Kahvipaikasta lounge-tilaan

Toimistomme muuttuivat radikaalisti jo ennen pandemiaa. Perinteisistä työpisteistä pehmeämpään, monipuolisempaan ja kodikkaampaan sisustukseen. Toimistomme ovat kehittyneet tarjoamaan enemmän kuin vain paikan, jonne menemme töihin. Lounge on noussut tärkeäksi tilaksi nykyaikaisessa toimistossa.

Aistit tunnelman jo sisäänkäynnissä. Jokaisen, joka astuu sisään, pitäisi heti saada käsitys organisaation visiosta ja brändistä. Sisustusratkaisun pitäisi auttaa kaikkia tuntemaan itsensä tervetulleiksi ja osallisiksi, ja sen pitäisi kertoa selkeästi, miten toimistossa liikutaan eteenpäin. Kokemusta edesauttaa tarkkaan harkittu värimaailma, musiikki ja mahdollisesti tuoreen kahvin ja tuoreiden kukkien tuoksu.
 
Sisäänkäyntiä voidaan laajentaa myös hotellin aulaa muistuttavaksi työskentelyalueeksi. Sisäänkäynnistä ja työskentelyaulasta on tullut nykyaikaisessa toimistossa organisaatioille yhä tärkeämpi identiteettiä kantava tila, varsinkin kun taistelu osaajista kiristyy. Kyse ei ole vain uusien työntekijöiden houkuttelemisesta vaan myös nykyisten työntekijöiden pitämisestä. Lounge, joka voi sijaita myös keskeisellä paikalla toimistossa, heijastaa parhaimmin organisaation brändiä, imagoa ja arvoja.
 
Se toimii myös luovana tilana ideointiin, spontaaneihin keskusteluihin ja yhteistyöhön. Rento ja vapaamuotoinen tila auttaa ihmisiä jakamaan ajatuksia ja ajattelemaan laatikon ulkopuolelta. Tämä rohkaisee luonnollisesti innovatiivisiin ratkaisuihin ja lisää luovuutta. Tila on paljon muutakin kuin vain kulkuväylä – siitä tulee eloisa, energisoiva ja sosiaalinen keskus, jossa voi odottaa, tavata, verkostoitua, nauttia kahvista tai työskennellä. Organisaation kulttuuri kukoistaa täällä. 

Image_arbetslounge1.jpg

Vagabond-projektipöytä ja pyörällinen Motus-jakkara luovat ihanteellisen paikan lyhyisiin työkokouksiin, kun taas korkeaselkäiset Fields-nojatuolit tuovat yksityisyyttä keskusteluihin. Cone yhdessä Mr T -jakkaran kanssa tarjoaa kätevän paikan seistä tai istua.

Image_arbetslounge2.jpg

Vuonna 2016 lanseerattu Kinnarpsin Fields moduulijärjestelmä oli suora vastaus kodikkaiden toimistotilojen kasvavaan trendiin.

Loungen sisustuksella on suuri vaikutus siihen, miten tila koetaan ja mihin se kutsuu. Dynamiikan ja toiminnallisuuden saavuttamiseksi monenlaisia tehtäviä varten, tarvitaan vaihtelevan korkuisia istuinkalusteita ja pöytiä. Sohvissa ja muissa lounge- kalusteissa on mieluiten hieman korkeampi istuinkorkeus (45 cm) ja hieman kiinteämpi istuin, jotta istua voi aktiivisemmin mutta silti mukavasti ja rennosti. Korkeammat pöydät ja jakkarat helpottavat kannettavan tietokoneen ääressä työskentelyä. Pöydät ja lounge-kalusteiden jalustat voidaan varustaa tärkeillä sähköpistorasioilla eri laitteiden lataamista varten. Suurempi ja pidempi pöytä voi olla työloungen keskeinen elementti. Se tarjoaa runsaasti tilaa, joten voit valita istumapaikan läheltä tai kauempaa siellä jo istuvista ihmisistä. Pitkä ja syvä pöytä, joka on jaettu keskeltä akustisilla seinäkkeillä tai kasveilla ja varustettu useilla pistorasioilla, luo tunteen omasta tilasta ryhmätyöratkaisussa.
 
Työaulan koko voi vaihdella, mutta koska se on yleensä suurempi alue, on erityisen tärkeää miettiä hyvän akustiikan takaavia kalusteita. Pyörillä varustetut seinäkkeet voivat sekä vaimentaa ääntä että toimia tilanjakajana ja luoda rauhallisemman tilan, jossa on vähemmän visuaalisia häiriöitä. Korkeaselustaiset, vastakkain asetetut sohvat tai nojatuolit, luovat luonnollisia tila tilassa -ratkaisuja, joissa voi jutella kollegan kanssa ja samalla edistää hyvää ääniympäristöä. Yleisesti ottaen verhoillut kalusteet auttavat aina parantamaan akustiikkaa.
 
