Työpöydän äärestä säkkituoliin

Nykyisin on niin monta tapaa tehdä työtä kuin on työntekijöitäkin. Eri sukupolvet haluavat erilaisia asioita työympäristöltään. Ihanteellisen työpaikan pitää houkutella luovuutta ja olla joustava - eikä se saa säästellä ergonomiasta.

katsaus menneeseen

Aikanaan työpöydät, vankat työtuolit ja ovaalin muotoiset neuvottelupöydät olivat itsestään selvä tapa kalustaa toimisto. Tällehän edelleenkin monet toimistot näyttävät, mutta tänä päivänä on monia jotka tekevät työtä yhtä hyvin sohvalla kuin säkkituolissa. Useimmat myöntävät että monimuotoinen työympäristö tekee ihmeitä luovuudelle. Jotkut maailman suurimmista ja nopeimmin kasvavista yrityksistä, kuten Google, Microsoft ja Spotify, ovat varustaneet hassut toimistonsa riippumatoilla, tv-peleillä ja pingispöydillä.

 

askel eteenpäin

Jane Ahlin, ergonomia-asiantuntija ergo@work organisaatiossa sekä puheenjohtaja Ruotsin ergonomics & human factors -yhdistyksessä, ei suosittele pöytien vaihtamista tyynyhuoneisiin ja pallomeriin. Kinnarpsin ja United Mindsin teettämän tutkimuksen mukaan neljä viidestä haluaa ergonomiset kalusteet. Neljä kymmenestä työskentelee seisten joka viikko ja joka toinen hakee apua ergonomia-asioissa. Mielipiteet työympäristöistä vaihtelevat ikäpolvien mukaan. Vanhin polvi on perinteisin, pitää ergonomiaa tärkeänä sekä rauhaa ja hiljaisuutta. 76 prosenttia toimistotyöläisistä 51 - 69 vuoden ikäluokassa pitää tärkeänä omaa työhuonetta, kun harvempi kuin puolet 15 - 35 vuotiaista pitää asiaa tärkeänä.

Mutta tietoisuus on kasvussa nuoremmassa ikäluokassa myös, Ahlin uskoo. "Uskon, että asiassa oli suurempi ero. Nuoret tapasivat olla "kuolemattomia", mutta nyt moni ymmärtää enemmän. Monella on ollut lihasväsymystä tai he tuntevat ihmisiä joilla on sitä, ja näin he kiinnittävät yhä enemmän huomiota siihen miten he voivat työtä tehdessään."

Tutkimuksen mukaan

4/5 toimistotyöläisestä haluaa ergonomisen työympäristön 

4/10 työskentelee seisten joka viikko

1/2 on hakenut apua ergonomian osalta

76% toimistotyöntekijöistä ikävälillä 51-69 pitää omaa työhuonetta tärkeänä

Harvempi kuin 50% ikäryhmästä 15-35 pitää työhuonekysymystä merkittävänä