osastojen työntekijöiden työskentelyn yhdessä samojen tehtävien parissa. Sen sijaan, että he työskentelevät työpöytiensä ääressä koko päivän, työntekijät voivat liikkua ja tavata tietylle tehtävälle suunnitellulla alueella. Tällainen liike edistää viestintää ja yhteistoimintaa ja sillä on positiivisia vaikutuksia työntekijöiden fyysiseen terveyteen ja hyvinvointiin. 

Palaa Usein kysyttyjen kysymysten alkuun

Haluatko saada lisätietoja ergonomisista työympäristöratkaisuistamme?

Yhteystiedot

7.
Onko ergonominen työympäristö kallis?

Ergonomisiin ratkaisuihin investoiminen on älykästä investointia, koska sillä varmistetaan yrityksesi jatkuva menestys. Ergonomiset ratkaisut luovat parhaat olosuhteet työlle, mikä näkyy suoraan suurempana tuottavuutena. Nykypäivän kilpaillussa yritysmaailmassa ergonomiset työtilat auttavat luomaan parhaan panoksen tehokkaimmilla menetelmillä. Koska ergonomiset työtilat on lisäksi suunniteltu parantamaan työntekijän hyvinvointia, yritykset hyötyvät alhaisemmista sairauslomien ja poissaolojen kuluista.

Palaa Usein kysyttyjen kysymysten alkuun

8.
Kuinka voimme auttaa sinua luomaan ergonomisen työympäristön?

Tietomme ja kokemuksemme Euroopan johtavana toimistojen, koulujen ja julkisten tilojen sisustusratkaisuiden toimittajana on käytettävissäsi ohjaamassa sinua kohti omia menestymisen ja hyvinvoinnin ratkaisuja! Ymmärrämme ergonomiaa ja voimme auttaa sinua luomaan ympäristön, jossa ideat virtaavat ja työntekijät tekevät yhteistyötä. Voimme auttaa sinua avaamaan yrityksesi tai organisaatiosi potentiaalin etsimällä ergonomisia ratkaisuja, jotka voimaannuttavat ihmiset ja tuottavuuden. Ota yhteyttä lähimpään Kinnarps-myyntinäyttelyyn, ja tutustu miten yrityksesi voi hyötyä paremmasta ergonomiasta ja työhyvinvoinnista.

Palaa Usein kysyttyjen kysymysten alkuun

9. Referenssit