Sisäkasvit ovat toinen tärkeä ominaisuus, koska ne eivät ainoastaan lisää hyvinvointia, vaan myös hajottavat ääntä lehdistöllään ja luovat siten miellyttävämmän ääniympäristön. Kasvikalusteet ovat myös hyvä tapa rajata osa työaulasta ja sijoitella työpöytiä yksilötyöskentelyä varten.
 
Oikealla tekniikalla ja joustavalla sisustuksella voidaan lounge-tila muuttaa myös ihanteelliseksi paikaksi suurille esityksille ja tapahtumille, mikä on hyvä tapa optimoida tilan käyttöä. Suuremmat neuvotteluhuoneet ja auditoriot on suurelta osin poistettu nykytoimistoista, mutta tarvitaan kuitenkin tila, jossa voi pitää esitelmiä suurelle yleisölle. Lounge voi tällöin olla hyvä vaihtoehto. Pinottavat jakkarat ja pyörälliset pöydät, jotka on helppo siirtää varastoon ja varastosta, sekä alaslaskettava esitystekniikka ovat vain muutamia ominaisuuksista, jotka tekevät tämän mahdolliseksi.

1/3

Kinnarpsin Next Office® -työympäristöanalyysien data osoittaa, että lounge on yksi nykytoimistojen kolmesta eniten kysytystä tilasta, erillisten keskittymistilojen ja pienien  kokoustilojen rinnalla.

3 pöytää lounge-tiloihin

Sumo

Sumo

Pöytävalikoima
Nexus

Nexus

Pöytävalikoima

34 Värit & Materiaalit | 22 Varianttia

Hal kokouspöytä

Hal

Valikoima korkeussäädettäviä pöytiä

”Hyvin toimiva lounge on paikka, jossa viihdyt mielelläsi työpäivän aikana. Siellä saat energiaa ja tapaat kollegoita muilta osastoilta – siitä tulee työympäristön keskipiste.”

Henrik Axell, Head of Workplace Strategy, Kinnarps

Yhä useammat organisaatiot näkevät lisäarvoa myös vapaamuotoisten kohtaamistilojen tarjoamisessa. Henkilökohtaiset tapaamiset työpaikalla tuovat monia etuja. Ne luovat sitoutumista, kehittävät suhteita ja vahvistavat myös yrityskulttuuria. Tutkimus* osoittaa, että kasvokkain esitetyt pyynnöt ovat yli 30 kertaa tehokkaampia kuin sähköpostitse lähetetyt.
 
Vaikka digitaalinen viestintä on kehittynyt pitkälle, aidot kohtaamiset ovat edelleen ratkaisevan tärkeitä suhteiden kehittämisessä sekä ongelmanratkaisuun ja innovointiin kannustamisessa. Kaikista teknologisista edistysaskelista huolimatta ihmiset ovat luonnostaan sosiaalisia ja tarvitsevat seuraa. Kun tapaamme kasvokkain, voimme lukea toistemme kehonkieltä ja tuntea yhteyttä ja empatiaa tavalla, jota on vaikea toistaa virtuaalisesti. Pienet muutokset kasvojen ilmeessä, äänenkäytössä, käsien liikkeissä ja katsekontaktissa auttavat viestin välittämisessä.
 
Tämä trendi vaikuttaa toimiston muotoiluun ja toiminnallisuuteen yleisesti. Fyysisten kohtaamisten tärkeys on tullut selvemmäksi, joten sosiaalisiin tiloihin ja kotoisampiin toimistotiloihin keskitytään yhä enemmän. Lounge on eloisa tila ja toimii kuin hubi, jossa voit työskennellä yksin, keskustella kollegoiden kanssa epävirallisessa tilassa, tavata kollegoita muilta osastoilta tai vain nauttia kupillisen kahvia. Toimisto ei kuitenkaan voi koostua vain sosiaalisista tiloista: tilat keskittymiseen, yksin työskentelyyn tai tiimityöskentelyyn ovat erittäin tärkeitä. Työympäristöanalyysi auttaa kartoittamaan ja analysoimaan toimintaasi ja tarpeitasi, jotta voit määrittää toimiston tilojen jakautumisen ja koon.

Haluaisitko apua työskentelyaulan tai muiden toimistosi tilojen suunnitteluun? Autamme sinua mielellämme. 

Ota yhteyttä lähimpään Kinnarpsin näyttelyyn

Lähteet

* Washington Post – The science of being there.
https://www.washingtonpost.com/sf/brand-connect/hilton/the-science-of-being-there/