DESIGN GURU KARIM RASHID JA TUOLIN KOLME MUOTOA

Pyysimme Karim Rashidia, yhtä maailman omaleimaisimmista muotoilijoista, suunnittelemaan tuolit kolmelle brändillemme.

Kalustebrändimme Materia, NC ja Skandiform, jotka kaikki ovat Kinnarps Groupin itsenäisiä osia, lähtivät yhteistyöhön Karim Rashidin kanssa, joka on tunnettu muotoilija; saanut ainakin 300 palkintoa ja tekee suunnittelutyötä 40 maassa.

Yhteistyön tuloksena syntyi kolme uniikkia kalustetta jotka yhdistävät onnistuneesti Karim Rashidin värikkään designin sekä brändiemme yhdinarvot.

New Yorkissa työskentelevä ja asuva Karim Rashid on pitänyt yhteistyötä kovin mielenkiintoisena. "Skandinavian maat kunnioittavat designia, joka on myös saumaton osa heidän kulttuuriaan. Kun teen töitä eri yritysten kanssa yritän saada esille myös heidän paikallisen kulttuurinsa sekä brändin identiteetin," hän kertoo. "Kunnioitan jokaista yritystä jonka kanssa työskentelen ja paneudun asiaan ymmärtääkseni mitä he tekevät ja tarvitsevat. Materian, NC:n ja Skandiformin kanssa työskennellessäni näin, että he toteuttavat muotoilua joka on minimalistista ja kuitenkin aistillista, teknologista sekä inhimillistä, kekseliästä ja kokeellista. Se on myös minun filosofiani fyysiselle maailmalle. Jokaisen brändin vahvuuksista lähtien loimme kolme originellia muotoa, jotka ovat uskollisia minun visiolleni ja heidän tuotemerkilleen."

"Toimintasuunnitelmaamme kuuluu työskentely kansainvälisten suunnittelijoiden kanssa, jotta voimme laajentaa muotokieltämme ja tavoittaa globaalit markkinat. Koska meillä on ollut viime vuosina hyvä menestys Pohjois-Amerikassa, tuntui loogiselle tehdä yhteistyötä Amerikassa asuvan muotoilijan kanssa. Tavallisesti emme käytä samaa muotoilijaa eri brändiemme tuotteissa, mutta tavattuamme Karim Rashidin, päätimme tehdä poikkeuksen. Meitä viehätti hänen tapansa tavoitella odottamatonta, mikä sopii hyvin innovatiivisuuden ja luovuuden päämääriimme." Thomas Johannesson, CEO Materia, NC ja Skandiform.

Yhteistyön tuloksena syntyneet kolme uutuutta ovat Materian baarituoli Kaloo, NC:n Manhattan-tuoli sekä Skandiformin loungetuoli Phaze. Näistä Kaloo ja Phaze esiteltiin Helsinki Design Weekin Showroomissa ja ovat nyt hypisteltävissä Helsingin näyttelyssämme. Manhattaniin pääsee tutustumaan vasta myöhemmin syksyllä.