Saarni – trendikäs ja perinteinen

Tiettyjä materiaaleja on käytetty ja arvostettu aina sekä niiden ulkonäön että toimivuuden vuoksi. Yksi niistä on saarni, jota on nyt saatavana kaikki Kinnarpsin käyttämät materiaalit sisältävässä Kinnarps Colour Studiossa. ”Se on mahtavan kaunis materiaali, johon olen henkilökohtaisesti erittäin ihastunut”, sanoo Ove Claesson, Technical Manager Wood Materials.
Saarni on sekä trendikäs että perinteinen puulaji, jota on voinut tilata Kinnarpsilta jo aiemmin mutta joka nyt lanseerataan valkoiseksi pigmentoituna pintana tavallisessa valikoimassa.
    ”Taustalla on osaksi se, että materiaali sopii nykyaikaan ja on kysytty asiakkaidemme joukossa, ja osaksi se, että pidämme siitä itse”, sanoo Ove Claesson.  
 

Monipuolinen puulaji

Saarni on sitkeää ja lujaa, ja sitä on käytetty perinteisesti työkaluissa mutta myös tennis- ja salibandymailoissa sekä suksissa. Kinnarps on valinnut valkoiseksi pigmentoidun pinnan vahvistaakseen puun alkuperäistä ulkonäköä ja säilyttääkseen sen.

    ”On todella mukava työskennellä sellaisen materiaalin parissa, jonka kulttuurihistoriallinen merkitys on niin suuri ja joka edustaa maan- ja käytännönläheisiä arvoja”, Ole Claesson sanoo.

   Tämän lisäksi hän toteaa myös, että valkoiseksi pigmentoitu saarni on nykyisin erittäin trendikäs ja ajankohtainen materiaali, jota niin muotoilijat, arkkitehdit kuin asiakkaatkin kysyvät ja arvostavat.

   Ja aivan oikeutetusti.

     ”Se on uskomattoman kaunis puulaji, jossa on tyylikäs pinta ja erittäin miellyttävä väri. Sen parissa on hienoa työskennellä valmistajana ja siihen on mukava myös ympäröidä itsensä käyttäjänä”, hän sanoo. 

Ympäristöön liittyvät edut

Kinnarps käyttää FSC®-merkittyä saarnea, joka tulee vastuullisesti ja kestävän kehityksen mukaisesti hoidetuista metsistä. Sen ympäristöön liittyvät edut eivät kuitenkaan lopu tähän.

   ”Saarnessa on myös korkea ja tasainen laatu ja se on resurssitehokas puulaji, koska voimme käyttää suurimman osan puusta kalusteisiin”, sanoo Ove Claesson.

   Trendikäs ja perinteinen, ilo silmälle ja hyväksi planeetallemme. Ei olekaan mikään ihme, että saarni on niin arvostettu!

Tiesitkö, että:

 •   
   • Saarni on sitkeä ja luja puulaji, jota on käytetty perinteisesti työkaluissa, kuten vasaran varsissa, mutta myös tennis- ja salibandymailoissa sekä suksissa. 

 

 •   
   • Brittiläinen autonvalmistaja Morgan käyttää yhä edelleen saarnipuuta autojensa rungoissa.

 

 

 •   
   • Kinnarps käyttää FSC-merkittyä saarnea, joka tulee vastuullisesti ja kestävän kehityksen mukaisesti hoidetuista metsistä.

 

 


   • Pohjoismaisessa mytologiassa maailmaa kannatteleva ja sen kokonaan ympäröivä Yggdrasil-maailmanpuu oli saarni.