Kinnarps Colour Studio auttaa valitsemaan sopivan materiaalin ja värin oikeaan paikkaan

Kinnarps Colour Studio (KCS) on Kinnarpsin materiaalivalikoima toimistoihin, kouluihin ja hoivaympäristöihin. Valikoima koostuu huolella valituista kangas-, puu-, metalli- ja muovimateriaaleista, jotka on testattu sopiviksi näihin ympäristöihin. Helposti yhdisteltävän väriskaalan ja kestävän profiilin ansiosta KCS-valikoiman avulla on helppo valita oikea materiaali ja väri oikeaan paikkaan ja aktiviteettiin. KCS:stä vastaa Christina Wiklund, Kinnarpsin Colour, Material and Finish Manager. Tässä hän kertoo lisää valikoiman eduista.

Milloin ja miksi KCS perustettiin?

Ajatus vakiovalikoimasta on aina ollut olemassa, mutta KCS sai nykyisen muotonsa noin vuonna 2005. Alussa valittavana oli muutamia kankaita ja värejä, mutta kasvun myötä meidän piti alkaa käyttää valikoimaa enemmän työkalun tapaan. Tuolloin kehitimme nykyisen esittelyjärjestelmän – seinämän, jossa kankaat, puu, metalli ja muovi ovat valituissa väreissä selkeästi esillä.

KCS-valikoimassa on ajaton, harmoninen väriskaala, joka on helppo yhdistää muihin sisustuksiin. Näin voi luoda joustavia sisäympäristöjä, joita on helppo mukauttaa tarpeiden muuttuessa. Kaikki KCS materiaalit on huolellisesti valittu, testattu ja laadunvarmistettu, jotta ne täyttävät julkisten tilojen vaatimukset. Ennen kuin materiaalista tulee KCS:n vakio, takana on pitkä prosessi. Kangastoimittajamme sanovat yleensä, että jos kangas päätyy Kinnarps Colour Studioon, se soveltuu kaikkeen.

Meillä on korkeammat vaatimukset kuin monilla muilla. Osittain siksi, että haluamme kalusteiden kestävän todella pitkään, ja osittain siksi, että asiakkaat voivat tuntea olonsa turvalliseksi, kun he valitsevat KCS:n materiaalin. Valinnastaan riippumatta he voivat olla varmoja laadusta. Esimerkiksi kaikki kankaamme kestävät vähintään 50 000 Martindale-kierrosta verrattuna yleisimpään julkisten tilojen vaatimukseen, joka on 35 000 Martindale-kierrosta.

Asetamme vaatimuksia myös paloturvallisuudelle. Villa on luonnostaan tulenkestävää, koska sen kosteus on korkeampi kuin ilman, mutta jotta voimme varmistaa, että myös polyesterikankaamme ovat palonkestäviä, käytämme vain FR- tai Trevira CS -polyesteriä. Nämä kankaat on kudottu tavalla, joka tekee niistä luonnostaan tulenkestäviä ja helpompia pestä. Siten niitä ei tarvitse käsitellä jälkikäteen, joten kemikaaleja ei turhaan käytetä.

Kcs-logo-Transparant.gif


Square big_christina.jpg

Christina Wiklund, Colour, Material and Finish Manager, Kinnarps

Onko laajan valikoiman tarjoaminen vaikeaa, kun otetaan huomioon korkeat vaatimukset?

En sanoisi niin. Valikoimamme koostuu yli 300 laatuvarmistetusta materiaalista huolella valituissa väreissä. Lisäksi myymme myös erikoismateriaaleja, jotka eivät kuulu KCS-valikoimaan, mutta niiden osuus pienenee jatkuvasti. Yhä useammat huomaavat, että kannattaa valita materiaaleja, joiden kestävyys ja laatu on varmistettu.

Tiesitkö että...

Martindale-menetelmä on tapa testata kankaan kulutuskestävyyttä. Testattava kangas kiristetään ja sitä hangataan tietynlaista pyörivää villakangasta vasten. Kulutuskestävyys ilmoitetaan kierroksina, jotka kangas kestää ennen kuin kaksi lankaa kankaasta katkeaa. Kaikki KCS-kankaat kestävät vähintään 50 000 kierrosta.

"Valikoimassamme on yli 300 laadukasta materiaalia ja väriä."

Christina Wiklund, Colour, Material and Finish Manager, Kinnarps

Mitä ympäristömerkintöjä ja sertifiointeja käytätte?

Olemme varmistaneet, että kaikki materiaalimme valmistetaan ympäristön ja yhteiskunnan kannalta vastuullisissa olosuhteissa. Lisäksi käytämme useita merkintöjä. Kaikkien uusien tuotteidemme on täytettävä Möbelfakta-merkintä, joka asettaa tiukat vaatimukset ympäristövaikutuksille ja toimitusketjuille.

