KESTÄVYYTTÄ ERGONOMIAN KEINOIN

Tarkoin harkitut sisustusratkaisut saavat voimaan hyvin ja tekemään työtä paremmin. Aikana, jolloin pyörät pyörivät kaiken aikaa nopeammin, tarvitsemme toimistoihimme tuotteita, jotka nostavat ihmisen tärkeimmäksi ja tarjoavat luovia, terveellisiä ja energisoivia työympäristöjä. Hyvä ergonomia tukee työtä kestävämmän yhteiskunnan aikaansaamiseksi.

NÄISTÄ SYISTÄ KANNATTAA INVESTOIDA ERGONOMIAAN

TERVEELLISEMPI YMPÄRISTÖ

Ergonomiset ratkaisut saavat sinut valppaammaksi ja luovemmaksi, edistävät hyvinvointia ja vähentävät sairauslomia.

HOUKUTTAVA TYÖNANTAJAKUVA

Inspiroiva ja terveellinen työympäristö vahvistaa brändiä. Auttaa pitämään kiinni työntekijöistä ja houkuttaa uusia kykyjä.

LISÄÄNTYVÄ HYVINVOINTI

Esimerkiksi monitilatoimistoissa ergonomialla on ratkaiseva merkitys. Jos tunnet olosi kotoisaksi, voit helposti muokata työtilan mielesi mukaiseksi ja päättää milloin haluat olla sosiaalinen ja milloin keskittyä omassa rauhassa, hyvinvointisi ja tuottavuutesi kasvaa.

5 askelta kestävään ergonomiaan

1. ROHKAISE LIIKKUMAAN

Meidät on luotu liikkumaan, ponnistelemaan ja monipuoliseen vaihteluun. Texas A&M teki tutkimuksen, joka osoittaa, että tuottavuus voi kasvaa 46% jos meillä on mahdollisuus työskennellä välillä seisten ja välillä istuen. Sähköllä säädettävät pöydät vähentävät sydän ja verisuonivaivoja, ja ovat hyväksi selälle, hartioille ja niskalle.

 

2. KYSY TUOTTEITA JOITA ON HELPPO KÄYTTÄÄ

Kalusteiden, kuten esimerkiksi pöytien ja työtuolien tulee olla helppoja säätää ja käyttää, muuten on riski, että säädöt jäävät käyttämättä ja positiivinen vaikutus menetetään. Helppokäyttöisyys on erityisen tärkeää tehtävien mukaisessa monitilatoimistossa, jossa ei ole kiinteitä työpisteitä.

 

3. VALITSE TYÖTUOLI JOKA MYÖTÄILEE KEHOASI

Jokaisella on useita istuma-asentoja ja vaihtelu niiden välillä on keholle hyväksi. Valitse työtuoli joka sopii kehollesi ja jonka voit säätää itsellesi sopivaksi. Istuimen korkeuden ja syvyyden säätämisen tulisi olla helppoa. Samoin istuimen kulman, selkänojan, niskatuen sekä keinun jäykkyyden säätämisen.

 

4. KIINNITÄ HUOMIOTA MELUTASOON!

Suunnittele äänimaisema ja tarjoa hiljaisia huoneita. Leesman-tutkimuksen mukaan 70% haastatelluista toimistotyötä tekevistä piti melua kaikkein häiritsevimpänä tekijänä. Sen nähtiin aiheuttavan ajanhukkaa ja energiakatoa. British Counsil of Offices on laskenut, että parempi akustiikka parantaisi tuottavuutta kahdella prosenttiyksiköllä Britanniassa.

 

5. SUUNNITTELE VALAISTUS

Valo, joka tekee näkemisen helpoksi, ei häikäise, vaan auttaa tekemään työtä. Oikeanlainen valo, oikea määrä, voi myös edistää valppautta stimuloimalla kortisolituotantoa. Pyydä valaistusasintuntijalta suunnitelmaa ja jos mahdollista, valitse valaisimet, joita käyttäjä voi itse säätää.