Ergonomia on tärkeää - myös kotitoimistossa!

Liike ja vaihtelu ovat hyvinvoinnin avaimia

Kun joudut istumaan ja työskentelemään pitkään, parasta mitä voit tehdä kehollesi ja hyvinvoinnillesi, on kiinnittää huomiota liikkumista lisääviin ratkaisuihin. On syytä valita ergonominen työtuoli, mieluiten sellainen, jonka avulla voit istua mahdollisimman monella eri tavalla. Usein keskitytään vain designiin ja työtuolin ulkonäköön.
Tuolin ergonomia ja sen vaikutukset hyvinvointiin jäävät taka-alalle, vaikka ei pitäisi. Mutta mitä sitten tulisi etsiä? Auttaaksemme sinua olemme keränneet 7 asiaa, jotka tulisi ottaa huomioon kun etsitään uutta hyvää työtuolia.

 

7 vinkkiä

Hyvä tuki selälle

Selkä on kehon ja hyvinvointisi tärkeimpiä tekijöitä. Siksi on tärkeää tukea sitä kunnolla! Työtuolin tulisi seurata kehoasi - ei toisin päin. Ergonominen työtuoli seuraa kehosi kaaria ja antaa mahdollisuuden säätää selkänojaa niin, että ristiselkäsi saa optimaalisen tuen.

Helppo korkeuden säätö

Istuimen korkeuden tulisi olla helposti säädettävissä. Sopiva korkeus löytyy niin, että jalat lepäävät mukavasti lattialla ja lonkkanivel on 1-2 cm korkeammalla kuin polvinivel. Tällä tavoin ristiluun rasitus lievittyy mahdollisimman paljon.

 

Säädettävä istuinsyvyys

Istuimen syvyyden säätö on tärkeää. Istu siten, että polvinivelen ja istuimen reunan väliin mahtuu 3-4 sormen leveyttä. Näin estät paineen kohdistumista alaraajoihin, nestekierto edistyy ja turvotus vähenee.

Liikettä edistävät pyörät

Toimistotuoli on hyvä varustaa pyörillä, sillä ne edistävät liikkumista ja auttavat välttämään huonoja työasentoja. Voit rullata esim. hyllyjen lähelle kurottamisen sijaan. Mitkä pyörät pitää valita, riippuu siitä, onko lattiapinta pehmeä vai kova.

Lepoa jaloille

Jalkojen tulee levätä mukavasti lattialla tai jalkatuella. Riittävällä korkeussäädöllä oikean istumiskorkeuden löytäminen sujuu helposti.

Niskatuki ja käsinojat

Käsinojat ja niskatuki ovat valinnaisina monessa toimistotuolissa. Ne kannattaa myös valita, sillä ne voivat ehkäistä niska- ja hartiaseudun jännittymisestä aiheutuvia ongelmia. Käsinojien tulee olla säädettävät, jotta käsivarret saa lähelle kehoa oikealle korkeudelle ja kulmaan siten, että hartiat rentotutuvat.

Hengittävät materiaalit

Verhoilukankaan tulisi olla hengittävä,  jotta istuminen olisi miellyttävää eikä tuntuisi hiostavalta. Tuolin pehmustuksen tulisi olla sopiva siten, että tuoli tukee kehoa sopivasti olematta kova taii epämiellyttävä. Hyvät materiaalit takaavat myös, että tuolin muoto säilyy ei kulu ennen aikojaan. 

Liike on lääke! Löydä itsellesi sopiva työtuoli.

ergonomiavinkkejä kotitoimistoon

✓ Jos et ole niin onnekas että saisit hyvän työtuolin, aseta tyyny alaselän taakse - se auttaa sekä alaselkääsi että niskaasi.

✓ Vaihda eri työasentojen välillä - sohva ja nojatuoli ovat hyvää vaihteluna.

✓ Liiku usein - nouse ylös, heiluta käsivarsiasi, kävele tai nouse ylös ja alas portaita tai tee venytyksiä / pieni jooga.

✓ Kuormitat niskaasi vähemmän, jos liität erillisen näytön kannettavaan tietokoneeseen (mikä tahansa HDMI-liitännällä varustettu televisio toimii myös).

✓ Käytä aina erillistä näppäimistöä ja hiirtä työskennellessäsi kannettavan tietokoneen kanssa tuntikausia. Se antaa sinulle enemmän vaihtelua ja paremman työasennon.
 

Tarvitsetko apua?

Ota yhteyttä

meiltä löydät myös kaikki muut toimistossa tarvittavat tuotteet!