Joustavuus on avain toimiston tulevaisuuskestävään sisustukseen

Muuttuva työ ja uudet työn tekemisen tavat asettavat uusia vaatimuksia toimistolle. Jotta työympäristö olisi aidosti kestävä, sen on pystyttävä mukautumaan ja kehittymään muuttuvien tarpeiden mukaan. Nämä muutokset voivat olla pieniä päivittäin tehtäviä tai suuria muutoksia, jotka toteutetaan paljon harvemmin. Tämän saavuttaminen edellyttää sisustusratkaisua, joka on suunniteltu ja rakennettu huolellisesti organisaation työskentelytapojen ja tunnistettujen toimintojen pohjalta. Sisustusratkaisun on sisällettävä joustavat ja monikäyttöiset kalusteet, joiden tarjoamia ominaisuuksia voidaan hyödyntää tai päivittää eri tavoin tukemaan erilaisia toimintoja.

Joustavuus voi kuulostaa vain muotisanalta, jota ihmiset käyttävät osoittaakseen, kuinka tärkeää on muuttua ja kehittyä ajan mukana. "Meidän on oltava joustavia" – mutta mitä se oikeastaan tarkoittaa? Jotta voisimme jäsentää käsitettä ja sen merkitystä, olemme jakaneet sen kolmeen tasoon: päivittäiseen, lyhyen aikavälin ja pitkän aikavälin joustavuuteen.

Päivittäinen joustavuus

Joitakin sisustuselementtejä halutaan vaihdella päivittäin tai jopa useita kertoja päivässä. Tämä voi tarkoittaa ylimääräisten tuolien tai seinäkkeiden lisäämistä kokoustilaan tai tuolin siirtämistä kollegan työpöydän ääreen. Muita esimerkkejä ovat työtuolien yksilöllinen säätö parhaan ergonomian saavuttamiseksi tai työasennon muuttaminen korkeussäädettävän pöydän ääressä. Päivittäisen joustavuuden on oltava yksinkertaista ja selkeää. Esimerkiksi pyörillä varustetut huonekalut ovat ihanteellisia, sillä ne on helppo siirtää sinne, missä niitä kulloinkin tarvitaan. Päivittäistä joustavuutta tukevat myös monikäyttöiset tuotteet, kuten kirjoitustauluilla varustetut sisustusseinäkkeet, jotka eivät ainoastaan paranna ääniympäristöä ja rajaa työskentelytilaa, mutta tuovat myös kätevän tilan kirjoittamiseen. Muita esimerkkejä ovat säilytyskalusteet, joille voi istua, tai pinottavat jakkarat, joita on helppo ottaa esiin tarpeen mukaan.

Lyhyen aikavälin joustavuus

Toimiston tarpeet voivat muuttua. Tiimi voi tarvita tietyksi ajaksi oman työtilan tai (kuten pandemian aikana nähtiin) työpöytien väliin voi olla tarpeen asettaa seinäkkeitä paremman hygienian turvaamiseksi. Tällaiseen lyhyen aikavälin joustavuuteen voi kuulua mahdollisuus muuttaa yksittäisiä työpisteitä projektitilaksi, siirtää kalusteita eri alueiden välillä sisustuskokonaisuuden kärsimättä tai yhdistellä aulakalusteita erilaisiin kokoonpanoihin tilan dynamiikan muuttamiseksi. Valitsemalla sisustusratkaisuja ja ajattomia tuotteita, jotka ovat luonnollisesti vaihdettavissa, voidaan rakentaa joustavuutta, joka tekee sisustuksesta mukautuvan ja tukee eri toimintoja tarpeen mukaan.

