Kannusta liikkumaan hyvinvoinnin ja tuottavuuden parantamiseksi

Liikkumiseen kannustaminen on työympäristössä tärkeää, sillä se edistää terveyttä ja hyvinvointia. Samalla vaikutukset johtavat parempaan tuottavuuteen, luovuuteen ja työkulttuuriin. Tuoteuttamalla työympäristöjä, jotka edistävät aktiivisuutta, organisaatiot voivat saavuttaa monia hyötyjä.

Ihmiset on luotu kävelemään, juoksemaan, kiipeämään, hyppimään, ryömimään, nostamaan, uimaan jne. Ilman liikettä lihakset surkastuvat, ranka heikkenee ja aineenvaihdunta huononee. Energiaa on vähemmän, väsyy ja on vaikeuksia keskittyä. Näistä huolimatta olemme kehittäneet yhä istuvamman elämäntyylin 200 vimeisen vuoden aikana. Elämäntyyli, joka meillä nykyisin on, vaikuttaa kaikkeen, aina terveydestä tuottavuuteen, mutta fiksulla sisustussuunittelulla vaarallista staattista istumista voi vähentää. Liikunnalla on myönteistä vaikutuksia myös mielenterveyteen. Se alentaa stressitasoa ja parantaa mielialaa. Työympäristö, joka kannustaa liikkumaan edistää myös iloisempaa, terveempää ja tuottavampaa työyhteisöä!

Sisustus on perusta liikkuvuudelle

Työympäristöä ei tarvitse kalustaa liikuntasaliksi pyörillä ja muilla välineillä, vaan tärkeintä on luoda ratkaisuja, joilla tilat rohkaisevat liikkeeseen ja vaihteluun päivän aikana. Tarjoamalla mahdollisuuksia valita paikka tehtävän mukaisesti, vaihtelua saavutetaan helposti ja kehon eri asennot ja liike on luonnollista. Vaihtelu istumisen ja seisomisen välillä syntyy, kun istutaan pehmeällä tuolilla, korkealla jakkaralla tai tasapainopallolla. Aktiivinen kokous, jossa osallistujat seisovat istumisen asemesta, voi olla tuottavampi. Se voi johtaa myös luovempaan ideointiin ja tehokkaampaan päätöksentekoon. 

Kalustemuotoilulla lisää liikettä

Myös kalusteet itsessään voivat edistää liikettä. Tuolit, joissa on keinutoiminto tai joustava selkänoja, korkeussäädettävät työpöydät tai kokouspöydät, palloistuimet ja jakkarat ja pyörivät tuolit, ovat hyviä esimerkkejä. Työtuolin valinnalla on myös merkitystä, sillä istumisen ei tarvitse olla staattista. Kaikki Kinnarpsin työtuolit on suunniteltu tukemaan tai kannustamaan liikettä. Yksi tärkeimmistä hyvän istumisergonomian säännöistä on, ettei koskaan pidä lukita tuolin asetuksia. Pienet mikroliikkeet sallivat aktiivisen ja vaihtelevan istuma-asennon. 

Paras asento on aina seuraava asento!

    

Haluatko vähentää sairauslomia, kasvattaa tehokkuutta ja luoda työympäristöjä, jotka kestävät pitkään?

löydä Holistinen ergonomia

Parempi työtyytyväisyys ja vähemmän sairauslomia. Aktiivinen työympäristö voi vähentää sairaspäiviä ja edistää terveyttä ja hyvinvointia. Kun työntekijät tuntevat että heidän työnantajansa välittää heidän hyvinvoinnistaan, tyytyväisyys ja lojaalisuus yritystä kohtaan kasvavat. Kinnarpsilla on kokemusta terveellisistä työympäristöistä jo kahdeksankymmenen vuoden ajalta. Tarvitsetko sinä apua paremman toimiston, oppimis- tai hoivaympäristön luomisessa?

Oletko valmis seuraavaan askeleeseen?

Kalusteet saavat liikkelle

Capella

Capella

264 Värit & Materiaalit | 4 Varianttia

Koy

Koy

324 Värit & Materiaalit | 2 Varianttia

Boullée

Boullée

Esencia

Esencia

276 Värit & Materiaalit | 3 Varianttia

Rocca

Rocca

Serie P

Serie P

17 Värit & Materiaalit | 42 Varianttia

Xact

Xact

323 Värit & Materiaalit | 16 Varianttia

Monroe

Monroe

315 Värit & Materiaalit | 8 Varianttia

Xpect

Xpect

298 Värit & Materiaalit | 36 Varianttia

Plint

Plint