Kankaillamme on EU-ympäristömerkki ja/tai OEKO-TEX®-sertifiointi. Jotta voisimme ottaa kankaan valikoimaamme, sen on täytettävä Möbelfakta-vaatimukset ja toinen näistä kahdesta. OEKO-TEX® takaa, että valmistuksessa ei ole käytetty terveydelle haitallisia kemikaaleja. EU-ympäristömerkki asettaa korkeat vaatimukset kestävyydelle tuotteen koko elinkaaren ajan.

96 % käyttämästämme puusta on FSC®-merkittyä, mikä takaa vastuullisen metsänhoidon. Pyrimme 100-prosenttiseen FSC-merkityn puun käyttöön, mutta siihen asti  tarkastamme loput 4 % puulajin ja alkuperän osalta.

Miten suhtaudutte trendeihin KCS:n puitteissa?

Aiemmin trendeissä oli kyse enemmän väreistä kuin nykyään. Nykyään näemme trendit laajemmassa merkityksessä, esimerkiksi yhä useammat haluavat kestävää sisustusta. Kestävän sisustuksen valitseminen edellyttää pitkäjänteistä ajattelua, eikä sisustusta voi tehdä sen perusteella, mikä väri on tällä hetkellä suosittu. Yhä useammat ovat tietoisia siitä, kuinka paljon fyysinen ympäristö, kuten värit, vaikuttaa meihin ihmisiin ja haluavat sisustaa sen mukaisesti.

Jos haluat kestävän sisäympäristön, on myös tärkeää pystyä täydentämään sisustusta, jos tarpeet muuttuvat tulevaisuudessa. Ajaton väriskaala, joka on helppo harmonisoida muun sisustuksen kanssa, antaa oikeat edellytykset.

Square big_moodboardforest.jpg

Square big_moodboardcreambeige.jpg

Mistä syystä KCS on sopiva toimistoihin, kouluihin sekä hoivaympäristöihin?

Se, että jokaisen materiaalin ja värin takana on ajatus. KCS tarjoaa kaikkea kodikkaista luonnonmateriaaleista, kuten viilupinnoista, käytännöllisiin ja pestäviin kankaisiin. Yhteistä kaikille materiaaleille on kuitenkin se, että niillä on ominaisuuksia, joiden ansiosta ne sopivat yhteen (tai useampaan) näistä ympäristöistä.

Materiaalin valinnassa on tärkeää huomioida sen sopivuus käyttötarkoitukseen. Jos esimerkiksi valitset oppilaspöydän kouluympäristöön, kannattaa valita ääntä vaimentava luonnonmateriaalista valmistettu Marmoleum-pöytälevy.

Kouluissa sekä hoivaympäristöissä on vältettävä villakankaita ja valittava niiden sijaan synteettiset kankaat ja keinonahka. Ne ovat allergiaystävällisiä, valonkestäviä ja yleisesti ottaen erittäin kulutuskestäviä. Toimistoon sen sijaan sopivat hyvin villakankaat ja nahka. Villa on esimerkillinen ympäristöissä, joissa käytetään paljon tietokoneita, koska se on luonnostaan antistaattista.

Materiaalivalinnat vaikuttavat koko sisäympäristöön, ja parhaan mahdollisen lopputuloksen saavuttamiseksi on tärkeää, ettei pohjatöitä jätetä väliin. Autamme asiakkaitamme mielellämme tässä. Perusteellisen paneutumisen avulla voimme räätälöidä ratkaisun asiakkaan toiminnan mukaan.

Jos tiivistäisit KCS:n kolmeen sanaan, mitkä ne olisivat?

Kestävyys, laatu ja harmonia.

Kestävyys, koska teemme kovasti töitä materiaaliemme ympäristöystävällisyyden eteen, sekä myös oikeudenmukaisten työolosuhteiden takaamiseksi koko toimitusketjussamme. Laatu, koska sertifioimme ja asetamme korkeat vaatimukset materiaaleillemme ja kalusteillemme. Harmonia, sillä huolella valitut materiaalit ja värit luovat harmonisia ja viehättäviä sisäympäristöjä.

Kinnarps Color Studio (KCS) on toimistoihin, kouluihin ja hoivaympäristöihin suunniteltu materiaalivalikoimamme, jonka painopisteitä ovat kestävyys, laatu ja harmonisuus. Se koostuu houkuttelevista ja kestävistä materiaaleista, jotka on huolellisesti testattu ja kokeiltu sopimaan erilaisiin tiloihin.

Kinnarps Colour Studio