Pitkän aikavälin joustavuus

Juuri nyt ihanteellinen sisustusratkaisu ei välttämättä ole juuri sitä, mitä tarvitset kahden vuoden kuluttua tai kun siirryt uusiin tiloihin. Suuret muutokset voivat olla tarpeen tilojen mukauttamiseksi uudenlaisiin työskentelytapoihin tai työntekijöiden vaihtelevaan määrään. Silloin on tärkeää, että muutokset ja lisäykset voidaan tehdä kalusteita vaihtamatta. Pitkäkän aikavälin joustavuudessa on kyse tietoisten valintojen tekemisestä alusta alkaen, jotta sisustukseen voidaan helpommin tehdä muutoksia kokonaisilmeen pysyessä yhtenäisenä. Samantyyliset kalusteet ja moduulijärjestelmät, jotka mahdollistavat osien lisäämisen ja poistamisen uudenlaisten kokoonpanojen rakentamiseksi, ovat joitakin niistä ratkaisuista, jotka edistävät pitkäkestoisen joustavuuden toteutumista. Tämä ei välttämättä ole itsestään selvää työntekijöille heidän arjessaan, mutta se on jotain, josta esimiehet ja ostajat ovat tietoisia. Pitkän aikavälin joustavuus ja laadukkaiden kalusteiden valinta ratkaisussa, joka on suunniteltu täyttämään tunnistetut tarpeet ja työskentelytavat, mahdollistaa tulevaisuuden tarpeita vastaavat ja kestävät toimistot, joiden elinkaarikustannukset ovat matalat. Tällainen ratkaisu mahdollistaa sisustuksen pitkäaikaisen hyödyntämisen, mikä on sekä taloudellisesti että ympäristön kannalta kestävää!

Tulevaisuuskestävä toimisto on suunniteltu vastaamaan erilaisiin tarpeisiin

Valitsemalla joustavan sisustuksen voit luoda kestävän ja tulevaisuuden tarpeisiin vastaavan toimiston. Tässä sama tila on sisustettu neljällä eri tavalla käyttäen samoja kalusteita tukemaan erityyppisiä työtehtäviä.

Flexibla rum_1-utan-ram.jpg

Flexibla rum_2-utan-ram.jpg

Flexibla rum_3-utan-ram.jpg

Flexibla rum_4-utan-ram.jpg

Haluatko tietää lisää joustavista ratkaisuista?

Ota yhteyttä asiantuntijaamme

Joustavuus saavutetaan myös huolella valituilla väreillä ja sisustusmateriaaleilla, jotka auttavat luomaan rauhallisen ja yhtenäisen ilmeen. Tämä mahdollistaa kalusteiden siirtämisen ja yhdistämisen toimiston eri tiloista kokonaisvaikutelmaa rikkomatta.

Christina Wiklund, Material and Finish Manager, Kinnarps

Löydä lisää joustavia tuotteita

produkt square_vibe.jpg

Vibe - Joustava valikoima erikokoisia ja eri tavoin viimeisteltyjä vapaasti seisovia, seinä-, katto- ja pöytäseinäkkeitä sekä lisävarusteita, kuten kirjoitustauluja, hyllyjä, koukkuja ja lehtitelineitä.Nämä auttavat varmistamaan hyvän ääniympäristön ja ovat myös koristeellisia elementtejä. Valitse seinäkkeet pyörillä tai ilman.

produkt square_cap.jpg

Cap on kevyt ja pinottava jakkara. Nämä jakkarat voi pinota ja siirtää mukana toimitettavaan vaunuun, jossa ne on helppo siirtää sinne, missä niitä tarvitaan.

produkt square_space.jpg

Space on modulaarinen säilytyskalustesarja, joka tarjoaa loputtomasti erilaisia yhdistelymahdollisuuksia ja yksilöllisiä ratkaisuja. Matalaan säilytyskalusteeseen on helppo lisätä pehmeät istuintyynyt, jotta se toimii myös istuimena.

 

produkt square_serieP.jpg

Valitsemalla pöydän, jonka rungossa on joustava palkki, rungon voi säätää sopivaksi eri pöytäkokoihin. Tällöin koko pöydän sijaan tarvitsee vaihtaa vain pöytälevy.

   

Fields - Valikoima erikokoisia ja -mallisia sohvia, nojatuoleja ja raheja.Patentoitu puristin mahdollistaa eri osien yhdistämisen ja kokoonpanojen muuttamisen ilman huonekaluille aiheutuvaa haittaa. Alaosaan on saatavana lisävarusteena pistorasia. Valikoimaan kuuluu myös laaja valikoima erikokoisia ja eri tavoin viimeisteltyjä pöytiä.

 

Capella on erinomainen esimerkki ergonomisesta työtuolista, jota voidaan muuttaa organisaation tarpeiden mukaan. Se on ihanteellinen tuoli kokoustilaan tai työpöydän ääreen, kun on aika istua hetkeksi alas. Tuoliin voidaan valita myös lisäominaisuuksia, joiden ansiosta se soveltuu myös pidempään käyttöön. Tämä onnistuu helposti lisäämällä käsinojat sekä valitsemalla tuoliin korkea selkänoja ja niskatuki.

Kestäväksi suunniteltu toimisto voi muuttua loputtomasti.

Jenny Hörberg, Global Range Director, Kinnarps